Kroppslig er et radioprogram, som angriper ulike perspektiver, innenfor et av nåtidens store motefenomener: Helse. Folk dyrker kropp og helse som aldri før. Kroppslig forsøker å skille myter fra fakta, vise vei i sunnhetsjunglen, presentere forskning og tema som både er aktuelle og relevante for alle med en menneskekropp! Kroppslig ønsker å hjelpe deg til å kunne hjelpe deg selv.

Bli oppdatert og inspirert – å være smart er sexy!

Tune inn Hver onsdag kl. 13:00 – 14:00

Siste podcaster

 • Legemiddelindustrien
  Lege og forsker Eirik Tranvåg har tidligere gjestet Kroppslig for å snakke om prioriteringer i helsevesenet og Spinraza-medisinen, og her får du en gjenhør med han i en bonus-podcast om legemiddelindustrien fra arkivet. For hvordan fungerer det egentlig når noen skal tjene penger på legemidler, og er det egentlig etisk forsvarlig? Og hvordan fungerer egentlig patentordningen for medisiner? Dette og mye mer kan du høre Eirik snakke om i ukens episode, sammen med Snorre og Henrik i studio!
 • Fedme og "Eit feitt liv"
  Mange har fått med seg Ronny Brede Aases nye serie "Eit feitt liv", og vi i Kroppslig er intet unntak! I etterkant har serien skapt mye debatt, og fått både ros og kritikk. Hva er det som er bra med serien, hva er det som ikke er fullt så bra, og hvilken plass har den i fedme-debatten? I studio sitter Marie, Petter og Henrik, velkommen til ukas episode av Kroppslig!
 • Vaksinenasjonalisme
  Hva er egentlig vaksinenasjonalisme, og hvorfor oppstår det? Hvordan skal vi fordele Covid-19 vaksinen rettferdig og er det overhodet mulig? Vi har fått med oss lege og feltarbeider fra Leger Uten Grenser, Erlend Grønningen, til å besvare disse spørsmålene.
 • Hud og akne
  Kviser og akne er noe mange plages med, og ukens tema er nettopp akne og hud! Hvorfor er huden vår så viktig, og hvorfor får man akne? Og hvorfor er det noen som plages så mye mer enn andre? Dette og mye mer skal Petter, Pernille og Henrik forsøke å gi deg svar på i ukens episode av Kroppslig!
 • Kroppshår
  Kroppshår opptar oss mye, men hvorfor har det blitt sånn? Og hva er egentlig hår, og hvorfor har vi hår på kroppen i det hele tatt? Marie, Pernille og Henrik sitter i studio, og dette er noe av det de prøver å svare på i ukens episode!

Alle artiklene til Kroppslig