10 år med internasjonal glede

10 år med ekspertise

I 2008 holdt Bergen Internasjonale Kultursenter i samarbeid med Hulen den første Bergen Internasjonale Musikkfestival (BIMF). Dette skulle bli den første i en lengre rekke. Med fokus på “å presentere musikere og musikk som krysser grenser både geografisk og musikalsk” som de presenterte deg med på festivalens første år, inviterte de artister fra både fjernt og nært, med sjangre som ga noe til alle i alle aldre. Dette var starten på en suksess.

[…] presentere musikere og musikk som krysser grenser både geografisk og musikalsk.

Jubileumstradisjonen tro

10 år senere arrangerer de sin første jubileumsfestival, og jubileumstradisjonen tro, har de virkelig slått på stortrommen. Allerede torsdag kan du oppleve Farzan Darabi spille Kurdisk tradisjonsmusikk med røtter fra Davids tid. Samme kveld spiller også Senegal-Tromsøværingen MIMMI kraftfull barokk-pop med en stemme som legger frysninger nedover ryggmargen, frysninger som er garantert å fortsette over i fredagens imponerende program. Dagen etter åpner nemlig Action the Man, en av Bergens sterkeste rappere og som stakk av med tittelen Ukas Låt for sin nyeste singel i August. Senere samme kveld stiller de også opp med DJ-stjernen Omar Souleyman. Omar, som kommer i fra Syria, har siden han begynte å mikse elektro med arabisk folkemusikk i 1994 vokst til en verdenskjent DJ med utsolgte shows i flere av verdens storbyer. Festivalen avsluttes dagen etter med den prisvinnende afro-soul artisten Faith Mussa fra Malawi, samt den Argentinske folk-rap trioen Fémina, begge kjent for sterke scenetilværelser med energi og innlevelse.

En festival som ønsker velkommen

En kan heller ikke snakke om BIMF uten å nevne det brede kulturspekteret festivalen tiltrekker seg. Med et festivalpublikum med større tilbøyelighet til å danse og å nyte musikken enn et tradisjonelt norsk konsertpublikum, greier BIMF å skape en åpen atmosfære som ønsker velkommen. Glem klubbarrierene hvor en trenger minst 4 øl innabords for å i det hele tatt våge å bevege seg ut på dansegulvet. På musikkfestivalen er alle velkomne, uansett danseferdigheter. Resultatet er en fest utenom det vanlige, med vrikkende kropper, verdensvante rytmer, og store smil til å lede deg igjennom en kveld du sent vil glemme.

 

Sjekk også ut: Totalt kulturkræsj

Anbefalte artikler