Casiokids om å lage nytt album, armhevinger og backstageoppførsel

This content has been archived. It may no longer be relevant

Fredrik fra Casiokids var innom Plutopop på onsdag. Hør intervjuet fra sendingen og sjekk ut stemningsrapporten fra konserten på Roskilde Roadtrip på torsdag.

Dere mottok AHA-stipendet i 2010, hva har dette hatt å si for Casiokids sin fremgang?

– Det har hatt mye å si, vi er veldig takknemlige for dette. Vi fikk bygget vårt eget studio, og vi fikk økonomisk frihet til å gjøre ferdig vår forrige plate. Vi kunne også være mer selektive til hvilke spillejobber vi ønsket å ta.

Hvordan er Casiokids rett før en konsert?

– Før pleide vi å ta armhevninger rett før vi skulle på scenen, men ironisk nok er vi ikke trent nok til det, så det sluttet vi med. En av oss gjør det fortsatt, da.

Hvordan er dere rett etter konsertene da?

– Stort sett er det om å gjøre å finne en stol eller sofa for å få pusten igjen i et par minutter. Så fortsetter festen.

Er dere snille eller ville backstage?

– Av de to alternativene, må jeg nok svare snille. Snille med en liten vill vri kanskje, hehe.

Casiokids er i gang med ny plate?

– Vi har vært mye i studio det siste året og laget ekstremt mye musikk, men siden vi har vårt eget studio er det ingen som sier at “nå må platen være ferdig” , så nå har vi tatt oss sammen og gitt oss selv noen frister. Det begynner å forme seg en plate som dere definitivt får høre mer fra neste år.

Hør hele intervjuet med Fredrik her:
[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2013/11/Plutopop-intervju-Casiokids.mp3]

bilde 1

Euforiske tilstander

Publikum står som sild i tønne inne på Teglverket på Kvarteret torsdag kveld 5 minutter før Casiokids går på scenen. Åpningslåten, Kaskaden, setter stemningen for resten av konserten. Publikum bryter ut i full jubel når laseren som er plassert i midten på scenen skrus på. Noen kaster øl, men ingen bryr seg. Det er svett og hett inne på Teglverket, og folk danser med lukkede øyne og hendene i været. Det er nærmest euforiske tilstander. Casiokids har publikum i transe, og trolldommen varer ut hele konserten. Det er ingen tvil om at vi gleder oss til nytt album. Vi må muligens ta oss en tur til Roskilde også.

Anbefalte artikler