Storfint besøk av Susanne Sundfør

This content has been archived. It may no longer be relevant

Susanne Sundfør er en godt etablert artist med en solid karriere på seks studioalbum over de siste ni årene. I 2015 slapp hun platen Ten Love Songs, som tok Norge med storm og gjorde henne til vinner av hele tre Spellemann-priser: årets produsent, årets popsolist og årets album. Platen ble gjennom et samlet kritikerkorps kåret til årets plate uavhengig av nasjonalitet, og det ble spådd til å bli et internasjonalt gjennombrudd for Sundfør.

Den britiske kulturavisen The Guardian fikk øynene opp for Sundfør og ga Ten Love Songs fem av fem stjerner. Selv om hun selv hevder det er – og skulle være – et popalbum, sørger hun for at det kunstneriske preget hun er kjent for fra albumene The Brothel (2010) og The Silicon Veil (2012), opprettholdes i låter som for eksempel “Silencer” og “Trust me”.

Hør albumet her:

Kunstner

Låtene “White Foxes” og “Turkish Delight”, samt albumsinglene “The Brothel” og “The Silicon Veil”, er praktfulle eksempeler på kunstnerisk musikk som har gjort Sundfør til en av Norges største artister. Å lage slik type musikk krever noe helt spesielt, åpent og ærlig. I musikknorge er det ingen tvil om at Susanne Sundfør har tjent stor respekt fra både kritikere og andre artister. Sundfør har nærmest blitt et bilde på kunstnerisk popmusikk i Norge både som produsent, tekstforfatter og liveartist. Hun drar deg med inn i en egen verden som preges av følelser og sårbarhet.

Foto: HALLGEIR VÅGENES
Foto: Hallgeir Vågenes

Nok en gang utsolgt i Bergen

Billettene til fredagens konsert på USF Verftet ble revet bort fortere enn noen gang, og på Facebook-arrangementet virker folk nærmest desperate etter å få tak i billetter for se den ettertraktede artisten live. Dette blir Sundførs fjerde konsert i Bergen de siste to årene, hvor alle konsertene har vært utsolgt. Disse tre konsertene inkluderer konserten på USF Verftet i 2014 og to meget overraskende akustiske konserter på Kvarteret i 2015. I tillegg spilte hun på Bergenfest i sommer, hvor hun hadde et eget show i tillegg til en gjesteopptreden sammen med headlineren Røyksopp samme dag. Det var en fantastisk opplevelse for alle som var til stede en regnfull kveld på Plenen, Koengen.

De heldige som fikk tak i billetter til fredagens konsert kan vente seg et nært og vakkert show med stemmen til Sundfør i sentrum. En nesten reservert fremtoning på scenen, forsiktige smil og en naturlig dialog med publikum sammen med den store stemmen gir en tilstedeværelse om berører mengden og setter liv i musikkelskere.

Få med deg intervju og live musikk fra Susanne Sundfør førstkommende fredag kl. 13:00-14:00 på FM 107,8 eller lytt.srib.no!

 

Anbefalte artikler