Supermakten Norge

UKENS LÅT: Johannes Holtmon – Ett sekund

Selv om han spiller fengende visepop på trøndersk, er Johannes Holtmon en godt integrert bergenser. I en hjerteskjerende låt om jenter og livets vanskeligheter (to faktorer som ofte går sammen) leverer han i «Ett sekund» en lett og meningsfylt låt som alle kan kjenne seg igjen i. Med en stil som minner litt om Lamark, er det klart at denne gutten vet å levere god musikk.

spotify:track:3Hk6KpxNLTYyrP9HZLXpyQ

Me and the Julios – Astronaut

Hvem har vel ikke drømt om å være astronaut? Denne låten, som er mye mer norsk astronaut enn det Fuglesang noensinne var, er en digg og drømmende Oslo-symfoni som kan minne om Tuba Tubas mer rolige greier, og det er ikke så rart, for de kommer jo fra akkurat samme Oslo-område. Låten, som ble sluppet som singel ganske nylig, bringer tankene mot vår og den stemningen som inntreffer når den første hestehoven titter opp i grøfta og en endelig kan gå ut i t-skjorte og vandre. En skikkelig god låt å dagdrømme til.

spotify:track:0BPxggNkGrd5TMjXseb0gK

Hudkreft – I Saksen

Denne hardtslående jentegjengen fra Oslo kjører på med noe av den sinteste musikken på denne siden av svenskegrensen. Med heftige riff som sender tankene i retning Honningbarna, og et politisk engasjement som minner om nye Razika, bænger de løs i en av årets hittil beste punklåter. Selv med bare to låter ute, er det en ting som står klart: dette er et band å merke seg fremover.

spotify:track:1kYwDZz7DCDdZR0sbZnbqG

MINULA – Memories

Ut fra det Trondhjemske hardrock- og metall-miljøet, kommer disse gutta med en overraskende catchy vri på… poprock. Med sine hardere sider lagt på hyllen, bringer musikken frem tanker om Coldplay og The 1975, et lydbilde trønderne har brukt de siste to årene på å finpusse til siste detalj. Som deres aller første singel, lover dette godt for deres videre materiale, som skal slippes snart.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/users/335498117″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

I am K – I Come Alive (AWR Remix)

Ærre hærre’r party? Det var i hvert fall det vi tenkte da vi hørte AWR sin remix av «I Come Alive». Sangen, som baserer seg på opptempo beats og rytmiske synth-akkorder, bænger seg ut som den klassiske «fredag før byen»-låten. For denne pop-hiten av en låt blir nok snart å finne på Bergens utesteder.

spotify:track:6nRv6ULlmUYqSUCboVsthc

Shakanaka – Rock Sock

I stil med bergensbrødrene Great News, leverer Shakanaka en moderne take på den nesten glemte sjangeren glamrock. Teksten er en fiffig kombinasjon av norsk og engelsk, og akkompagneres av noen heftige riff som får mellomgulvet til å dundre. DETTE er et band jeg gleder meg til å høre mer av.

spotify:track:7FTPqXXZonYYgSlsAzHsoX

Hjerteslag – Nordavind

Denne ukas liste avsluttes med det bergensbandet som kanskje allerede kan regnes som en klassiker: Hjerteslag. Med lekne riff, og tekster som sender tankene i retning Vannmann 86, viser et modent Hjerteslag hvorfor nettopp sangene deres stadig går som en farsott over landet! 

spotify:track:3yAZyKzbXJ1ZBs86bD8Mq4

Anbefalte artikler