SPILLELISTEN UKE 38

This content has been archived. It may no longer be relevant

1. UKENS LÅT: ARCADE FIRE – REFLEKTOR

Canadiske Arcade Fire slipper ny plate 29. oktober, og SOM vi gleder oss! I mellomtiden koser vi oss som bare det med denne godsaken av en låt.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7E0fVfectDo?feature=player_detailpage&w=700&h=394]

 

2. UKENS ALBUM: OKKERVIL RIVER – THE SILVER GYMNASIUM – WHITE

“The Silver Gymnasium” er Okkervil Rivers åttende album. Vi tar her et dykk ned i frontmann Will Sheff’s personlige liv og hans oppvekst i og rundt hjembyen Meriden, New Hampshire. Platen er Okkervil River i et annet format enn tidligere, og appellerer gjerne til et bredere publikum. Hele platen er ikke tilgjengelig for streaming via Spotify (enda), men vedlagt er låten vi spiller på Studentradioen denne uken.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qEnucEqBP_s?feature=player_detailpage&w=700&h=394]

 

3. TV ON THE RADIO – MERCY

Mens vi venter på nytt album, er Brooklyn-bandet med herlige sjangerkollisjoner tilbake med deres nye singel, “Mercy”. Styrt av bunnsolid låtsnekring og fantastisk vokal, har TV On The Radio blitt tildelt kallenavnet groovemaskin. Vi synes det er et passende kallenavn. Mens du sjekker ut låten “Mercy”, er også den nye låten “Million Miles” verdt en lytt.

 

4. TOM ODELL – ANOTHER LOVE (ZWETTE EDIT)

Det som i utgangspunktet er en veldig pen, deilig poplåt av unggutten Tom Odell, har nå blitt enda deiligere og ganske så dansbar  etter at Zwette har kastet sitt personlige preg på den.

 

5. BERLINGO – HER KOMMER EG

Tjuaguttene fra Bergen har også denne uken klart å snike seg inn på A-listen vår. Vi følger med, og det bør du også gjøre. Album er på vei.

6. UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA – SWING LO MAGELLAN

Unknown Mortal Orchestra slapp nylig sin andre plate, med tittelen så originalt som “Unknown Mortal Ochestra II”. Låten vi har listet er opprinnelig en låt av Dirty Projectors, et band vi også er fan av her i Studentradioen. Bandet har hatt stor suksess med å dytte inn elementer fra 60-talls vestkystpsykedelia inn i lydbildet, og hvis du lytter ekstra godt kan du også oppleve spor av southern soul, spesielt i låten “So Good at Being in Trouble.”

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=MI5sCbEWROw?feature=player_detailpage&w=700&h=394]

 

7. PEACE – WHITE NOISE

Indierock-kvartetten Peace fra Storbritannia har her covret en låt av den hippe, elektroniske duoen Disclosure. Disclosure har med seg Aluna Francis (fra AlunaGeorge) på vokal, og hvis du lurer på hvordan det høres ut når denne dansbare elektroniske låten blir gjort i rockeformat er det bare å høre etter.
https://soundcloud.com/p-e-a-c-e/white-noise-disclosure-cover

 

8. FRANZ FERDINAND – OBLIVION

Franz Ferdinand gjorde denne Grimes-coveren da de besøkte en fransk radiostasjon i etterkant av deres siste plateslipp “Right Thoughts, Right Words, Right Action”. En akustisk versjon av denne elektro-pop låta høres ganske fint ut det og.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=dsJ67kzU8G0?feature=player_detailpage&w=700&h=394]

 

Studentradioens spilleliste-program, Trigger Bergen, kan du høre hver mandag fra kl. 12 til 13. Få også med deg spillelisten for uke 37.

A-lista og mer til kan du høre på Spotify:

 

(Foto: Pressefoto, Arcade Fire)

Anbefalte artikler