Spillelisten Uke 10

Ukens Låt: Mats Wawa – Smoke On The Water

Ukens låt kommer fra det Oslo-baserte musikk-kollektivet Mats Wawa . Psykedelisk pop som altså ikke likner så veldig på Deep Purples låt med samme navn. Tidligere i år spilte de på Trondheim Calling og spilte på by:Larm i 2016. En behagelig låt som bringer meg tilbake til de lange sommerdagene som ble tilbragt i Kragerø-skjærgården i mine yngre år.

Widmer – If I Knew

Frontmann og bassist Ferdinand Widmer har fått med seg en rekke flinke musikere til bandet sitt Widmer. I helgen hadde de albumslipp på Sentralen i Oslo for debutalbumet deres Pattern. I låten får vi servert en blanding av jazz, rock og pop med Widmer sin særegne vokal som følger den stramme rytmen. Absolutt verdt å sjekke ut resten av albumet også!

Erik Lundin – Välkommen Hem

Svensk rap er ikke så ofte representert på listen, unntatt kanskje Silvana Imam (?). Erik Lundin gir oss her en låt med et samfunnskritisk blikk, noe som passer bra i disse tider der såkalte “svenske tilstander” har vært mye omtalt (haha). Rett ut fra Rinkeby i hvert fall ;–)

Norsk Råkk – Skarpladd

Norsk Råkk spiller… norsk rock! I tillegg er de påvirket av ska, reggae og punk. Skarpladd er den nyeste låten deres, og er på mange måter manifesteringen av dette. En kul up-beat låt som gjøre deg klar til å møte mange av ukens utfordringer.

Låten kommer ikke offisielt ut før 10. mars, noe som betyr om ikke så veldig lenge, så det er bare å glede seg og holde ørene åpne.

The Besnard Lakes – Laura Lee

The Besnard Lakes, sterkt påvirket av innsjøen Besnard Lake, serverer oss i låten Laura Lee et deilig stykke canadisk psych. I studio på mandag ble det litt uenigheter hvilke konnotasjoner låten ga, noen mente det var litt som kjøremusikk for eldre menn (ikke at det er negativt), mens andre helte mot at det lignet på noe som kunne kommet fra den mørke delen av det store australske psych-spekteret. Uansett ekstremt kul låt!!

Solvind – Excuce Me But I Have To Explode

Denne låten kommer fra et bandet som spiller en post-pop/rock inspirert musikk. Når man hører låten tenker man med en gang på Paramore, noe som i seg selv ikke er så rart, når de selv har sagt seg inspirert av den amerikanske trioen. En låt med mye futt og driv, og stor eksplosjonsfare altså!!

The Buttertones – A Tear For Rosie

Har du noen gang lurt på hvordan amerikansk råkk og råll hadde hørt ut hvis ikke The Beatles hadde tatt turen over dammen en gang på 60-tallet? Ikke jeg heller. Heldigvis gir The Butternotes oss svaret uten å stille spørsmålet. Inspirert av den råe sounden til The Sonic blandet med elementer fra punk og post-punk pumper A Tear For Rosie blodet ditt rundt i kroppen som et eksternt hjerte.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/309257422″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

Anbefalte artikler