Razika om veganpølser, Listhaug og mensenkopp

Under vår for ellet mot-samtale kommer det frem at Razikanerne er for både toppløs soling, mensenkopp, hår under armene og Narvesen sine nye veganpølser.

Sole seg toppløs, for eller mot?

Alle jentene er klart enige i at det er deiligst å sole seg toppløs ”Det er fantastisk for å unngå skille”, men de kommer også frem til at det er a time and place for everything. De flikker eksempelvis ikke av seg bikinitoppen mens de ligger på Verftet da det gir en litt vel ”Hei alle sammen”-faktor. Men alt i alt bør det jo ikke være et problem ”alle jo har sett pupper, og for de som ikke har gjort det så trenger de å gjøre det”.

“Så jævelig for”

Narvesen veganpølse, for eller imot?

”Så jævelig for, jeg har kjøpt pølse hver eneste dag” utbryter bandets vegetarianer Embla, og nevner at frustrasjonen var stor da Narvesen ble utsolgt på dag nummer en. ”(…), men den er altfor dyr, 39 for en pølse?!”. Resten av jentene kan også melde at veganpølsa er veldig god, kanskje særlig glad er Maria som er rookievegetarianer på tredje uke.

Instagram, for eller mot?

”Instagram er kanskje det verste sosiale mediet som finnes med tanke på kroppspress (…), men alle vi har det” sier Embla. De er alle enige om at det de kan gjøre sammen som band og enkeltpersoner er å legge ut bilder som viser en annen side enn alt kroppspresset ”Vi har laget en Razikakonto som heter EkteRazikaOfficial, med bare stygge bilder av oss som et motstykke til skjønnhetstyrraniet. Den er veldig populær”.

16122309_10158230515130045_1918242291_o     16122309_10158230515130045_1918242291_o     16122309_10158230515130045_1918242291_o

Videre er det mange restriksjoner som ikke gir mening når det kommer til hva slags bilder som er lov å laste opp og ikke. Et kunstnerisk puppebilde kan bli tatt ned, mens bilder som sier ”jeg gikk ned 30kg på en dag, og her er de nye puppene mine” ikke blir sensurert, på den måten mener jentene at det er veldig mye feil ved instagram. Men det skal være sag
t at Razika er ”For instagram, hvis vi klarer å gjøre instagram bedre!”

 

Her kan du høre de fullstendige svarene angående toppløs soling, veganpølser og instagram, samt hva jentene i Razika syns om mensenkoppen, singletforbud på treningssenter, snapchat-filtre og kroppshår.

Konsert på Verftet

Førstkommende lørdag, 21. Januar skal jentene spille på USF Verftet og de har høye forventinger til seg selv, men ikke minst også hjemmepublikummet. På spørsmålet om vi kommer få høre noe nytt er svaret nei; ”(…), for vi kommer til å gå i dvale nå, en liten Razika-dvale. Vi skal lage ny plate, og da vil vi at alt på den nye plata skal være uhørt – alt skal være nytt!”.

 

”Vi må bare si et eller annet om det, for det her føles helt feil”

 

Se deg ikke tilbake

Til tross for at jentene ikke skal spille flunkende ny musikk så kan det nok tenkes at de spiller sin ferskeste låt ”se deg ikke tilbake”, ei låt som omhandler Sylvi Listhaug og Norges håndtering av flyktningkrisa.

På spørsmål om hva det var som gjorde at bandet ville synge om dette så ytrer låtskriver Marie at alt det som skjedde i Norge akkurat da var helt fryktelig. Måten flyktninger ble omtalt på, og behandlingen de fikk i hele Norge, hele Europa – de måtte bare si et eller annet om det. ”Hvordan folk omtaler flyktninger som… ikke mennesker (…) jeg føler det er flere tiår siden man så en slik retorikk, også nå er den plutselig tilbake”.

 

Razika-Effekten

Da jentene blir spurt om hva de selv håper på at en eventuell Razika-Effekt ville bli beskrevet som i historiebøkene i fremtiden så er håpet: Effekten som førte til flere jenter i band, masse jenter i band.

”Vi håper at det vi gjør kan være bittelitt banebrytende, og at det endrer holdninger”

 

Hør siste del av intervjuet her:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anbefalte artikler