I Utenriksmagasinet Mir kan du høre utenrikspolitiske analyser, kulturelle reportasjer og diskusjoner om kjente eller ukjente problemstillinger ute i den store verden. Den grundige diskusjonen i studio utføres på en studentvennlig måte. Det er med andre ord en enkel inngang til et litt mer sofistikert liv.

Hør Mir hver fredag klokken 11:00-12:00 på Studentradioen i Bergen.

Siste podcaster

 • UMIR - Krigshandlinger i Kaukasus - 16.10.2020
  Nabolandene Armenia og Aserbajdsjan er nok en gang i konflikt. Stridens kjerne er landområdet Nagorno-Karabakh, et område landene har feidet over i et århundre. Situasjonen er allerede alvorlig nok, men nå frykter flere at sterkere makter som Russland og Tyrkia kan bli dratt inn i konflikten. I denne utgaven av Utenriksmagasinet Mir tar vi for oss denne langvarige konflikten og hva som gjør denne situasjonen så vanskelig. I studio er Jakob Kirkholt og Lea Sofie Westad. Programleder er Helene Knag og produsent er Mathilde Angeltveit.
 • UMIR - Aktualitetssending - 09.10.2020
  Donald Trump har fått koronaviruset, NATO-allierte Tyrkia og Hellas kniver om verdifulle havområder i Middelhavet og Kyrgyzstan kan se ut til å stå ovenfor sin tredje politiske revolusjon på 15 år. I studio er Jakob Kirkholt, Victoria Dreyer og programleder Magnus Nordal Røtnes, produsent er Mathilde Angeltveit.
 • UMIR - Protester etter "valget" i Hviterussland - 25.09.2020
  Utenriksmagasinet MIR er tilbake i studio, og tar for seg protestene som har herjet i Hviterussland i kjølevannet av presidentvalget. I studio er Lea Sofie Westad og Pia Vagle med Jakob Kirkholt som programleder og Mathilde Angeltveit som produsent.
 • UMIR - Partilandsmøtene i USA - 28.08.2020
  I denne episoden av Utenriksmagasinet Mir tar vi for oss de store partilandsmøtene som har dominert mediabildet i USA de siste to ukene. Med i studio er Victoria Croff og Pia Vagle, med Jakob Kirkholt som programleder.
 • UMIR - Saker under Koronapandemien - 21.08.2020
  I semesterets første sending av Utenriksmagasinet MIR snakker vi om flere saker som har skjedd det siste halvåret mens pandemien har herjet rundt omkring i verden. Programleder er Magnus Nordal Røtnes, med Lea Sofie Westad og Avery Miller i studio.
 • UMIR - Super tuesday - 06.03.2020
  I ukens sending av Utenriksmagasinet MIR går vi gjennom resultatene fra super tuesday. Super tuesday er en av de viktigste dagene i det presidensielle primærvalget i USA, som har som hensikt å gradvis finne hvilke av kandidatene fra demokratene som skal bli nominert. Vi går gjennom hvordan delegatene blir utdelt og hva som ser ut til å skje i tiden fremover. Programleder er Helene Knag og med seg i studio har hun med seg Victoria Croff Dreyer og Avery Miller.
 • UMIR - Overturisme - 28.02.2020
  Denne episoden av Utenriksmagasinet Mir handler om overturisme. Hvorfor skjer det og hvilke steder er særlig rammet? Helene ranter litt over folks holdninger til reise i sin kommentar om siste sjanse-turisme og Jakob har intervjuet Ole Michael Bjørndal, nærlingspolitisk fagsjef i NHO Reiseliv om tursime i Norge. I studio: Magnus Nordal Røtnes (programleder), Lea Sofie Westad og Ivar Mathias Tryti Sunde. Kommentar: Helene Knag. Intervju: Jakob Kirkholt.
 • UMIR - Borgerkrigen i Libya - 21.02.2020
  I dagens utgave av Utenriksmagasinet Mir har vi tatt for oss den langvarige borgerkrigen i oljerike Libya. Vi går inn på de ulike frontene i konflikten, og deres internasjonale støttespillere. I studio er Pia Vagle og Lea Sofie Westad, med programleder Jakob Kirkholt. Inkludert i sendinga er et intervju med historiker Knut S. Vikør utført av vår medarbeider Ivar Mathias Tryti Sunde, og en kommentar om slavehandel laget av Victoria Croff Dreyer.

Alle artiklene til Utenriksmagasinet Mir