Vi er soler, uansett hvordan verden er

Denne helgen samlet studenter, musikere, barnefamilier og hipstere seg på Dragefjellet for tredje året på rad for Dragefjellet Minifestival. Festivalen er et arrangement styrt av en gjeng venner, der gratis er stikkordet. Ingen artister tar betalt for å opptre og det er mye av grunnen til at festivalen kan fortsette å leve.

Verdens kuleste band

– Vi er sponset delvis fra støtte fra Bergen kommune, Sparebanken SR Bank og mindre lokaler her i Bergen. Også er vi så heldige å ha så mange frivillige, og ikke minst at vi har verdens kuleste band med oss som alle sammen spiller gratis, sier medarrangør Jo Torgersen.

Vi er soler uansett hvordan resten av verden er.

– Været er den ene tingen vi ikke kan kontrollere, så da bestemmer vi oss for at vi er soler uansett hvordan resten av verden er. Så er det ikke alle som klarer å være like blid uavhengig av været, så da har vi dekket til så godt vi kan, sier Torgersen.

Nydelige smoothies til 20 kr var en av fristelsene Dragefjellsfestivalgjengen kunne tilby. (Foto: Omid Ebrahimi)
Nydelige smoothies til 20 kr var en av fristelsene Dragefjellsfestivalgjengen kunne tilby. (Foto: Omid Ebrahimi)

Festivalen gir også overskudd til veldedighet, og har en helt egen vri på mottakerorganisasjonen. Årets veldedige formål går til barn i Bergen som ikke har råd – en fin ferie.

– Festivalen er et tiltak for å sørge for at alle skal kunne ha noe kult å gjøre i sommerferien, uavhengig av hvor mye penger man har.  I år går overskuddet til et prosjekt som skal gi barn i Bergen som trenger det – en fin sommerferie.

Dagen er fylt med musikk, både fra liveartister på scenen oppe i bakken, og fra DJ Simon Alejandro, som også er med på å arrangere festivalen.

Simon Alejandro har ansvaret for at stemningen er god mellom bandene som spiller på scena. (Foto: Omid Ebrahimi).
Simon Alejandro har ansvaret for at stemningen er god mellom bandene som spiller på scena. (Foto: Omid Ebrahimi).

– Dragefjellsfestivalen er et sted hvor alle kan komme, det er åpent for mennesker i alle aldre, og om du kommer fra Norge eller Etiopia, sier han.

Godt å være hjemme

Et av de kule bandene som spilte på årets festival var 9 Grader Nord, som dagen før hadde sluppet sin aller første låt. De synes det er godt å være hjemme.

– Det er så deilig å komme hit til et trygt og godt publikum. Her vet vi at vi blir satt pris på, sier trommis Jakob Sisselson Hamre.

9 Grader Nord minutter før de gikk på scena på Dragefjellsfestivalen. (Foto: Omid Ebrahimi)
9 Grader Nord minutter før de gikk på scena på Dragefjellsfestivalen. (Foto: Omid Ebrahimi)

Overraskelse

For et år siden startet Dragefjellsgjengen en tradisjon med en overraskelse som innebar at et band spiller en hemmelig plass i nabolaget til en viss tid. Ingen visste hvor det skulle være, eller hvem som skulle spille. Det året var det Kakkmaddafakka som stod for overraskelsen, og i år var man minst like spente på hvem som ville dukke opp. Klokken 19:45 dukket Bergensbandet Lekende Lett opp. Klokken 22:00 var det Hjerneslag sin tur til å overraske.

Lørdag var nok en velykket kveld for gjengen bak Dragefjellsfestivalen, og det er ingen grunn til å tro at ønsket om at festivalen skal forbli liten blir oppfylt.

Anbefalte artikler