De unge drømmerne

This content has been archived. It may no longer be relevant

Bergensbandet Young Dreams startet som Matias Tellez sitt soloprosjekt. De ble etterhvert nære venner, og fortsetter å utvikle seg sammen som musikere. På det meste var de tolv medlemmer, og de synes selv at alle har hatt noe unikt å bidra med til musikken.

Guttene har vanskeligheter med å beskrive sin egen musikk, men nevner ord som symfonisk, klangete og transete. Inspirasjon kan de finne i det meste, alt fra Prodigy til meksikansk exotica fra 50-tallet. Bandet er veldig takknemlige for mulighetene de har fått den siste tiden. De mener at mange i Norge er flinke til å fremme musikk, uten kommersielle intensjoner.

– Hvis det var fetterene mine som hadde dette bandet i Chile, hadde det aldri gått, sier Tellez.

Nå er de også klare for å erobre resten av verden. Bandet er signert av det australske plateselskapet Modular, og de er i full gang med Europa-turné sammen med kritikerroste Tame Impala (under samme plateselskap). Mens vi venter på at de unge drømmerne skal vende hjem igjen, kan vi glede oss til konsert 10. november.  Debutalbummet slippes i februar.

På lenken nedenunder kan du høre et klipp fra da Young Dreams ble intervjuet av Srib på Øyafestivalen:
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/Young-Dreams-ferdig-intervju.mp3]

Hele Plutopop-sendingen fra 1. november kan du høre her:  Plutopop
Marianne, Bernt og Mikkel utforsker temaet “dyr” i musikken, og Nadine forteller om sin musikalske dannelsesreise.

Anbefalte artikler