I Utenriksmagasinet Mir kan du høre utenrikspolitiske analyser, kulturelle reportasjer og diskusjoner om kjente eller ukjente problemstillinger ute i den store verden. Den grundige diskusjonen i studio utføres på en studentvennlig måte. Det er med andre ord en enkel inngang til et litt mer sofistikert liv.

Hør Mir hver fredag klokken 11:00-12:00 på Studentradioen i Bergen.

Siste podcaster

 • UMIR - Brasil under Bolsonaro
  I denne fredagssending av UMIR tar Lea, Magnus og Avery for seg situasjonen i Brasil. De snakker om de økomiske problemene i landet, samt effekten av nedhugging av Amazonas og coronaviruset. Ukens kommentar er laget av Pia, og handler om skogbrannene president Bolsonaro hevder ikke finnes. Produsent er Mathilde Angeltveit.
 • UMIR - Krigshandlinger i Kaukasus - 16.10.2020
  Nabolandene Armenia og Aserbajdsjan er nok en gang i konflikt. Stridens kjerne er landområdet Nagorno-Karabakh, et område landene har feidet over i et århundre. Situasjonen er allerede alvorlig nok, men nå frykter flere at sterkere makter som Russland og Tyrkia kan bli dratt inn i konflikten. I denne utgaven av Utenriksmagasinet Mir tar vi for oss denne langvarige konflikten og hva som gjør denne situasjonen så vanskelig. I studio er Jakob Kirkholt og Lea Sofie Westad. Programleder er Helene Knag og produsent er Mathilde Angeltveit.
 • UMIR - Aktualitetssending - 09.10.2020
  Donald Trump har fått koronaviruset, NATO-allierte Tyrkia og Hellas kniver om verdifulle havområder i Middelhavet og Kyrgyzstan kan se ut til å stå ovenfor sin tredje politiske revolusjon på 15 år. I studio er Jakob Kirkholt, Victoria Dreyer og programleder Magnus Nordal Røtnes, produsent er Mathilde Angeltveit.
 • UMIR - Protester etter "valget" i Hviterussland - 25.09.2020
  Utenriksmagasinet MIR er tilbake i studio, og tar for seg protestene som har herjet i Hviterussland i kjølevannet av presidentvalget. I studio er Lea Sofie Westad og Pia Vagle med Jakob Kirkholt som programleder og Mathilde Angeltveit som produsent.
 • UMIR - Partilandsmøtene i USA - 28.08.2020
  I denne episoden av Utenriksmagasinet Mir tar vi for oss de store partilandsmøtene som har dominert mediabildet i USA de siste to ukene. Med i studio er Victoria Croff og Pia Vagle, med Jakob Kirkholt som programleder.
 • UMIR - Saker under Koronapandemien - 21.08.2020
  I semesterets første sending av Utenriksmagasinet MIR snakker vi om flere saker som har skjedd det siste halvåret mens pandemien har herjet rundt omkring i verden. Programleder er Magnus Nordal Røtnes, med Lea Sofie Westad og Avery Miller i studio.
 • UMIR - Super tuesday - 06.03.2020
  I ukens sending av Utenriksmagasinet MIR går vi gjennom resultatene fra super tuesday. Super tuesday er en av de viktigste dagene i det presidensielle primærvalget i USA, som har som hensikt å gradvis finne hvilke av kandidatene fra demokratene som skal bli nominert. Vi går gjennom hvordan delegatene blir utdelt og hva som ser ut til å skje i tiden fremover. Programleder er Helene Knag og med seg i studio har hun med seg Victoria Croff Dreyer og Avery Miller.
 • UMIR - Overturisme - 28.02.2020
  Denne episoden av Utenriksmagasinet Mir handler om overturisme. Hvorfor skjer det og hvilke steder er særlig rammet? Helene ranter litt over folks holdninger til reise i sin kommentar om siste sjanse-turisme og Jakob har intervjuet Ole Michael Bjørndal, nærlingspolitisk fagsjef i NHO Reiseliv om tursime i Norge. I studio: Magnus Nordal Røtnes (programleder), Lea Sofie Westad og Ivar Mathias Tryti Sunde. Kommentar: Helene Knag. Intervju: Jakob Kirkholt.

Alle artiklene til Utenriksmagasinet Mir