I Utenriksmagasinet Mir kan du høre utenrikspolitiske analyser, kulturelle reportasjer og diskusjoner om kjente eller ukjente problemstillinger ute i den store verden. Den grundige diskusjonen i studio utføres på en studentvennlig måte. Det er med andre ord en enkel inngang til et litt mer sofistikert liv.

Hør Mir hver fredag klokken 11:00-12:00 på Studentradioen i Bergen.

Siste podcaster

 • UMIR - Borgerkrigen i Libya - 21.02.2020
  I dagens utgave av Utenriksmagasinet Mir har vi tatt for oss den langvarige borgerkrigen i oljerike Libya. Vi går inn på de ulike frontene i konflikten, og deres internasjonale støttespillere. I studio er Pia Vagle og Lea Sofie Westad, med programleder Jakob Kirkholt. Inkludert i sendinga er et intervju med historiker Knut S. Vikør utført av vår medarbeider Ivar Mathias Tryti Sunde, og en kommentar om slavehandel laget av Victoria Croff Dreyer.
 • UMIR - Aktualitetssending - 14.02.2020
  I ukens sending gir vi i Umir deg god oversikt over hva som har skjedd den siste tiden.Vi går gjennom konskvensene av coronaviruset i Kina, gresshoppesvermene i Somalia og alt som skjer i USA med både presidenten selv og presidentvalget. Programleder er Magnus Nordal Røtnes og med seg i studio har han Victoria Croff Dreyer og Tina Lægraid. Ukens kommentar handler om borgerkrigen i Syra og er laget av Jakob Kirkholt.
 • UMIR - Arktiske ambisjoner- 07.02.2020
  I dagens sending har vi snakket om arktiske strøk, storpolitikken som foregår der og om Kina og Russlands stadig økende interesse for disse områdene. Programleder var i dag Jakob Kirkholt. Med seg i studio hadde han Ivar Mathias Tryti Sunde og Lea Sofie Westad. Kommentaren er laget av Pia Vagle og handler om hvordan Svalbard opplever klimaendringene.
 • UMIR - Det japanske "militæret"
  I ukens sending har vi sett på Japans "militær". Vi har gått inn på hvorfor de siden andre verdenskrig kun har hatt en selvforsvarsstyrke og hvorfor statsminister Shinzo Abe ønsker å bygge opp et militær. Programleder er Helene Knag og med seg i studie har hun Tina Lægraid og Avery Miller. Ukens kommentar er laget av Victoria Croff Dreyer
 • UMIR - Tiåret som har gått
  Vi beveger oss inn et nytt tiår og i denne forbindelsen har vi i UMIR laget en ekstra podcast om hva vi husker fra tiåret som har gått. Alt fra politiske kriser til mindre saker som har preget samfunnetr blir kronologisk diskutert. Programleder er Lea Sofie Westad og med seg i studio har hun Tina Lægraid og Victoria Croff Dreyer.
 • UMIR - Den nye Europakommisjonen - 24.01.2020
  I ukens sending gir vi i Umir deg en innføring i Europakommisjonen. Hva gjør de og hvilke interne og eksterne utfordringer står den nye kommisjonen ovenfor? Programleder er Magnus Nordal Røtnes og med seg i studio har han Lea Sofie Westad og Ivar Mathias Tryti Sunde. Intervjuet med Raymondas Ibenskas, professor ved Institutt for sammenlignende politikk på UiB, ble gjort av Victoria Croff Dreyer. Ukens kommentar er laget av Tina Lægraid.

Alle artiklene til Utenriksmagasinet Mir