Farao live på Landmark

This content has been archived. It may no longer be relevant

Kari Jahnsen fra Ulnes i Oppland, kjent både nasjonalt og internasjonalt som Farao, var for to år siden med i Urørtfinalen på NRK p3. Siden det har hun turnert rundt i både USA og Europa, samt kommet med debutplaten “Till It’s All Forgotten”. Tidligere denne uken spilte hun på Parkteateret i Oslo, som første stopp på releaseturnéen, der hun fikk en god anmeldelse og 5 stjerner av GAFFA.

Overbevisende

En nydelig vokal sammen med vakre synth-toner, og heftige trommer fra James Field, skapte en helt spesiell musikkopplevelse. Låtene spilles med en overbevisning og innlevelse som kan gi deg gåsehud over hele kroppen. Med lydspor fra det helt såre og nakne til det storslagne og episke, vekkes alle følelsene til live.

Farao beveger seg i et sjangerrom som verken er ferskt eller saumfart territorie, og det majestetiske, klangfylte lydbildet passer både den visjonære perkusjonen (to cymbaler oppå hverandre? for en genistrek), og vokalen til Jahnsen godt.

Nye og gamle låter til stor begeistring

Med stemmekontroll på høyt nivå, backet av vokalsamples druknet i klang, nærmest harmoniserer Jahnsen med den melodiske, lekne rytmeseksjonen Field står for – med Ableton Live og et enkelt slagverk, som er i konstant endring når Field tar av og på hi-hat-tamburin og cymbaler mellom låtene. Fra konsertstart og den rytmisk haltende Till It’s All Forgotten pløyer de gjennom det nye albumet og de gamle singlene Skin og Tell a Lie, før Jahnsen rolig takker for seg og slipper løs den melankolske, crescendale albumsingelen Hunter foran et stadig mer begeistret publikum.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Synne Hellevang
(Foto: Synne Hellevang)

Scene og lys?

Når det er sagt, selv om Landmark er koselig og intimt, får jeg likevel en følelse av at en større scene ville passet bedre. Det statiske røde lyset i bakgrunnen gir heller ingen spesiell effekt. Musikken er såpass kraftfull og mektig at jeg savner en skikkelig scene og lys.

I forbindelse med Urørt nevnte hun til p3 at hun ikke så for seg å leve av noe annet enn musikken. Dette ser jeg ingen grunn til at skal være noe som helst problem for denne talentfulle musikeren. Vi i Plutopop kommer til å følge spent med på hva som skjer videre.

Anbefalte artikler