Phonofestivalen for alle

This content has been archived. It may no longer be relevant

Phonofestivalen er en musikk- og kulturfestival som har regjert i Bergen by siden 2004. I år har festivalen 10-årsjubileum og har i den anledning skaffet et helt legendarisk program. Som vi alle har hørt og lest var fjorårets program over all forventning, men det skal sies at Phonofestivalen 2014 er mye bedre enn 2013. Vi tok en prat med Phono-leder Magnus Romslo Lindvik for å høre nettopp hvorfor det er bedre i år og hva han gleder seg mest til.

De siste puslebitene

Godt kjent er det at for en leder av ethvert arrangement kan stressnivået gå litt høyt under taket. Vi spurte derfor Magnus om hva han kommer til å bruke de siste dagen før festivalen til.

Stemningen er ganske god! Nå er det kun noen småting som skal på plass før vi kan åpne festivalen. Det som gjenstår nå er å forsikre oss om at alle detaljene er på plass, som at artistene blir hentet på riktige tider og steder, at cateringen har et veganertilbud og så videre.

Han forteller også at det til tross for et så stort arrangement ikke er hele festivalstyret som er like nervøse, da dette ikke er første gang de arrangerer noe stort. Festivalstyret har mye erfaring og kunnskap fra å arrangere Phonofestivalen sammen tidligere.

Fra 2004 til 2014

Mye har skjedd i løpet av ti år. Mange nye artister er aktuelle og det er nye interessante kulturinnslag. Festivalens profil har derfor hele tiden utviklet seg. Til dette forteller Lindvik at festivalprofilen handler i hovedsak om å presentere ny musikk, men også å presentere flinke, talentfulle kultur- og samfunnsaktører fra det lokale kulturlivet. Han ser på Phonofestivalens mulighet til å tilby publikum en annerledes opplevelse som viktig og han sier at den absolutt ikke må nedprioriteres.

– Vi ser i dag at mange små nisjefestivaler opplever suksess nettopp fordi de klarer å treffe sitt publikum og samtidig holde på sin rendyrkede festivalprofil.

Når det kommer til festivalens utvikling gjennom de siste ti år er det vanskelig å peke ut en spesiell ting, men de siste to årene har det vært viktig å rendyrke profilen Phonofestivalen allerede hadde. Lindvik forteller at han vil at publikum i dag skal assosiere PHONO med kvalitets booking og spennende aktører.

Årets PHONO har et program som er imponerende. Musikkprogrammet inneholder både internasjonale og nasjonale artister. Blant dem har vi Woods (som spiller i Bergen for første gang i forbindelse med festivalen), Laetitia Sadier, Lint + Radio 9, Fay Wilderhagen, Andre Bratten og Sun Age.

Phono_tor__560
(Design: Johanne Karlsrud)

Tilbake til orginalen

Magnus Romslo Lindvik har vært leder for Phonofestivalen siden januar 2012. Forbedring er alltid ønskelig og derfor lurte vi på hva han hadde gjort annerledes fra ifjor til i år.

– Det første grepet jeg gjorde etter fjordårets festival, var å gå ned fra 28 artister til 15. Dette ga oss muligheten til å legge mer penger inn i hver artist og samtidig bruke lengre tid på å tenke helhetlig.

Han mener at dette absolutt har hevet kvaliteten på musikkprogrammet og gir publikum muligheten til å gå fra konsert til konsert uten å gå glipp av noe.

– I tillegg har vi lagt til en ny scene i år, Landmark Bergen, en scene som tilfører festivalen en helt ny dimensjon. Phono, før jeg tok over, brukte også flere scener i byen. Jeg likte denne tanken og vendte derfor tilbake til “originalen”.

Hva vil Lindvik få med seg under festivalen?

Vi har allerede etablert at programmet er fantastisk og i den sammenheng var vi interessert i å vite hvilke opptredener festivalsjefen selv vil få med seg under årets Phonofestival.

– Ah! Det er så mye for enhver her. Åpningen med Plutopop som glir over i Sun Age, Palmface og Woods (US) blir jo en særdeles god kveld. Hvis jeg skulle valgt ut noen er det Communions som er fem unge musikere fra Københavcn som spiller deilig sløy melodisk rock. Selvsagt også Andre Bratten som er blitt Oslos nye discoprins, og Laetitia Sadier som var Stereolabs vokalist.

Som Lindvik viser, inneholder programmet til PHONO så mange godbiter at det blir vanskelig å velge. Plutopop er på plass torsdag på Landmark som en del av programmet og resten av helgen skal vi nyte festivalprogrammet. Velkommen er i ihvertfall alle som er glad i musikk og kultur.

Phonofestivalen er fra 18-20 september.

54145efa5f47c0.19056250
(Design: Johanne Karlsrud)

Anbefalte artikler