Vill Vill Spilleliste uke 38

UKAS LÅT: Amber Clouds – Need To Know

HVOR: Victoria Cafè & Pub

NÅR: Torsdag 28.09. Kl. 20.15 – 20.45

HVORFOR: Januar 2016 var året vi i Trigger noterte oss bandet Amber Clouds. Først nå har de valgt å slenge på sitt ESS. Bandet er nå albumaktuelle og ikke minst Vill Vill Vestaktuelle. De skal spille på den intime scenen Victoria som jeg tror vil passe dem fint, til tross for at de er fem bandmedlemmer (dere får sloss om plassen). Amber Clouds virker som en gjeng som er tålmodige og vet å slippe ting i eget tempo. Det er band som Amber Clouds som kommer til å være et navn som setter seg i folks minne etter Vill Vill Vest, velger jeg å tro.

Pasha – White Girl Turtleneck

HVOR: Det Akademiske Kvarter

NÅR: Torsdag 28.09. Kl. 23.30 – 00.00

HVORFOR: En av de artistene som gjerne er litt mer vant til å stå på scenen er den omtalte Pasha. Han har vært aktiv i en god stund og har nok fått tildelt en av de større scenene under Vill Vill Vest på grunnlag av dette. Han har en unik tilstedeværelse og fengende hiphop som treffer de aller fleste. Det siste året har Pasha vært vanskelig å ikke inkludere på spillelistene. Mistenker forøvrig at det ikke stopper her.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/297521919″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Lekende Lett – Bli Hos Meg

HVOR: Østre

NÅR: Torsdag 28.09. Kl. 21.30 – 22.00

HVORFOR: Fenomenet med å la musikken prate for seg selv er en sjelden diamant. Duoen Lekende Lett lar musikken treffe folk før de går ut i human form. Til tross for sin “anonymitet” har de blitt mye omtalt av forskjellige medier den siste tiden. Under Vill Vill Vest ser jeg for meg at det blir en konsert som blander lett pop og lekende dunks. Låta «Bli Hos Meg» er en minimalistisk låt, med behagelig tempo. Det er en tydelig ned-temperert klubblåt som både er gjennomført og spennende.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/317156922″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Svalestup – Alt Du Treng

HVOR: Garage

NÅR: Torsdag 28.09. Kl. 21.45 – 22.15

HVORFOR: Det er flere band som har våknet igjen etter en liten dvale nå i høst. Svalestup ble listet her tidligere i år, og har holdt litt igjen på kruttet. De er aktuelle med to nye singler, som slippes nå i uke 38. Deres geografiske bakgrunn spiller mye inn på musikkpreget til bandet. Alt fra romantisk melankoli til punkrock. De er en gøyal gjeng som tar en utfordring på strak arm og det blir en fryd å se dem fylle Garage sitt mørke lokale med sin melodiske gitar og sjarmerende vokal.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/308909203″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Jimi Somewhere – Escape

HVOR: Inside (NRK P3-URØRT-scenen)

NÅR: Torsdag 28.09. Kl. 22.00 – 22.30

HVORFOR:  Låta «Escape» er en mørk elektronisk låt som har både dybde og sårbarhet i seg. Jimi Somewhere virker som en reflektert ung musiker. Det er en god stund siden han valgte å gi ut musikken sin, og ble kjapt fisket opp av medierte kanaler rundt omkring i landet. Vi hadde savnet et navn dersom Jimi Somewhere ikke skulle være representert på årets bransjefestival Vill Vill Vest. Det er omtrent et år siden hans debut her i Bergen, og det blir spennende å se om det blir like lenge til neste gang, etter hans opptreden på Inside.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/272475346″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Evigheten – Turbulensen

HVOR: Victoria Cafè & Pub

NÅR: Torsdag 28.09. Kl. 22.30 – 23.00

HVORFOR: Den lystige låta «Turbulensen» ble fort en favoritt her i Studentradioen i Bergen. Trioen er et nytt prosjekt, men sjangeren er godt etablert innad byens musikalske gater. Det er en lett likt sjanger. Det som gjør at Evigheten har en litt annen form på grenen sin er at de både bruker elementer som både støyer litt og lager litt kontrollert kaos i en ellers veldig repeterende sjanger som synthpop.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338334835″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler