Alle skikkelige danseløver satser på wet-look

This content has been archived. It may no longer be relevant

Til helgen arrangeres Den Elleville Festen der både etablerte og up-and-coming artister skal få vise sitt talent til et ivrig publikum. I den forbindelse intervjuet Plutopop Kristian Stockhaus der vi gikk i dybden for å finne ut hvem DJ Stockhaus egentlig er.

Ferdig med Ungdomskulen?

Kristian Stockhaus, eller Kristian Jan Erik Stockhaus som han egentlig heter, er opprinnelig fra Sverige. Han flyttet til Norge, nærmere bestemt Florø, for så senere å ende opp i Bergen. I Bergen by dannet han et band som mange kjenner til, Ungdomskulen. Ungdomskulen består av Kristian Stockhaus på gitar og vokal, Frode Flatland på bass og Øyvind Solheim på trommer.

Til tross for at Kristian Stockhaus er svært opptatt med å lage musikk med Ungdomskulen, har han også satset på solokarriere som artist og DJ. Selv om han trives godt i Ungdomskulen, gleder Stockhaus seg mest til å spille solo, da han sier at det er dette som holder ham mest våken i de sene nattetimer.

Stockhaus har også samarbeidet med mange andre band og DJ-er. Han har laget musikk med alt fra DJ Svanevik til Datarock, for å nevne noen. Samarbeidet med DJ Svanevik er også kalt Club Crocodillo. På lørdag under Den Elleville Festen spiller de kl. 00:45 på Sardinen. Kristian Stockhaus spiller også med Ungdomskulen kl. 2030 på Røkeriet og solo som DJ Stockhaus kl. 02:00 på Sardinen. I forbindelse med Den Elleville Festen har Club Crocodillo laget en egen mix som heter Den Elleville Mixen som du kan høre her:

 
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/110960318″ iframe=”true” /]

 

Den sentimentale Stockhaus

I 2012 ga han ut et album som heter “Colors”. Det har blitt sagt at dette albumet  like godt kunne ha vært et album fra Casiokids eller The New Wine. Til tross for at Kristian Stockhaus hovedsakelig er DJ, kommer de poetiske, selvkomponerte tekstene godt frem gjennom hele albumet. Platen er full av mange gode låter. Noen av hitsene som skiller seg mest ut er “Hi!” og “Colors”.

I forbindelse med albumet spurte vi Kristian Stockhaus hva en av de mest kjente sangene, “You’ve Asked Before” egentlig handler om. Han ler litt, smiler og sier at som mye annen musikk så handler den om kjærlighet. Ofte så skjønner man hva låten handler om etter at man har hørt den og laget den ferdig.

 

stockhaus

Forventningene fra publikum og til publikum

Før vi begynte på intervjuet med den allsidige DJ-en, tenkte vi: hva kan vi vente oss av en slik musiker? Stockhaus sier at vi kan forvente oss en berg-og-dalbane av en konsert, der du kommer til å danse for livet, men samtidig få muligheter til å ta igjen pusten. Det kommer til å bli en konsert det vil bli vanskelig å glemme, med god dansemusikk og deilige punkvibber.

Fra publikum forventer han at gulvet på en perfekt kveld kommer til å være tettpakket med gjennomvåte dansere. Det beste DJ-en vet når han spiller er at folk ikke greier å holde igjen, slik at det danner seg “våte Jesusfjes på ryggen”.

Hør intervjuet med Stockhaus her:
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/09/Stockhaus-intervju.mp3]

Stockhaus er en happening som er verdt å få med seg om du skulle dra på Den Elleville Festen på lørdag. Og hvis du skulle være så heldig å få med deg DJ-en hjem på nach, så er hvertfall en ting sikkert: ikke tilby ham vannsengen din som soveplass. Hvis du gjør dette, vil du få danseløven til å ville vende tilbake til dansegulvet og han vil sansynligvis svette enda mer enn han gjorde til remixen som dundret gjennom publikum.

 

Slik så det ut da Stockhaus gjestes oss i Plutopop:

stockhaus i studio

Foto: Annine Johnsen.

Alle bilder: www.krtistianstockhaus.com

Anbefalte artikler