Spillelisten uke 35

This content has been archived. It may no longer be relevant

08. Shannon Saunders – Sheets

Shannon Rebecca Saunders  er en engelsk singer/songwriter som startet sin karriere ved å legge ut coverlåter på Youtube, og gjennom sin aktive bruk av Twitter og Instagram. Shannon ga ut sin første singel Heart of Blue i januar 2014, og hennes andre singel, Scars fulgte like etter i juli det samme året. Heart of Blue– videoen ble lansert på nettet søndagen før slipp, og den fikk vanvittig mange views (30.000!) bare etter noen timer. I løpet av 2015 slipper ungjenten sitt debutalbum på hennes eget plateselskap Lovejoy Records, og Sheets er første singel fra dette albumet.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/162787009″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

07. The Milestones – Ohio

The Milestones er ukens mest ukjente band, og vi er usikre på om de er fra Canada, eller så enkelt som fra delstaten Ohio. Bandet får minus i boken av deres dårlige “googlebarhet”, men masse pluss for deres evne til å få det til å riste i rockefoten. Låten vi har listet denne uken er hentet fra bandets Old Souls EP, som du kan lytte til i sin helhet under.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/47588592″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

06. Shevils – Shivers

Hardcorebandet Shevils er fra Oslo, og for under ett år siden ble deres andre album Lost in Tartarus A-listet som Ukens Album her på Studentradioen. Nå har bandet kommet med en ny låt, som det er en glede å putte på A-listen vår. Vi har fastslått at Shevils ligger pent i den hårfine grensen av å ikke være for hardt for oss, og at vi uten tvil trenger musikk av dette kaliberet også.  Med det sagt, må vi også få si at vi synes Shivers er en dritfet låt. Bandet har forsåvidt blitt spådd en lovende framtid, og vi hiver oss på den.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/155932341″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

05. Electric Eye –  Broken Glass/Yellow Fingers Raindance Mix (The Megaphonic Thrift)

Både The Megaphonic Thrift og Electric Eye er to band fra Klangkollektivet, og hvis det var noen som skulle mikse en låt fra the Megaphonic Thrift, måtte det være Electric Eye. Låten som original er mektig nok i seg selv (vi digger den og), og Electric Eye gir låten et spirituelt og orientalsk preg, som passer utmerket inn på ukens liste. Hva er vel ikke bedre enn en egen regndans fra Electric Eye, i regnets by?

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/44245307″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

04. Saint Pepsi – Fall Harder

Saint Pepsi er artistnavnet til Ryan DeRobertis, en elektronisk musikkprodusent fra New York. Han har holdt på under Saint Pepsi siden desember 2012, og oppmerksomheten rundt ham har bare vokst siden han ga ut albumet Hit Vibes i mai 2013 (på Keats Collective). Nå har han sluppet sin debutsingel på Carpark Records, og både på A-siden Fiona Coyne og B-siden Fall Harder hører vi en Saint Pepsi med mer vekt på vokal, og ikke like mye vekt på good vibes, selvom han har beholdt masse av dem likevel. Og ja, han drikker Pepsi, ikke Coca Cola.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/162818342″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

03. Nicholas Allbrook – 100 K’S Round Carmel

I tillegg til å være eks-Tame Impala-bassist, er Nicholas Allbrook også POND-fronthuman, og en av grunnleggerne av Mink Mussel Creek, to andre band som er å finne i Spinning Top Records-familien.

Etter at han i 2012 forlot Tame Impala, har han brukt mesteparten av sin tid på å spille inn sitt debut soloalbum Ganough, Wallis and Fatuna, som slippes 5. September. Kanskje det blir høstens høydepunkt? Sjekk ut musikkvideoen hans, som er i helt riktig og forventet stil; syrete og psykedelisk. 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=eGLXkdVKIAg&w=854&h=510]

 

02. Ukas Album: Einar Stray Orchestra – Politricks

Orkesteret ledet av Einar Stray (noen kjenner ham kanskje fra Moddi), debuterte i 2011 med albumet Chiarascuro, og nå er de endelig tilbake med nytt album, gitt ut på Riot Factory.

Albumet forteller historien om bandmedlemmenes overgang fra uskyldig barndom til voksenverdenen, som vi jo alle kan relatere til (hvis du føler deg litt voksen), og dette er med på å underbygge vår påstand om at dette er musikk av den litt mer voksne sorten. Det betyr ikke nødvendigvis at vi ikke liker det, for det gjør vi. Ukens Album, hallo!

PS: 11. september holder orkesteret konsert på Landmark.

 

01. Ukas låt: Hester V75 – Gjengklang

Hester er en forholdsvis nyetablert rapgruppe fra Bergen, bestående av Grytten og Brigt Bongo som står bak beatsene, og Panter, Niilas, 2Bars, og MCV spytter vers på låtene. Denne banden viser til ulike inspirasjonskilder med alt fra bergensrapperen Verk til Gucci Mane, og Londonskollektivet Sub Luna City. Hester holder til i Stallen, og for ikke lenge siden slapp de deres debutalbum Malaysian Airboys EP. Gjengklang er deres ferskeste vare, og en sikker Ukens Låt denne uken. Et lite tips: Ikke fåkk med gjengen dems.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/163831443″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Vil du høre hele Spillelisten kan du finne den på Spotify:

Anbefalte artikler