Bakrommet er studentradioen i Bergen sitt innenrikspolitiske program. Programmet består av studenter fra ulike studieretninger med ulike politiske standpunkter men som alle har en felles interesse for norsk innenrikspolitikk. Vi diskuterer både dagsaktuelle saker og evigaktuelle temaer. Både politikere, fagfolk og samfunnsdebattanter gjester programmet for å snakke om det de bryr seg om.

Hør oss på radio hver fredag 14:00 – 15:00 eller som podcast for en uformell og engasjerende diskusjon om norske politiske saker.

Medlemmer

Astrid Ellefsæter Grønbakken, programsjef

Marius Øvrebøe

Tomas Håndlykken

Petter Martem Midttun

Hannah Blom

Benedikte Hertzenberg, produsent


 • Studentvalgets evige kvale
  Hver vår på Universitetet i Bergen skal “alle” studenter gå til valgurnene for å stemme over hvem som skal representere dem i Studentparlamentet. Men aldri før har ferre lister stilt til valg og valgdeltakelsen er udemokratisk lav. Så hvorfor fortsetter vi egentlig med dette? 
 • Norge har fått nok et parti
  Kommentar: Hva skal man tro om det, da?
 • Carl I. Hagen varsler comeback
  Kommentar: Hva skal man tro om det?
 • Velferdsstatens kollaps?
  Høyretopp Heidi Norby Lunde ønsker å kutte i sykelønnen. Er dette et forsøk på å rive ned Norges sosial-demokratiske arv som landsbyggerne så møysommelig har meislet sammen eller er dette et nødvendig tiltak for å sikre velferdsstaten for tiden som skal komme?
 • Feminisme – for både meg og deg
  “Der eg kjemme fra betyr feminisme å heie på andre jenter, uansett korleis valg dei måtte ta”.