Spillelisten uke 8

This content has been archived. It may no longer be relevant

Emile Haynie – Come Find Me

Come Find Me er andre låten som er sluppet fra produsent og låtskriver Emile Haynie sin kommende plate We Fall. Han begynte å skrive egne låter i 2013 da han opplevde et stygt brudd med en langtidskjæreste, og låten bærer preg av dette.

Med seg har han den svenske popdronningen Lykke Li og Romy fra The xx. Den nye platen har mye bra gjesteartister, som bla. Randy Newman, Bryan Wilson og Andrew Wyatt, samt nevnte Lykke Li og Romy.

Haynie har tidligere produsert melankolske hits for store artister som Lana Del Rey (som han beskriver som sin søster), Kanye West, FKA twigs, The Weeknd, og mange flere, og har tidlig i karrieren laget beats for rappere som Raekwon, Ghostface, Ice Cube og Remy Mae.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=1LXpvwQ5zCo&w=640&h=390]

 

Foreign/National – Always Blue

Dark Tropicalia (deres selvoppfunnet sjanger) bandet Foreign/Nasjonal ble listet av oss for rundt et halvt år siden. Den gang med låten Life Tourist som hadde en voldsom og kul motsetning i tekst og melodi.

Mark, Rhys, Sean, Tom & Zac fra Melbourne slapp sin siste låt 25. januar, elsker jazz akkorder, nostalgisk pop og den franske rivieraen. Kanskje det er derfor de vil lage musikk som får deg til å føle at du er på en plass hvor ingen vet hvem du er og du kan være fri til å gjøre akkurat hva du vil. Selv sier de at det å leve et liv som alltid forandrer seg er den beste kilden til inspirasjon.

Tydeligvis er de i en helt annen dimensjon når de står på scenen i forhold til når du hører dem på skive. Alt av den behagelige viben forsvinner og frem kommer et psykotisk beist med et liveshow hvor det meste er visuelt spektakulært hvor ingen vet hva som kan skje.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/187757799″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

 What Came From the Sea – The Renovator

What Came From the Sea kommer fra Bergen og spiller hard og tung rock av den klassiske sorten. Medlemmene har tidligere spilt i band som Barbie Bones, Swamp Babies, Clown osv. Bandet har vært på to europaturnéer.

Dette sporet handler om mannen som kalles Mr. Renovator. Han er den som kalles inn når skittentøyet er virkelig skittent. Han kvitter seg med andres problemer på en diskret og til nå, ubemerket måte. Hans oppdragsgiver har gitt ham carte blanche til å rydde opp i problemer han møter på sin vei, men vår mann lever stort sett et tilbaketrukket liv, og blir bare tilkalt når det står mellom liv og død. Som oftest død.

Shiksappeal – Mahogany

Begrepet shiksappeal vil si “en uimotståelig tiltrekningskraft en ikke-jødisk jente har over en jødisk mann.” De sier selv at de er et gøyalt indie-popband fra Farsund. Ut i fra valg av bandnavn ser det ut som de har humoren med seg. Inspirasjon fra HAIM kan man tydelig høre på låten Mahogany. Hvis du vil høre hvordan de ter seg i livesammenheng, sjekk ut denne studiosessionen her.

Bows – Everywhere

Living room-pop laget i pysjen eller undertøyet er det vi hører fra Bows. Berkley i California har nettopp skapt en ny popduo bestående av herremannen Luke og maddammen Laila. De startet opprinnelig i bandet Big Tree mens de gikk på college.

Etter noen år i turnelivet med dette bandet skulle de spille flere show i New York for musikkmagasinet CMJ sin bransjefest. Dagen før de skulle hoppe på flyet falt Laila på sykkel og brakk begge albuene. Luke tok vare på henne de neste månedene hvor hun ikke kunne gjøre de minste oppgaver selv. Da det var umulig for henne å spille piano satt hun på dataen og lekte seg med noen nye lyder. Luke tok opp dette og en ny sound ble skapt.

Disse to sitter hjemme i stuen med dette prosjektet og ser på dette kun som et opptaks prosjekt, men kanskje det vil bli noen liveshow i fremtiden.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/190999712″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

BC Camplight – You Should Have Gone To Schoo

Brian Christinzio er mannen bak BC Camplight. Etter sin start i Philadelphia i 2005 og et andrealbum 2007 forsvant han under radaren. I 2014 er Christanzio tilbake og spiller inn albumet How to Die in the North i Manchester. Med et fengende hook, frekk bruk av talkbox og groovy gitar går den rett inn på listen. Hvis denne låten ga mersmak, kom albumet ut på Spotify for en drøy måned siden.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/185196088″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Ukens låt: Makthaverskan – Witness

Svensk indierock-gruppe fra Göteborg med to album innabords. De beskriver sin egen musikk som dødspop, og har et mørkt og uhyre fengende lydbilde. Singlen Witness er nevnt av flere medier – deriblant av Pitchfork som gav den tittelen Best New Track. Selv om vi venter i spenning på neste album vil ikke bandet si noe om Makthaverskan III enda. Derimot sier de selv at Bergen virker som en fantastisk by og vil gjerne spille for oss igjen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/188147656″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Hør spillelisten på Spotify:

Anbefalte artikler