Åtte konserter du må se på Øyafestivalen 2017

I morgen starter Øyafestivalen 2017, men allerede i kveld tyvstarter festivalens klubbsatsning med et hundretalls konserter fordelt over alle tilgjengelige scener, barer og buler i Oslo sentrum. Våre fire utsendte fra Studentradioens musikkredaksjon hjelper til med en hendig liste over konserter du ikke kan gå glipp av de neste dagene. I kronologisk rekkefølge:

Sturle Dagsland

Klubbdagen: Blå
tirsdag 8. august
21:30 – 22:00

Redaksjonen har gjort litt kjapp research og konkludert med at Sturle Dagsland sannsynligvis ikke er broren til Sigvart, til tross for at de begge er fra Stavanger, men Sturle har faktisk broren Sjur, som også spiller i bandet. Sammen lager de fryktinngytende, schizofren musikk, som bæres av Sturles eterale koring, abrupt avbrutt av manisk skriking, i et dels elektronisk klanglandskap som komplementeres av akustisk gitar og cello. Dette er så sært, så innovativt og så elegant gjennomført at den kommende debut-EP-en er en milepæl før den er ferdig.
Kristian Tvedt

Danny Brown

Hagen
onsdag 9. august
20:50 – 21:45

Danny Brown er uten tvil den mest unike og nyskapande hip-hop artisten som også bader i popularitet akkurat nå. I 2016 slapp han albumet Atrocity Exibition, som er heilt sjukt. Det er fullt av beats som virker nesten umulig å rappe over, og vokalen og flowen hans er det motsatte av alt som er normalt. Danny tar deg med på ein psykedelisk reise og gir deg et innblikk i livet som dopmisbruker, som du ikkje vil gå glipp av om du eiger litt sjølvrespekt. Han er blant de beste som holder på nå, men han følger ingen tradisjonelle oppskrifter. Få med deg Danny Brown på onsdag om du kan!
Thor Sundal

Madlib

Hi-Fi Klubben
torsdag 10. august
19.55-21.25

Mannen bak suksesser som Quasimoto og MadVillain kommer til HiFi Klubben for å spille plater. Madlib har samarbeidet med blant annet J Dilla og MF DOOM, og har gitt ut en haug med mixtapes. Han har blant annet remixet en god del av de største klassikerne til det New York-baserte plateselskapet Blue Note Records. Ut i fra live-sett han har gjort for Boiler Room er nok dette et sett du ikke vil gå glipp av, så møt opp på Hi-Fi Klubben og gjør deg klar for the Beat Konducta!
Marius Bakke Petersen

Sleep

Hagen
torsdag 10. august
20:55 – 21:50

I fjor imponerte Øyafestivalen med å booke massive Neurosis. I år har de pleaset (vil jeg tro) samme publikum fra øverste hylle med det amerikanske stonermetallbandet Sleep. LYD i capslock, seigere enn bamsemums og tyngre enn noe annet på programmet i år. Finnes ikke noe jeg anbefaler sterkere. Få med deg Sleep.
Cathrine Bjelland

Blood Forest Family

Biblioteket
fredag 11. august
20.30-20.50

Sekstetten fra Tromsø slapp sin første singel “Body” i januar, og kom senere ut med sin første EP. “Body” fant veien til SRiB sin A-liste i samme øyeblikk som den kom ut, og det er det god grunn til. Blood Forest Family leverer svevende og deilig pop, som ikke er vanskelig å nyte mens du tar til deg den siste sommersolen og naturlig D-vitamin. Etter en meget vellykket konsert på Hulen i februar blir det gøy å se disse ute i sollyset i Tøyenparken.
Marius Bakke Petersen

https://www.youtube.com/watch?v=7QD-rtszVrA

Morudes & Bushman’s Revenge

Amfiet
lørdag 12. august
14:25 – 15:10

Programmet til årets Øyafestival dekker det meste av det vi så fint kaller musikksjangre. Når et så profilert og respektert progjazzband som Bushman’s Revenge teamer opp med brødreduoen Morudes, er det ikke annet å gjøre enn å la nysgjerrigheten få sin vilje. Det var en fryd å se dem spille sammen på Nattjazz før sommeren, og jeg gleder meg til å oppleve det igjen. Noe du absolutt burde få med deg.
Cathrine Bjelland

BadBadNotGood

Vindfruen
lørdag 12. august
16:40 – 17:30

BadBadNotGood er en av de mest prominente drivkreftene bak samtidssyntesen mellom jazz og hip-hop; deres to første album var en samlet hyllest til skjæringspunktet mellom de to sjangrene, med coverlåter av en rekke hip-hop-storheter som Odd Future, Lil B og Nas, i tillegg til at jazzmusikerne utgjorde bandet til Frank Ocean på Coachella i 2012. BadBadNotGood har nå fem album bak seg, er utvidet til en kvartett, og deres siste plate er dels døsig tropenattmusikk, dels snill groove som resonnerer dypt innerst i hjertet.
Kristian Tvedt

Vince Staples

Sirkus
lørdag 12. august
20:00 – 21:00

Vince Staples er enda ein figur innen hip-hop-verdenen som mangler den store låten som får han til å slå gjennom internasjonalt. Låta “Norf Norf” fra 2015 albummet Summertime ’05 er kanskje det nærmeste han kjem. Det han mangler i hits gjer han opp med konsistens, skarp humor og rå flow. Han er kjent for å utfordre lytterene sine med temaer som mange styrer unna som depresjon og rasisme. Fleire tema som kjem til å resonere med mange i Noreg i dag.
Thor Sundal

 

 

Anbefalte artikler