Vi siler ut skummet, den beste av den beste kulturen både i Bergen og resten av verdenssamfunnet. Enten vi er kritiske, glade misfornøyde, jublende, positive, konstruktive, strenge eller tilfredsstilt.
Skumma kultur er en melketype sier du? Vi sier det er mye mer enn som så. I dette kulturprogrammet er det kulturen som er skumma, ikke melka. Den er blanda, miksa, rista, rørt, kokt og skrelt. Om du har et øye for alt fra Ibsen til Sandemo og fra klassisk ballett og hip hop er det oss du må høre på.

Hver torsdag klokken 17:00-18:00 på Studenradioen i Bergen!

Siste podcaster

 • Skumma Kultur - Plast, Attenborough og Biff
  Marthe, Lasse og Ylva gjør et dypdykk ned i havet og den irriterende mengden plast der, snakker om årets TV-aksjon og Ylva har intervjuet Håvard Fossum, regissør av Meet The Censors vist på årets BIFF.
 • Skumma Kultur - BIFFsnadder
  Bergen Internasjonale Filmfestival er endelig i gang! I studio er Markella, Lasse og Isabel på plass for å bjuda på med både info om festivalen og våre egne anbefalinger. Det blir også rant om et visst regjeringsvedtak, kultur to the people! God lytt!
 • Skumma Kultur - Kultur dokumentar
  Ser du mye på dokumentarer? Det kan kanskje vi i Skumma gjengen hjelpe deg med.I denne sendingen diskutere Ragnhild, Lasse og programleder Ylva hva ein dokumentar egentlig er og hvorfor dei har blitt så populer over årene. Dei kommer og opp med noen ideer til dokumentarer som dei synest bør bli filmet. God lytt!
 • Skumma Kultur - Påvirket kultur
  Det er gøy med sosiale medier, men kor mye tid bruker du egentlig på det?Dette går Michelle, Marthe og programleder Lasse dypere inn i for å finne ut kvifor man bruker så masse tid på dette og helst kvifor vi er så opptatt med såkalte '' influencere''. God lytt!
 • Skumma Kultur - Kunst, håndverk og furries
  Isabel, Ylva og Markella prøver å finne igjen kunst og håndverks-ånden fra ungdomsskolen. Ylva har funnet gledens tråd, Markella belyser de andre om furries og Isabel presenterer verdens rareste hobby.
 • Skumma Kultur - Mat, himmelske mat
  Alle trenger mat. Til og med Marthe, Ragnhild og programleder Lasse trenger mat. Derfor tar dei for seg mat laging i karantene, forhold til mat og nordisk mat. Ikkje hør på tom mage. God lytt!
 • Skumma Kultur 03.09.2020 - Koronakultur & nye medlemmer
  Ylva og Markella er nye medlemmer i Skumma Kultur, og i likhet med alle andre har de sittet mye stille i det siste. Ylva har riktignok vært på kunstutstilling, men Markella kom seg aldri på festival. Michelle har utforsket den magiske sporten rumpeldunk.

Alle artiklene til Skumma Kultur