Skandinavia satt på kartet

UKAS LÅT: JUNO – Mike

Drevet av en groovy saksofon, leverer trondheimsbandet JUNO en eksperimentell herlighet av en jazzinfusert poplåt i debutsingelen Mike. Gjennom sin småpoppete jazz ala. GURLS, leverer de en allmenntilgjengelig men kompromissløs låt som kan trekkes imot både soul og gospel. Og det er denne sterke sjangerblandingen som er gruppens virkelige styrke. Låta, produsert av Kristoffer Lo (kjent i fra Highasakite), er et kaotisk system av catchyness og uforventede vridninger som setter dansefoten til live på måter en ikke skulle tro seg mulig. Da er det heller ikke rart at dette er en av artistene vi har stor tro på i året som kommer. Knall levert av en gruppe vi gleder oss til å følge gjennom 2019.

 

Sandra Kolstad – Burning Love

Kate Bush, David Bowie, Björk, Ane Brun etc., listen er lang over artister Sandra Kolstads nye låt Burning Love minner oss om. Med sin unike stemme og karakteristiske sangteknikk, viser den til dels Berlin-residerende Kolstad klar inspirasjon fra sitt nåværende bostedsmiljø. Drevet av en dominerende bass og eksperimentell produksjon, legger hun ut på en frydefull berg- og dalbane av en låt hvis kvalitet viser til hennes lengre erfaring som musiker. Ikke rart den overbevise oss så klart da.

 

iris – from inside a car

Gjennom en hjerteskjærende tekst med trekk av lengsel og følelsen av å være komfortabel i det som kanskje er Europas aller beste storby (Paris, for de som måtte lure), viser bergensbaserte iris sterkt lyrisk mestring i sin debutsingel from inside a car. Tidligere kjent som en del av duoen HAGE, og signet på bergens ikoniske Made, drar hun oss gjennom sin forføreriske og silkemyke stemme inn i et fengende elektronisk popunivers. Godt hjulpet av Askjell Solstrands mesterfulle produksjon, som også har produsert for både dePresno, Sigrid, og Silja Sol, er dette en låt det er verdt å la seg merke.

 

ViVii – And Tragic

Hvis det er noe ViVii er flink til, så er det å skape atmosfærer, og nylåten And Tragic er intet unntak. På karakteristisk vis bruker de kombinasjonen av lyse gitarer og drømmende stemmer til å skape en rolig og nattlig låt som trekker tankene mot fullmåne og Lana Del Rey, noe som delvis defineres gjennom Caroline sin Lana-esque stemmeprestasjoner og Emils vokalske skjørhet. Resultatet er en kraftfull reise inn i ensomme og snøbelagte viddestrøk hvis måneskinn gir en lengtende tristhet. Kraftfullt og atmosfærisk av en artist det skal bli gøy å følge med på i året som kommer.

 

V I L N E S – Good Old Days

2000-tallet, surfing, og sommervibes er det en trekkes mot i V I L N E S sin færske singel Good Old Days. Gjennom en nostalgisk gitar og en avsluttende blåserekke som trekker tankene over på David Bowies “Young Americans”, trekkes vi tilbake til fordums barndomstider og bekymringsløse dager. Og det er vel kanskje disse dagene låten handler om? Uansett foregående stemning, i Good Old Days er V I L N E S klar til å få humøret på topp.

Anja Skybakmoen – Trying

Poppete synth med inspirasjoner hentet fra 80-talls filmsoundtrack er det som nærmest vil kunne klassifisere Anja Skybakmoens nyeste singel Trying. Med en stemme som trekker tankene mot en kombinasjon av eponyme Katrina fra Katrina and The Waves og Kate Bush lagt oppå en Kavinsky-aktig beat, er dette retro elektropop utført på mesterlig vis. God og diggbar neonlys-musikk, med andre ord.

 

BigBang – GLORY CHORD

Klassisk Stones-aktig rock er det en får i BigBang sin nye singel GLORY CHORD. Hardrockerne fra Oslo har vært i gamet lenge, og har bygget seg opp et rykte som ett av landets beste liveartister, og med gitarrytmer som dette kommer ikke akkurat det som noe sjokk. Selvdefinert som klassisk rock, tilfører ikke GLORY CHORD sjangeren noe nytt, men i en såpass definert sjanger er det strengt tatt ikke en nødvendighet. Tight og effektivt, med GLORY CHORD treffer BigBang akkurat der de vil de skal treffe.

 

Her kan du også sjekke ut A, B, og C-listen til Studentradioen på Spotify!

Anbefalte artikler