Vi siler ut skummet, den beste av den beste kulturen både i Bergen og resten av verdenssamfunnet. Enten vi er kritiske, glade misfornøyde, jublende, positive, konstruktive, strenge eller tilfredsstilt.
Skumma kultur er en melketype sier du? Vi sier det er mye mer enn som så. I dette kulturprogrammet er det kulturen som er skumma, ikke melka. Den er blanda, miksa, rista, rørt, kokt og skrelt. Om du har et øye for alt fra Ibsen til Sandemo og fra klassisk ballett og hip hop er det oss du må høre på.

Hver torsdag klokken 17:00-18:00 på Studenradioen i Bergen!

Siste podcaster

 • Skumma Kultur - Mai den 17
  17 mai er rett rundt hjørnet. Og med det er det tid for ein 17 mai spesial. I denne sendingen tar Marthe, Markella og programleder Lasse og ser tilbake på fjorårets 17 mai og ser forseg kordan 17 mai 2021 kommer til å bli. God lytt og gratulere med dagen!
 • Skumma kultur 15.04 - Vi reiser tilbake til Y2K, totusen
  Programleder Marthe har fått dilla på Y2K, men hva er egentlig det? Med seg har hun Feriegutten Lasse og dad-shoe Michelle. Sammen med egne minner og internett, skal de komme tilbuns av hvorfor tidlig 2000 er tilbake i populærkulturen.
 • Skumma Kultur 18.03 - Borealis og Cine Latino
  Programleder Ylva har med Marthe i studio, sammen tar de for seg Boralis Festivalen og Cine latino + noe ekstra spesielle tips om hva du kan gjøre for å komme deg utav komforsonen.
 • Skumma Kultur - Du snakker dialekt
  Vi snakker dialekt, snakker du dialekt? Dette tar programleder Lasse og vårt nye medlem Selma for seg idag. Og hva heiter egentlig folk som bur rundt om i landet vårt? Det blir spørerunde med Selma og ranking av dialekter. God lytt!
 • Skumma Kultur - Vinterferie cancelled?
  Skumma Kultur er tilbake!! Og i studio denne gang tar Marthe, Markella og programleder Lasse for seg vinterferien 2021. Er den avlyst på grun av covid? Meir om dette og kvinnedagen er på programmet idag. God lytt!
 • Skumma kultur - Halloween med avstand
  Denne uken tar Programleder Markella med Lasse og Ylva i studio tar for seg de rare Halloween-tradisjonene, og hvorvidt de er verdt å feire. Marthe tar også en prat med Super Heavy Metal som spiller konsert på EKKO-festivalen. God lytt!
 • Skumma kultur 22.10.20: Dikt
  I denne ukens episode tar vi for oss dikt. Programleder Isabell med Ragnhild og Marthe forsøker seg på et aldri så lite haiku gjennom sendingen. Vi har selvfløgelig med favoritter som Høy og Lav Kultur, men vi får også en opplesning fra Ragnhild sin 10(!) år gammle dikt bok.

Alle artiklene til Skumma Kultur