Musikkredaksjonens marsanbefalinger

Byen vår har et av landets beste kulturtilbud, og i dette virvaret av konserter kan det være vanskelig å peile ut det en vil få med seg. Våre egne musikkprogrammer i Studentradioen derimot, med deres forskjellige smaker og nisjer, har øyne og ører der de færreste vet å lete. Fra Nakkaslengs metall til Eggs alternative lyder; her har du musikkredaksjonens konsertanbefalinger for mars måned.

PlutoPopPlutopop-scale

Kvarteret, 13. mars – 22:30
Jonas Alaska
Aktive Studenters Forening arrangerer konsert med Jonas Alaska – en gammel tralter her i Bergen. Han har tidligere gitt ut to album, og har nylig gitt ut ”Younger”. En litt mer up-beat Alaska med litt mer fart gjør at dette er en konsert en burde få med seg. Dette kan bli liv og moro, og en deilig stemning. Hvis du har lyst på en kveld med god musikk og god sceneopptreden – ta turen hit!

Se Facebook-event her.

Hulen, 13. mars – 21:00
Ine Hoem
Ine Hoem er en mystisk dame som nylig har markert et skifte over til popsjangeren. Dette gleder oss i Plutopop og vi skal definitiv være til stede under releasekonserten på Kvarteret 21. Mars. Ine Hoem kom med debutplaten «Angerville» den 20. februar, som er spekket med gullkorn og fantastiske tekster. Hun er en dame å bli glad i, og dette vil definitivt bli en av året beste konserter.

Se Facebook-event her.

Kvarteret, 20. mars – 21.00 (Regi: Bergen Realistforening)
Anja Elena Viken
Anja Elena Viken er på vei til å ta plass ved siden av Aurora Aksnes, Silja Sol og Marlene Rusti. Hun lever i etterdønningene av Bergensbølgen som fortsatt er mulig å surfe på. Hun er tjue år, fra Fantoft og klar for å gjøre sitt navn kjent i musikknorge. Hun er røff i kantene, men sniker seg inn på deg med deilige melodier og gode rytmer. Den 21. mars har hun releasekonsert for albumet «Herfra til i morgen» på Kvarteret, og vi synes nettopp du burde være der. Hvem vet, kanskje får du mulighet til å oppdage neste års urørtfinalist?

Se Facebook-event her.

Ricks Teater,  21. mars– 22:30
CLMD
Navnet er et akronym for Create Love, Music & Dreams og er drevet av Martin Danielle. CLMD ble i løpet av kort tid verdenskjent, og han har varmet opp for ingen ringere enn David Guetta. Han er kjent for skape en skikkelig klubbkveld og få dansegulvet til å bli dryppende vått. Hvis du vil ”dance your troubles away” så er dette konserten du må få med deg!

Se Facebook-event her.

EggLogo egg liten

Hulen, 12. mars
Broen
Trodde du at en hule pluss en bro var et oxymoron? Tro om igjen! Broen spiller nemlig faktisk på Hulen den tolvte mars. Bandet som nettopp gav ut den ettertraktede debutplaten “Yoga” durer i vei, og nå durer de altså til Hulen. Broen er kjent for sine energiske opptredener til tross for at de altså bare er fem gutter og jenter. Jeg så dem da de spilte på Dattera til Hagen under Øya, og det var bra, så alt ligger altså til rette for at det skal bli bra denne gangen også.

Se Facebook-event her.

Fensal, BIKS (Borealis) 14.mars
Lina Lapelytė – Candy Shop: The Circus

Lina Lapelyte har gjennom serien Candy Shop rekontekstualisert raptekster fra West Coast hip hop, laget egne melodier og presentert disse i en udefinerbar blanding av opera og musikal. Under Borealis urframføres Candy Shop: The Circus-verket er skrevet for syv kvinnelige stemmer, flere instrumenter, buekorps, kor og video.

Se Facebook-event her.

Sentralbadet, 11. mars
Brådypt
Bergen sin eigen festival for eksperimentell musikk, Borealis, opnar festivalveka i det tomme Sentralbadet. I staden for ein svømmetur i det gamle bassenget, inviterer dei til lydbad med eit samansett program beståande av eit musikkteater for 40 utøvarar skrive av komponist Alwynne Pritchard, fleire verk skrive for Sjøforsvarets musikkorps og ein solopptreden på stupebrettet med cellist Oliver Coates – med andre ord ei uredd og storslått festivalopning. Oliver Coates har samarbeidd med alt frå Scarlett Johanson til Arthur Russell, Nico Muhly og Mike Nelson, og utforskar mellom anna mikrotonalitet, droner og minimalisme i musikken. Coates sine cellotonar frå stupebrettet er grunn nok til å ta turen til det tørrlagte badebassenget.

Se Facebook-event her.

Blah Blah Woof WoofLogo Blah Blah Woof Woof liten

Landmark, 20. mars
KLUBB SAFARI
CC: 100,-
No matter what the weather brings, Klubb Safari transforms Landmark into a warm, atmospheric musical jungle every month. On 20 March the night will be headlined by Boksa, a Norwegian producer now based in Berlin. Expect to hear heavy basslines when he hits the stage. He will also be launching his latest single, ‘Saviour’ this night. Support from Simon Optiz and Dick Rhodes.

Se Facebook-event her.

Kvarteret, 27. mars
THE MEGAPHONIC THRIFT
CC: 150,-
Join The Megaphonic Thrift at Kvarteret on 27 March as they play a gig to celebrate the release of their new album, ‘Sun Stare Sound’. The Megaphonic Thrift have been in amongst the top Norwegian bands for several years. Having already made two critically acclaimed albums, their newest release appears to be the most accessible yet. Support on the night will come from Baertur.

Se Facebook-event her.

Nakkaslenglogo nakkasleng

Hulen, 27. mars
Warp Riders
Artig rock’n’roll! Nakkasleng vet ikke hva vi skal si om Warp Riders, men de spiller tyngre, nesten sci-fi inspirert rock. Jævlig fett og smooth!
Sjekk ut ep’en Astral Plane på Spotify.

Se Facebook-event her.

Garage, 27. mars
Among Gods + Dimenzion:psychosphere+to cast a shadow 
Er Warp Riders litt i lystige laget for deg? På Garage blir det skikkelig doom over Bergen. Tre norske Doom-band inntar scenen på Garage i litt mer Old School-stil. Nakkasleng er ikke veldig godt kjent med bandene, men er det doom så er det for det meste fett.

Se Facebook-event her.

USF Verftet, 28. mars
Sabaton
Sabaton spiller folkevennlig Metal, og har en fangruppe fra en alder av fire år og opp! Dette er ikke den hardeste metallen i verden, og er kanskje like lettbeint som Satyricon, Metallica og Volbeat. Liker du slik, så gå og sjå. Ikke Nakkaslengs favoritt, men skal innrømme etter å ha sett dem live, at de vet hva de driver med. Sceneshowet er upåklagelig digg!

Se Facebook-event her.

TriggerTrigger-scale

Hulen, 19. mars
Tuba Tuba
Oslobandet Tuba Tuba dukket ikke opp på veldig manges radar før de slapp låten Hemmelig Klubb. Låten vakte oppmerksomhet ved å ikke bare være ekstremt catchy, men også fordi det visstnok fantes en ”Hemmelig Klubb” over i Oslo, hvor Tuba Tuba pleide å opptre. Dette er kanskje en myte, hva vet vi, men de spiller i alle fall på Hulen denne kvelden, og dersom du liker å bli revet ut i natten av et band som visstnok gir et forrykende liveshow, ville jeg tatt turen 19. Mars.

Se Facebook-event her.

Hulen, 21. mars
Kåre & the Cavemen
Det er mye som tyder på at mars blir en god måned når du ser at Kåre & The Cavemen gjester Hulen. Kåre & the Cavemen, også kjent som Euroboys for enkelte, er bandet som dukker opp til overflaten når du minst venter det, og når du virkelig trenger det (?), like før du virkelig tar fatt på eksamensbøkene. Med Euroboy aka Knut Schreiner i ledelsen, alles Turbofavoritt, ligger det til rette for en solid kveld toppet med en ørliten dose nostalgi.

Se Facebook-event her.

 

Anbefalte artikler