Høstens konsertguide

This content has been archived. It may no longer be relevant

Høsten er tiden for musikkopplevelser. Teglverket, USF Verftet, Østre, Hulen – bergensscenene fylles opp til randen med artister og band som skal traktere instrumentene sine og gi oss deilige, stemningsfulle opplevelser. Plutopop har valgt ut et knippe konserter som du absolutt bør få med deg denne høsten.

Emilie Nicolas, 23. oktober, Teglverket

Emilie Nicolas antas å være et av Norges – om ikke Skandinavias – største musikkhåp om dagen. Plutopop ble svært imponert over hennes opptreden under P3 Gull i fjor, og ble langt i fra overrasket da hun ble kåret til vinneren av By:larm 2014. Den 26 år gamle artisten ga ut debutalbumet Like I’m A Warrior i september, et svært gjennomtenkt og velkomponert produkt bestående av elektropop-perler som blant annet Grown Up og Nobody Knows. Vi spår ingen ingen tvil om at Emilie Nicolas vil trollbinde Teglverket på torsdag.

Highasakite, 24. oktober, Logen

Highasakite kan trygt sies å være et av Norges mest populære band. I februar slapp de albumet Silent Treatment. Tittelsporet lå på førsteplassen i to uker og albumet var landets mest solgte plate det semesteret. Highasakite består av bandmedlemmene Ingrid Helene Håvik (vokalist), Trond Bersu (trommer), Øystein Skar (synther), Marte Maaland Eberson (synther) og Kristoffer Lo (gitar). Sammen skaper de et lydlandskap med en god blanding av mørk stemning, fløyelsmyke toner og sår kjærlighet. Hvis du ikke har sett dem live enda er dette en gyllen sjanse til å nyte deilig musikk på Logen (helst med et glass vin i hånda).

Veronica Maggio, 30. oktober, USF Verftet

I flere år har Veronica Maggio briljert med sine ærlige tekster og sitt storslåtte lo-fi-lydbilde (ganske paradoksalt, we know). Da hun i år vant P3 Gullprisen for Årets artist ble det bare nok en bekreftelse på at hun låter vel så bra på plate som i levende live. Det er derfor en stor glede å kunne ønske den svenske popkometen velkommen tilbake i Bergen. Vi kunne ikke vært mer enig med arrangørene i Bergen Live: “Soulprinsesse, popdronning – det spiller ingen rolle hva vi kaller henne; Veronica Maggio er en av Sveriges edleste eksportvarer og vi gleder oss inderlig til at popperler som Jag kommer, Satan i gatan og Välkommen in atter en gang skal snu Bergen på hodet slik svenskene gjør det best.”

Tid for jubileum

Kakkmaddafakka, 14.november, USF Verftet

For 10 år siden var Kakkmaddafakka noe annet enn de er idag. Det skal feires på Verftet fredag 14. november. Interessen for denne jubileumskonserten viser at bandet kanskje ikke lenger kan identifisere seg som et litt misforstått band i Norge med stor suksess i utlandet, slik de har gjort de siste årene. Vi hører rykter om opptagende billettkjøp, et latterlig lysshow og en etterfest på Landmark som kan by på overraskelser. Undertegnede så selv bandet i Teglverket under Phono-festivalen for noen år siden, og svimler bare ved tanken på hvor intenst en lignende opplevelse vil være i et fullsatt Røkeriet.

Casiokids, 29. november, Hulen

Det må ha vært noe i vannet, eller kanskje mer sannsynlig i regnet, i Bergen høsten 2004. Samtidig som at gutta i Kakkmaddafakka fant sammen, gjorde Casiokids det samme. Utover fødetid og -sted, og en imponerende suksess utenfor Norge, slutter sammenligningen forøvrig. Der Kakk går for det storslåtte, går Casiokids for det mer initme. De har valgt seg ut Hulen som jubileumssted. Istedenfor å stå på scenen helt for seg selv har de valgt å få med seg en helt latterlig rekke venner og kjente. Gamle kjenninger som Datarock, Young Dreams, The New Wine og Megaphonic Thrift skal sammen med nyere fjes som Silja Sol og Maylen Rusti tolke utvalgte deler av Casiokids mangfoldige repertoar, i det som blir Casiokids 522. konsert. Det skjer lørdag 29.november.

Tid for duo

Angus & Julia Stone, 18. november, USF Verftet

Angus & Julia Stone er en australsk søskenduo. Deres historie starter med en brakdebut med hyllester for både deres første og andre album. Raskt etter splittet duoen opp for å fokusere på solokarrierer. Begge var på vei til egen suksess, men så grep Rick Rubin inn. Han ville lage et nytt album med de to. Rubin ble inspirasjon for dem slik at samarbeidet gikk knirkefritt. Hele produksjonen bestod av en stor jammesession. I august slapp de albumet Angus & Julia Stone. Albumet slo godt ut på spillelister over hele verden. Denne konserten blir en hyggelig folkefest med allsang og god stemning.

First Aid Kit, 6. desember, USF Verftet

Søstrene Klara og Johanna Söderberg er en av vår tids artister som fikk sitt gjennombrudd via YouTube. Hele verden fikk med seg coverversjonen av Fleet Foxes’ Tiger Mountain Peasant Song i 2008 og siden har karrieren deres hatt rasende fart oppover. Etter deres første plate, The Lions Roar, kunne ikke livekonsertene komme fort nok. Da de endelig kom på scenen i Bergen for første gang i 2012 fikk publikum servert en god dose episk folk med euforiske strykere og sangstemmer så klare som fuglesang. Vi i Plutopop gleder oss vilt til denne konserten, en liten lysning i det gråe høstmørket.

Få også med deg Sondre Lerche (8. november, USF Verftet), Johannes Holtmon (14. november, Teglverket), Susanne Sundfør (15. november, USF Verftet), Nils Bech (22. november, Østre), Ásgeir (4. desember, USF Verftet).

Anbefalte artikler