Høstlig transcendens og neo-funk

UKAS LÅT: Ana Roxanne – I’m Every Sparkling Woman

Interseksuell og kanskje også interdimensjonell – Ana Roxanne lager drømmende, glitrende bilder fremkalt av elektroniske synthesizere og det jeg ikke kan faststå som noe annet enn en romsonde. Resultatet er ambiente stykker du kan meditere, dagdrømme eller fantasere til. Kanskje du til og med finner deg selv?

Marius, G.L.A.M., Kwe$t – Lucky

The funk shall be within you! Marius er en ung produsent fra Norge som nylig har sluppet sin andre plate med navnet “Makeshift”, et hiphop/trap-drevet produkt med smaker av psykedelika, RnB og eksperimentell house. “Lucky” minner og høres fra første sekund ut som Tyler the Creator fusjonert med Smino. Mye av albumet høres ut som ting du allerede har hørt før, med unntak av sangen “INBETWIXT” som er fantastisk syre.

havene – 11

Episk, mytologisk, mystisk og mørkegrått – havene bringer høstlig jazz i avslappet men samtidig dramatisk form. Amalie Holt Kleive i vokalene gir følelsen av transcendens til et slags tre. “11” er abstrakt folk kombinert med eksperimentell jazz, og ukas definitivt mest interessante låt.

Okay Kaya – Ascend and Try Again

Den norske New Yorkeren Kaya Wilkins lager minimalistiske, jordnære og akustiske toner som kunne ha vært fra soverommet. Med lyder som minner om jazz og neo-blues trekker Okay Kaya deg ned på bakkenivå når du trenger det mest. “Ascend and Try Again” handler om å puste, uansett hvor tungt det til tider kan være. I sangen har hun også et norsk vers, som noobsene utenfor Skandinavia ikke kan forstå. Heldigvis er ikke vi en av dem og kan nyte sangen for alt den er verdt.

Wolfgang Wee – In My Arms

Norske Wolfgang Wee produserer sexy, funky og groovy musikk som kombinerer alt du elsker fra 80-talls synth-pop sammen med moderne house og french house. Produktet er dansbare tunes som alle i familien kan groove til, og “In My Arms” er intet unntak. Frekk house for frekke mennesker.

Refused – REV001

Refused fra Sverige er for deg som synes lista til nå er kjedelig: “REV001” gir deg grønn mohawk, fire piercinger og en ereksjon for anarki; dette er punk-rock! Dannet i 1991 har Refused gjort det alle ekte rockeband skal gjøre: turnert, sluppet ok plater, evolvert, kranglet og brutt opp før et konge comeback 14 år etter. Produktet er solide gitar-riff og punkete skrik som maler rødt på den sorte skinnjakka di.

LINDSJØRN – Everlasting Bliss

Attitude i soul og jazz slår sjeldent feil, noe LINDSJØRN viser klart – “Everlasting Bliss” er RnB og neo-soul, levert med sass og selvtillit. Den unge Hønefoss-jenta som er et produkt av generasjon Beyoncé leverer vibbete pop som vi ser frem til å høre mer av i fremtiden.

 

Anbefalte artikler