Post summer tunes

Cuco & Clairo – drown

For de som kjenner til sjangeren, er både Cuco og Clairo store stjerner innenfor soveværelsepopen, og med låter som dette er det lett å forstå. Gjennom en drømmende tilnærming til musikk og en svevende tekst om savn og kjærleik, leverer Cuco og Clairo her en lykkelig opplevelse av bortdrømmende følelser og gode minner. En låt en virkelig kan drukne seg i (hehe).

Fleurie – A World Beyond

Dramatisk og moderne elektropop er det som best beskriver Fleurie sin nye låt A World Beyond. Med rytmiske pianoakkorder og drivende gitar, vekker den assosiasjoner til Coldplay’s låt A Sky Full of Stars, en nok ganske klar inspirasjonskilde for Fleurie. Og når det resulterer i så bra musikk, er ikke det akkurat noe negativt.

SOFIA – Fake It

Hvis det er noe det virker som om SOFIA kan, er det å mekke interessant musikk. Det som begynner som en rolig pianodrevet låt, tar seg sakte opp til å gå over i en rytmedrevet og dansbar herlighet sentrert rundt en bass- og trommekombinasjon som virkelig får blodet til å pumpe. SOFIA holder det ekte, og det gleder vi oss til å høre mer av.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/489439707″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Finding Neo – Don’t be nice

Bergensduoen Finding Neo er klare for Vill Vill Vest, og det med god grunn. Gjennom oppløftende jazzy pop med lo-fi tendenser snekrer de sammen en sang om selvstendighet og det å hevde denne ovenfor andre. Digg låt med en kanskje enda diggere vokal, og et definitivt must å se på neste ukes Vill Vill Vest.

Charlotte & Thieves – The Machine

Oslobaserte Charlotte & Thieves viser oss mørk og gitarbasert indierock i denne kalde høstlåten. Med en raspete vokal og dystre gitarriff, vekkes både tristhet og overgivelse til live i denne sorgtunge teksten om tafatthet og livsillusjoner som brast. Ikke det gladeste du blir å høre denne høsten, men definitivt noe av det penere.

Arlie – barcelona boots

Arlie fra Texas har vert med i denne listen før, og det med god grunn. Gjennom lett oppsynthet spacerock med skjær av indiepop, gir de en særegen følelse av å vandre rundt på månens overflate, noe den til tider litt fjerne vokalen bare sementerer. Og med en ellers forblåst og regntung Bergenshøst i vente, er det ikke noe feil i å kunne drømme seg vekk litt. Gode greier.

 

Gerald Ofori – Complicated

Stjerneskuddet fra Trondheim slår til igjen. Den relativt unge Gerald Ofori slo tidligere i år igjennom med sangen An$wering Machine, en god miks av rap, soul, og lyttegod R&B, og dette er en suksessformula han gjentar i låten Complicated. Med sine karakteristiske rolige bars og en laid-back og synth-drevet beat, vekker Ofori i denne låten assosiasjoner til The Weeknd og Future, alle store navn i bransjen. Da er det ikke en understatement å si at dette er en vi kan vente mye av i fremtiden.

 

Her kan du også sjekke ut A, B, og C-listen til Studentradioen på Spotify

Anbefalte artikler