Kunst skal kunst fordrive

Hver uke får vi utdelt tre ord som vi skal gjengi godt vi kan, i form av en tegning. Ettersom ingen av Født Nakens medarbeidere er spesielt hendige, resulterer tegningene i noe  vi selv finner meget imponerende.

Kokain-nese, heart-toaster og Frk. Seltzer

Ordene vi får utdelt skal være en kjent person, en følelse og ett objekt. Første gang vi spilte ble de tre tingene følgende: Thomas Seltzer, en brødrister og følelsen sjalusi. Om alle tre tingene er fremstilt på en rettferdig og politisk korrekt måte er uvisst, og vi lar dere bestemme hvem som er vinneren. Seltzer har selv sin favoritt, men den guleroten/rosinen sparer vi til litt senere. Først må vi se på tegningene og hva vi (kunstnerne) mener om våre verk.
zzz

Daniel “Michelangelo” Johannessen:

Thomas Knuller brødrister kom naturlig til meg, ettersom jeg hadde sett Den Lille Brødristeren Som Kunne kl 04:20 kvelden før, så da var det kun det bildet som kom opp i hodet mitt da jeg hørte ordene.

zzTonje “Da Vinci” Randulf:

Jeg ble dopet ned kvelden i forveien, så jeg tror jeg fortsatt var noe bedugget da jeg tegnet bildet. Jeg er jo veldig glad i Happy-Tom, men hvordan hodet hans stikker opp av en brødrister og hvorfor har jeg dessverre ikke noe god forklaring på. Det knuste hjertet hans er egentlig bare for kunstens del.

 

 

 

 

zzzz

Sindre “Munch” Blicher Larsen:

Thomas drømmer alltid om å få Trygdekontoret fra NRK 3 til NRK 1, jeg prøvde å illustrere dette. Jeg mener jo bestemt at jeg har den fineste tegningen, det er jeg heller ikke alene om. Hvem drømmer ikke om en high-tech-brødrister-tv, forresten? Det hadde jo vert sweet!

 

Dommen til Seltzer

Som enhver journalist som har tegnet en kjent person ha sex med en brødrister, tok vi selvfølgelig kontakt med Thomas Seltzer for å høre hvilken tegning han liker best.  Den meget høytidelige konkurransen ble tatt på alvor av Seltzer og etter nøye vurdering var valget klart som en flaske 96% transparent-neglelakk.

– Jeg liker den nederste aller best fordi den viser NRKs sitt nye moralske kompass (meg) og NRKs forrige moralske kompass (Dan Børge Akerø AKA “Daniel B.”). Uttaler Seltzer om Sindres tegning (selvfølgelig(red. anm.)).

Sjakkmatt, spy og transeskuell

Andre runde av vår meget barnslige lek, førte til enda rarere kunst (ja, det erkunst). Denne gangen fikk vi tildelt ordene kvinne og kvalme, vi skulle også ha med verdensmesteren i sjakk, Magnus Carlsen i tegningene. Hva Carlsen mener om tegningene vet vi ikke, men vi har latt være å høre med Carlsen fordi vi vet nemlig ikke hvordan han Carlsen er på takhøyde, eller om han i det hele tatt er Magnus Carlsen(les: Karlsson) på taket.

885524_350704025033525_909778907_oDaniel “van Gogh” Johannessen:

Magnus Carlsen Drømmer begynte som en abstrakt idé om Magnus Carlsen som var redd for store sjakkbrikker. Jeg tenkte ikke engang over at dronningen kunne representere kvinne før Tonje påpekte det i sluttrunden. Flaks for meg!

 

 

 

 

891887_350703495033578_208282495_o Tonje “Tidemann” Randulf:

I denne runden av tegnekonkurransen sugde jeg faktisk. Jeg så for meg Magnus som en ufattelig stygg dame/transe, også tenkte jeg at jeg måtte inkludere sjakk og kvalme også. Det er derfor han spyr sjakkbrikker, selv om det ser mest ut som kondomer. Dette står publikum fritt til å tolke selv.
892405_350703485033579_1201439299_o

Sindre “Dalí” Blicher Larsen

Dette er jo meget selvforklarende. Hvis du er i tvil så er det “B1 til 7C til H3” Carlsen tenker på, altså “B17CH3”, altså “bitche” ~ “bitch”. Ikke at jeg tror dere er i tvil, dere så helt sikkert det påskeegget lang vei. Vil du vite mer om verket? Ring meg!

 

 

 

 

Neste gang

For å avslutte med en aldri så liten omgang teasende ballekiling, skal vi allerede røpe ordene i neste runde. Vi ba Thomas gi oss en følelse, et objekt og en kjendis som vi skulle ha med i tegningen.

– Følelsen skal være “uventet go’-smerte” , objektet skal være bilen fra Back to the Future  (en Delorean) og kjendis til neste gang er kult-helten Arill Riise (TV2 anker) og Engelen (legendarisk bergens platesjappedirektør og musikkanmelder). 

Hvordan Seltzer definerer “uventet go’-smerte” eller hvem denne Engelen er, er uvisst, men vi tar utfordringen på den strakeste armen vi har til rådighet.

Mens du venter på nye tegninger lik din favoritt på Facebook, for flere nettsaker eller podcasts sjekk ut programsiden vår.

Anbefalte artikler