I Utenriksmagasinet Mir kan du høre utenrikspolitiske analyser, kulturelle reportasjer og diskusjoner om kjente eller ukjente problemstillinger ute i den store verden. Den grundige diskusjonen i studio utføres på en studentvennlig måte. Det er med andre ord en enkel inngang til et litt mer sofistikert liv.

Hør Mir hver fredag klokken 11:00-12:00 på Studentradioen i Bergen.

Siste podcaster

 • UMIR - Lov og rettferdighet i Polen? - 04.12.2020
  Polen ble lenge ansett som en suksesshistorie i økonomisk og politisk liberalisering siden murens fall, og er også fortsatt en av Europas raskest voksende økonomier. Likevel er ikke alt rosenrødt i det tidligere øst-blokklandet, og siden de tok makten i 2015 har regjeringspartiet PiS (Lov og Rettferdighetspartiet) blitt beskyldt for å undergrave etablerte demokratiske normer og spilleregler for politisk gevinst. I dagens episode av Utenriksmagasinet Mir har vi vært så heldige å få et intervju med tidligere Raftoprisvinner Adam Bodnar, den polske ombudsmannen som har tatt opp kampen mot regjeringa. Med i studio er Jakob Kirkholt, Lea Sofie Westad og programleder Victoria Croff Dreyer. Produsent er Mathilde Angeltveit og intervjuet ble utført av Magnus Nordal Røtnes.
 • UMIR - Raftoprisen 2020 - 06.11.2020
  Raftoprisen er en pris som tildeles personer eller organisasjoner som har utmerka seg i kampen for menneskerettigheter. I denne utgaven av Utenriksmagasinet Mir tar vi for oss årets prisutdeling, med intervjuer fra direktør fra Raftostiftelesen, Jostein Hole Kobbeltvedt, og Mohamed Lotfy, en av grunnleggerene av organisasjonen som vant årets Raftopris, the Egyptian Commission for Rights and Freedoms (ECRF). I studio er Pia Vagle og Victoria Croff Dreyer, med Jakob Kirkholt som programleder. Produsent er Mathilde Angeltveit og intervjuene ble utført av Lea Sofie Westad.
 • UMIR - Valget i USA
  I denne episoden av Utenriksmagasinet MIR går vi gjennom de avgjørende faktorene i innspurten frem mot det amerikanske presidentvalget. Vi oppsummerer Trumps fire år som president og diskuterer hvilke vippestater som kan være med på å avgjøre resultatet. I tillegg går vi inn også på hva vi tror blir utfallet etter valgdagen. I studio er Magnus Nordal Røtnes og Helene Knag. Programleder er Victoria Croff Dreyer og produsent er Mathilde Angletveit.
 • UMIR - Brasil under Bolsonaro
  I denne fredagssending av UMIR tar Lea, Magnus og Avery for seg situasjonen i Brasil. De snakker om de økomiske problemene i landet, samt effekten av nedhugging av Amazonas og coronaviruset. Ukens kommentar er laget av Pia, og handler om skogbrannene president Bolsonaro hevder ikke finnes. Produsent er Mathilde Angeltveit.
 • UMIR - Krigshandlinger i Kaukasus - 16.10.2020
  Nabolandene Armenia og Aserbajdsjan er nok en gang i konflikt. Stridens kjerne er landområdet Nagorno-Karabakh, et område landene har feidet over i et århundre. Situasjonen er allerede alvorlig nok, men nå frykter flere at sterkere makter som Russland og Tyrkia kan bli dratt inn i konflikten. I denne utgaven av Utenriksmagasinet Mir tar vi for oss denne langvarige konflikten og hva som gjør denne situasjonen så vanskelig. I studio er Jakob Kirkholt og Lea Sofie Westad. Programleder er Helene Knag og produsent er Mathilde Angeltveit.
 • UMIR - Aktualitetssending - 09.10.2020
  Donald Trump har fått koronaviruset, NATO-allierte Tyrkia og Hellas kniver om verdifulle havområder i Middelhavet og Kyrgyzstan kan se ut til å stå ovenfor sin tredje politiske revolusjon på 15 år. I studio er Jakob Kirkholt, Victoria Dreyer og programleder Magnus Nordal Røtnes, produsent er Mathilde Angeltveit.
 • UMIR - Protester etter "valget" i Hviterussland - 25.09.2020
  Utenriksmagasinet MIR er tilbake i studio, og tar for seg protestene som har herjet i Hviterussland i kjølevannet av presidentvalget. I studio er Lea Sofie Westad og Pia Vagle med Jakob Kirkholt som programleder og Mathilde Angeltveit som produsent.
 • UMIR - Partilandsmøtene i USA - 28.08.2020
  I denne episoden av Utenriksmagasinet Mir tar vi for oss de store partilandsmøtene som har dominert mediabildet i USA de siste to ukene. Med i studio er Victoria Croff og Pia Vagle, med Jakob Kirkholt som programleder.

Alle artiklene til Utenriksmagasinet Mir