Spillelisten uke 3

Ukas låt: TROJKA – TSARENS TÅRER

De tre jordnære musikerne i bandet Trojka er uten tvil en fryd å ha øverst i semesterets første spilleliste! En enormt nydelig bass og synth dominerende låt som erobret hjertene våre. Instrumentell musikk er noe som har havnet i vinden for tiden og vi blir bare mer og mer begeistret for fenomenet. Albumet er enda under jorden og vil vise sin sjarm under slippkonserten den 17.februar. Resten av albumet er å høre fra og med 10.februar. Du kan glede deg til å høre drømmende vokal og alt fra bassbaserte introer til melodiøse jazzelementer.

-> LINK TIL TROJKAS SLIPPFEST <-

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/277951880?secret_token=s-jmzjW” params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

KNEKKLECTRIC – PROKRASTINERA IGJEN

Vi pratet på ukas sending om å synge på dialekt. Det det ble nevnt utallige gode band og artister som synger på dialekt. Det blir en sårbarhet og en nærhet i musikken ved dette virkemiddelet. Knekklectric synger om hverdagslige fenomen, som er faktisk er en gjentagende ting når man synger på dialekt. Vi kjenner oss alle igjen i det å prokrastinere (??). Det er i likhet med ukas låt, en meget jordnær og melodiøs låt. Den er rolig og behagelig, med en myk og en fin oppbygning av nivå. Det er et deilig knippe med konserter å få med seg på tampen av semesteret og Knekklectric skal vise hva de har liggende på Hulen den 3.februar. LINK

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/251861620?secret_token=s-n0ZkT” params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

TEN FÈ – TWIST YOUR ARM

Den musikalske pulsen som våre kjæreste Bergen har gjør at vi har lett for å bli litt revet med og glemmer at det finnes andre byer i verden. London har alltid og vil nok alltid være en musikkhovedstad i Europa. England generelt. TEN FÈ er en duo fra nettopp London. De lager indiepop og liker å eksperimentere med forskjellige parter i låten som gjør at den har en spennende oppbygning. Låten har et kor og klapping som utgjør låtas bridge, før den faller tilbake på popbølgen. De slipper album nå i februar, som visstnok kommer til å bli en hektisk måned.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/300865361″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

JOHN OLAV NILSEN & NORDSJØEN – PARIS, BERGEN

Vi tvilte ikke et sekund på at vi kom til å høre mer fra John Olav Nilsen etter at Gjengen forlot oss. Hans stil er godt tatt vare på og er å kjenne igjen i hans nye prosjekt – John Olav Nilsen & Nordsjøen. Det poetiske nivået i tekstene og hans drømmende melodier, som er å kjenne igjen fra Nesten Som Jeg Lever, er også å finne i den nyeste låten «Paris, Bergen». Føles nesten nostalgisk. Etter å ha utsolgt Østre to ganger på altfor kort tid, sitter vi igjen med tanken om at han burde revurdere valg av lokalet. Godt å se navnet tilbake.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/299771529″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

COMMUNIONS – IT´S LIKE AIR

Jajajaj. Dette er et band som begynner å få fast spalteplass her hos oss. Vi klarer ikke helt å gi slipp på guttene fra København. De har vært veldig aktive på å slippe utallige singler før albumslipp den 3.februar. De har gjennom sin karriere endret sin musikkprofil. Deres nyeste utgivelser er mer poprock enn det som tidligere gjerne har vært litt mer skranglete rock. Vi gleder oss til å høre resten av plata!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/301888057″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

ANNA OF THE NORTH – OSLO

Borte bra – hjemme best! «Oslo» tar for seg nettopp dette. Veldig ren og fin synthpop. Navnet hennes har vært å finne litt overalt den siste tiden, og det er veldig fortjent. Hun tar vare på musikkvideofenomenet og mater sine tilhengere med søte innlegg og nydelige musikkvideoer til sine fantastiske låter. Det er kjekt å se engasjement og annonseringer fra Anna Of The North. Hun har med spennende elementer med koring og tunge, og dansbare slag. Uten tvil velfortjent plass på lista!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/301819070″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

GEMS – FREE FALL

Begynner å nærme seg 2 år siden vi listet GEMS sist. Deres nyeste utgivelse er meget gjenkjennelig og de tar ting i samme stil som før. Bandet er opprinnelig fra Washington, men holder til i Los Angeles. Det er en mørk og intens låt, som mye av det som er på lista vår denne uken er. Dette  kan se ut som starten på et nytt og spennende år for GEMS.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/302298376″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anbefalte artikler