Rammet av Pirater

This content has been archived. It may no longer be relevant

Natt til torsdag (09.05) ble Født Naken rammet av det alle i underholdningsbransjen frykter mest; piratkopiering. Vårt hørespill ble “stjålet” fra våre interne servere, for så å bli delt på hackernes våte paradis, nemlig The Pirate Bay. Nettstedet som forøvrig ofte blir omtalt som nåtidens Tortuga.

Hvem er den skyldige?

Vi gikk kjapt til verks for å finne den skyldige. Gjennom The Pirate Bay kunne vi se at brukeren som hadde lastet opp Inspektør Protese-episoden, gikk under navnet “HarryHack”. Med et kjapt Bing-søk, endte vi opp på en obskur tysk nettside. Noe var galt. Hvorfor skulle noen i Tyskland stjele fra oss? Dette krevde kraftigere søkemotorer! Kvasir? Yahoo!? Det er som min far aldri sier: “Alle søkemotorer fører til Tyskland.”

Vi måtte tenke nytt, søket kunne ikke ende på en tysk blindvei. Kanskje “HarryHack” bare var et dekknavn, hmm. Letingen fortsatte, vi søkte opp og ned på nettsidene til Goodyear, Pirelli og Michelin, men ingen “HarryHack”, det var ikke et dekknavn.

Hvem er denne Harry Hack? Har han venner? Er han pedofil? Dette krevde en god omgang Facebook-stalking. Bingo! Vi fant deg, du trodde du var skjult bak murer av Mountain Dew, men vi fant deg. For en fanatisk type (se bildet under), folkens styr unna!

Saken fortsetter under bildet.
Harry Hackesen
Skjermdump fra Harry Hackesen sin Facebook-profil.

Hva nå?

Vi har allerede vært i kontakt med både Disney og Warner Bros. som vi har brukt temasanger og lyder fra i denne episoden av Inspektør Protese, som Harry Hackersen har stjålet og delt ulovlig. I starten ville de egentlig saksøke oss fordi vi har brukt deres musikk, men vi klarte (etter mye om og men) å overtale den til å fokusere på piratkopieringen. Det er jo mye mer populært å angripe svake enkeltpersoner, isteden for en meget stabil og fremtredende Studentradio.

Nå er det kun et spørsmål om tid før Harry Hackesen lever på vann og brød, og vi kan trekke frem kaviar og champagne. Vi skal jo loppe Harry for penger. Det er som min far aldri sier:  “Er ikke hver dag man får saksøke folk.”

Da vi spurte vår ansvarlige redaktør om en kommentar på hendelsene, var han meget tilbakeholden og ønsket å være anonym: “E’ vil være anonym og det er ikkje mitt ansvar” var det eneste vi fikk med oss før han besteg Disney helikopteret, og fløy ut i horisonten. Mens lukten av helikopterdrivstoff og korrupsjon fylte neseborene våre, kunne vi ikke riste av oss en kraftig følelse av back-stabbery.

Flaks for oss at dette var en fiktiv fortelling.

 

Vil du lese flere nettsaker fra Født Naken sjekk ut programsiden vår, eller besøk Facebook-siden vår.

Klarer du ikke vente på Inspektør Protese? Last ned den nyeste episoden via torrent på The Pirate Bay, her!

Anbefalte artikler