Velkommen til redaksjonen med fokus på å holde deg oppdatert på nyheter og samfunnet!

Nyhet- og samfunnsredaksjonen byr på programmer med fokus på politikk som “Utenriksmagasinet MIR” og “Bakrommet”. I tillegg til sportsprogrammer som “Offside”, “TimeOut” og “Bremsespor”. Man kan også lytte til sex og samlivs programmet “Krølla laken”, eller helse og livsstil programmet “Kroppslig”. Dersom ingenting av dette fenger kan dere også høre på podcasten “til deg” som handler om den gode samtalen.

Nyhet- og samfunnsredaktør
Øyvind Myklatun
samfunnsredaktor@srib.no
Tlf: 918 53 091


Offside

Det aller siste fra fotballens verden nasjonalt og internasjonalt; analyser, reportasjer og oppdatering på alt som skjer. Stort engasjement og en lideskapelig tilnærming gjør Offside til et program som alle fotballinteresserte der ute må få med seg.

Abonnér: RSS / / Alle episodene

Utenriksmagasinet Mir

I Utenriksmagasinet Mir kan du kvar veke høyra utanrikspolitiske analyser, kulturelle reportasjar og diskusjonar om ukjende eller kjende problemstillingar i verda.

Abonnér: RSS / / Alle episodene

Kroppslig

Kroppslig ønsker å belyse fysiske, psykiske og sosiale dimensjoner ved det å være menneske i en kropp. Harde og myke fakta om samfunnsaktuelle tema – fra kjønnssykdommer, orgasme, onani og forelskelse til depresjon, angst og narkotika.

Abonnér: RSS / / Alle episodene

Bakrommet

Bakrommet er eit politisk radioprogram med fokus på norsk politikk. Programmet har samla saman paneldeltakarar og programleiarar med politiske syn som går over heile det politiske spekteret.

Abonnér: RSS / / Alle episodene

TimeOut

TimeOut er sportsprogrammet som vil diskutere alle store idrettseventer som skjer gjennom våren. Med god innsikt i det meste som skjer idrettsverden vil gutta i studio diskutere de store prestasjonene og enorme skuffelsene som vil komme i et vidt spekter av idretter.

Abonnér: RSS / / Alle episodene

Krølla Laken

Krølla Laken er programmet som tar opp alt som skjer inne på soverommet. Du står opp om morgenen, går gjennom en hel dag med opplevelser og følelser som du krøller inn i lakenet når du legger deg om kvelden. Sorger, gleder, sex, kjærlighet og fantasier er bare noen av temaene vi ønsker å grave dypere i.

Abonnér: RSS / / Alle episodene

Bremsespor

Bremsespor er programmet hvor du kan høre om alt som omhandler formel 1, motorsportens mest ekstravagante og interessante divisjon. Vi tar for oss de siste løpene, intrigene, historiske begivenheter og mye mer. Med en lettbent tilnærming til sporten er dette programmet som passer for de ferskeste fans til de største fanatikerne.

Livmødrene

Livmødrene er et program for deg som vil vite mer om kvinnehelse og sykdommer og lidelser som ofte ikke snakkes nok om. Ida, Helene og Nora er nysgjerrige og vil utforske tema innenfor kvinnehelse ved hjelp av gode kilder, medarbeidere i radioen og kvalifiserte fagfolk. Du er velkommen til å høre på, enten du har en nær og kjær som sliter, trenger informasjon selv, eller som oss generelt er nysgjerrig


Artikler skrevet av program i nyhetsredaksjonen..

 • Hold det enkelt!
  Årets høydramatiske kvartfinaler i Champions League viser hvordan fotballen, i dagens versjon, leverer underholdning av ypperste klasse.
 • Studentvalgets evige kvale
  Hver vår på Universitetet i Bergen skal “alle” studenter gå til valgurnene for å stemme over hvem som skal representere dem i Studentparlamentet. Men aldri før har ferre lister stilt til valg og valgdeltakelsen er udemokratisk lav. Så hvorfor fortsetter vi egentlig med dette? 
 • Største kamp på norsk jord noensinne?
  Kristiane fra Offside dekker det store oppgjøret.
 • Ukrainsk helaften på Kvarteret
  Bergens skarpeste utenriksmagasin var selvsagt til stede under “Ukrainsk helaften” på Kvarteret torsdag 23. februar. Her følger en oppsummering av den utenrikspolitiske godbiten.
 • Rafto 2022: Tsjads menneskerettslige fyrtårn og kampen mot tortur
  Radioens utenrikspolitiske alibi har snakket med vinner av årets Raftoprisen, Nodjigoto Charbonnel, om hvordan hans organisasjon arbeider med å forebygge tortur og hjelpe torturofre i Tsjad.
 • Amerikansk rulett
  Amerikansk høyesterett har alltid vært noe politisk. Har det gått for langt?
 • En usannsynlig samarbeidshistorie
  I anledning prosjektet “Partners for peace” holdt Mexicos ambassadør i Norge, Ulises Canchola, et opplysende foredrag om våre to lands samarbeid i FN.
 • Thrilla in the Sea Outside Manila
  I oktober 1975 var Muhammed Ali på Filippinene for å sloss mot Joe Frazier for tredje gang i en legendarisk …
 • Smitten av COVID-19 sprer seg som ild i tørt gress i Brasil
  President Bolsonaros håndtering av pandemien har vært kontroversiell – hvordan er situasjonen i landet nå?
 • Norge har fått nok et parti
  Kommentar: Hva skal man tro om det, da?
 • Demonstrasjonene i Hviterussland
  Kan Europas siste diktatur endelig være på vei til å kollapse?
 • Carl I. Hagen varsler comeback
  Kommentar: Hva skal man tro om det?
 • Super Tuesday
  Hvem er egentlig kandidatene som leder etter Super Tuesday?
 • Overturisme i verden
  Hvorfor har lokale fått nok av overfylte turistattraksjoner?
 • Ny sesong, nye moglegheiter
  Andre sesong av «Drive to Survive» er endeleg her! Og sesongens første løp nærmar seg.