Sykt skandinavisk

Azca (ft. O-Hund) – Övermänniska

Rapperen Azca vokste opp med jazzen som hovedsjanger, men konverterte senere til hiphopen, der hun startet sin karriere i 2012 – i duoen Azca & Nino, med rap og beatboxing. Nå i mars slapp hun EP-en Övermänniska, der hun gjestes av O-Hund og Besh One på scratch. Det hele har et old school sound med kreative tekster fremført på norrbottniska. Ved sin side har hun Kweeband og utdannede jazz- og folkemusikere. Tunge beats toppet med blåseseksjoner. Azca & Kweeband startet sitt samarbeid i 2017, og kommer til overflaten under flere festivaler i sommer!

Pattesutter – De Siger

Hadde Sushi x Kobe fått barn med Store P hadde utfallet vært Pattesutter fra godeste Danmark. Han er uten tvil en tøysegutt som ikke tar seg selv særlig høytidelig. Vers og refreng fenger, noe som gjør det veldig lett å høre på. Han har vært i Norge flere ganger og spilt sammen med blant andre Emil Stabil og Young Bong. Det er mulig at Pattesutter har et litt anspent forhold til Norge, ettersom han og hans egen tour-DJ tok med feil USB-pinne på konsert og måtte spille gig på streamingtjeneste med gratisabonnement. Konserten ble avbrutt med flere reklamer, og publikum buet.. Huffda. Men vi trives med den nye utgivelsen og håper at Pattesutter kommer tilbake, denne gang med riktig USB!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/388412285″ params=”color=#313e36&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Johannes Räihä – Sjöarna i Idaho

Det er alltid spennende når en artist slipper sitt første materiale! Det er på en måte det første steget ut i den kritiske verden. Vi ble veldig fort glad i Johannes Räihä! Han er en veldig typisk svensk popartist, som blander tradisjonell svensk folkemusikk med popelementer. Det er også veldig typisk svensk å synge på eget språk, noe som er helt nydelig! Det er en fryd å kunne støtte og fremme Johannes Räihä sin aller første låt og utgivelse!

Doriansgrave – For You

Michael Opara går under artistnavnet Doriansgrave. Tidligere har han vært en meget etablert slam poet i Bergen. Dessverre er det er meget snevert publikum for akkurat slam poetry i Norge, men Doriansgrave står på sitt og holder enda oppe den høye standaren for ord og poesi. Doriansgrave virker som prosjektet der ønsker å høyne kvaliteten i hiphopkulturen. Bergen har jo et rimelig stort miljø for hiphop, men jeg vil våge å påstå at Doriansgrave hever nivået; det han driver med er direkte ordkunst. 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/362006960″ params=”color=#f0f0f0&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Lord Siva (ft. Unge Ferrari) – Elegant

Unge Ferrari har lenge hatt et øye åpent for prosjekter på tvers av landegrensen. Nå har han teamet opp med den meget etablerte rapperen fra Aalborg Lord SivaLåta «Elegant» er både melodisk, følelsesladd og fengende. Deres vokaler passer sammen, og jeg tviler ikke et sekund på at de trives i hverandres selskap. Musikken som de skaper sammen er i hvert fall riktig. 

Milbo – Altid På

Den nye låta «Altid på» har en rytmisk beat, nesten på grensen til reggaeton. Energisk tilskudd til den ellers kalde atmosfæren som er her i Skandinavia. Dansbart og lekent! Milbo har tidligere gitt ut musikk i noenlunde samme sjanger, og gir egentlig publikum lette bængers å vrikke seg på dansegulvet til. Veldig spenstig tilskudd til denne ukas spilleliste, rett og slett!

Arlie – blackboard.edu

Arlie er en gjeng med musikere fra Nashville i USA. De er definisjonen på at musikk ikke behøver å være så «bransjete»De er ikke signert til noe plateselskap, og har heller ingen seriøse utalelser om selve historien til bandet eller hvilken sjanger de setter seg selv til – noe som er et mer utbredt fenomen enn man skulle tro. De virker som en veldig hyggelig gjeng som gjør det de trives best med, nemlig å lage musikk. Det trenger da ikke være mer komplisert? Vi trives. Du trives? De trives.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rroG9K8H1d4]

Anbefalte artikler