Byens larm

This content has been archived. It may no longer be relevant

by:Larm har gjennom 15 år utviklet seg til å bli Skandinavias største musikkongress og en drømmescene for nyetablerte artister. 16. festival er nå i gang, og Plutopop har tatt for seg et lite utvalg av spennende artister.

ISLANDSK CRAZY DANCE

240 konserter, 16 scener, 4 dager. Du bør ha både kondisen og konsertplanen i orden om du skal være med på dette. En garantert pangstart på festivalen får du uansett om du danser med Retro Stefson. De unge islendingene er aktuelle med sitt tredje album, fremdeles fylte av deilige musikkbølger de vil spre til alle. Inspirert av alt fra soul til heavy metal, mikser de sin helt særegne musikk som garantert vil få deg til å danse! De synger på engelsk, islandsk, portugisisk og sitt eget hemmelige språk. Gled deg!

UT AV SKYGGEN

Vi har alle fått med oss dyktige Jonas Alaska og Mikhael Paskalev, men deres tredje musketer har så langt blitt mye omtalt som guttenes bandkollega og Alaskas kjæreste. Hun har et navn. Det er Billie Van. Og etter å ha hørt den nyslupne singelen vi er spente på hva rockabilly-jenta kommer med til våren. Debutalbumet produserer hun med Nikolai Eilertsen og Christian Engfelt. Og er du fan av Paskalev og Alaska, er det godt mulig du finner dem på scenen med sin gode venninne. Paskalev spiller for øvrig også egne konserter på by:Larm og er dessuten nominert til Statoil-stipendet som deles ut på festivalen.

 

EN ANNEN BYNOSTALGI

by:Larm har fått tak i et bredt spekter av spennende nordiske artister. Fra Danmark kommer bl.a. den sjarmerende gjengen i Ulige Numre, som har klart å vinne “årets sang” på hjemlandets “Steppeulv”-musikkprisutdeling, selv før debutalbumet er ute. Det er ikke rart, så vakkert som de synger om hjembyen “København”. Vi håper de bringer med seg bynostalgien og skaper like magisk stemning i lille Oslo.

 

Ellers kan du komme i det følsomme mimrehjørnet med Thomas Dybdahl, digge “gal” hip hop fra den ferske Urørt-vinneren Phil T. Rich (samt alle de andre Urørt-finalistene: Ekkolodd, Synne SandenBits Between og Intertwine) og det fortsetter i det uendelige.

Kom i den rette stemningen med sendingen vår under, og om du har sjansen, kom deg på by:Larm!

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/02/Plutopop-avvikling-14.02.-ferdig.mp3]

Spilleliste:

Dagens ungdom – Aldri få vite

Phil T. Rich – Gal

Retro Stefson – Julia

Ulige Numre – København

Billie Van – On My Knees

Thomas Dybdahl – Party Like It’s 1929

Taken By Trees – My Boys

Mariam the Believer – The String of Everything

Saint Lou Lou – Maybe You

Anbefalte artikler