– Vi tar ingen pauser i Ganezha-leiren

Sist fredag fikk Plutopop besøk av Steven Manoharan, én av de to brødrene i duoen Ganezha. Steven startet å lage musikk på ordentlig da han var 18 år. Etter det har han vært å se på flere scener rundt om i landet og har i senere tid blitt akkompagnert av broren Godfrey Manoharan.

Å gi fødsel til farger

I slutten av 2017 slapp Ganezha sitt første album med navnet «Å Gi Fødsel Til Farger». Ettersom tittelen er knyttet til oppveksten, har albumet en spesiell betydning. Steven forteller at albumet baserer seg på hvordan det er å vokse opp i Norge, og hvordan det var for foreldrene sine å flytte til Norge fra Sri Lanka.

– Jeg husker da vi kom til Norge, så sa mamma at hun skjønte greien med at hun hadde gitt fødsel til farger. Selv om vi er født her, men er mørke, vil vi likevel være annerledes når vi kommer til Sri Lanka igjen. Vi har egentlig ingen tilhørighet fargemessig.

Sjekk også ut: 9 grader nord: «Vi kaller det for etnisk progressiv musikk»

Spennede fremtid i vente

Ganezha tar ingen pauser og er allerede i gang med å lage ny musikk. Han avslører at fem singler skal slippes i løpet av året og at et splitter nytt album skal gis ut i februar 2019. Den harde jobbingen viser gode resultater og i dag slapp Ganezha den nye singelen «Sengs».

Duoen har mange baller i luften. På spørsmål om de har noen spillejobber i vente er Steven særlig hemmelighetsfull.

– Vi har egentlig sagt nei til det meste fordi vi jobber med å arrangere en greie selv akkurat nå, som kommer til å bli helt sinnsyk!

(Foto: Lukas Gonçalves)
God stemning både på og etter sending! (Foto: Lukas Gonçalves)

Steven ønsker ikke å si for mye om det hemmelige prosjektet, men etter litt press fra programleder Hanna, avslører han at de faktisk jobber med å lage en helt egen festival til høsten, som skal finne sted i Bergen. I tillegg til singler, album og festival jobber duoen også med noe helt uforventet. Nemlig en helt egen kleskolleksjon!

– Det blir alt fra bikinier, badeshorts, rumpetasker til overalls. Alt blir i batikk, i tamilsk stoff.

Les også: Vi må snakke om Kristoffer

Salget av kleskolleksjonen, som Steven konstaterer at ikke er merchandise, starter i 2019. Hvis man ikke klarer å vente til neste år, kan man se Ganezha-duoen ta i bruk tøyet i alle musikkvideoer og spillejobber fremover. På spørsmål om Steven kommer til å bruke vennene sine fra Dårlig Vane og Sushi X Kobe til å reklamere for kolleksjonen, svarer han lattermildt:

– Jeg tror egentlig kolleksjonen er litt for spacet for Dårlig vane. De har mer en gatestil. Jeg vet ikke helt, Kobe kunne kanskje ha brukt den siden han er litt mer åpen i klesstilen.

Med andre ord er det mye spennende i vente for Ganezha, og vi i Plutopop gleder oss!

Hvis du vil bli litt bedre kjent med Ganezha og høre Stevens svar på fem kjappe spørsmål kan du høre hele intervjuet her:

Anbefalte artikler