Blandede godbiter til varme innekvelder

UKAS LÅT: Larsiveli – Dykker Dypt

Østlandsrapperen Larsiveli er en mann med mye bagasje, og dette viser han for fullt i sin nyeste låt Dykker Dypt. Flankert av en sorgtung beat, legger han ut om egne demoner og forsøket på å drikke de vekk, noe som bare blir mer kraftfullt når en kjenner til rapperens kamp mot rusavhengigheten som har stått så sentralt i livet hans dette året. Å flankere denne på en Gerudo Valley-aktig melodi med minner om barndommens Legend of Zelda: Ocarina of Time, øker bare effekten av tilbaketrukkenhet og lengselsfølelsen som strekker seg så dypt inn i denne låten. Sterkt gjort av Norges neste rap-håp. Om Horten-rapperen holder dette nivået fremover, er 2019 allerede bestemt til å være hans år.

Anderson .Paak, Kendrick Lamar – Tints

Tints av Anderson .Paak er en lystig reise gjennom R&B-legendens groovy univers. Med en funkete gitar og noen gjennomgående tighte trommer, er det ikke rart. .Paak fortsetter å levere strømmetall i millionklassen, noe som her akkompagneres av Kendrick Lamar sin minst like tighte bars. Dette er to som vet å lage musikk etter hjertet.

Oscar and the Wolf – On Fire

Belgieren Oscar and the Wolf lager diggbar og dansete elektromusikk, og dette kommer spesielt tydelig frem i låten hans On Fire. Basert på en hardtslående trommebeat og stemningssettende piano, viser han at hvis det gjøres rett, skal det faktisk ikke my til å skape bra musikk som passer alle. For å sette det hele i perspektiv: det er ikke ofte låter får samtlige i studio til å danse av glede. Dette var en av de låtene.

Lil Halima – Would U

På lo-fi aktige beats rapper Bardujenta Lil Halima frem en diggbar blanding av klassisk R&B og chill lo-fi, alt dette kombinert med Halimas særegne stemme som kan minne litt om britiske FKA Twigs. Med slippet av hennes første EP love songs for bad lovers, har hun allerede rukket å etablere seg som en av favorittene til neste års by:larm, noe som er stort for en relativt ukjent jente fra Nordland.Det blir gøy å følge med videre.

Derin – Jackie

90-tallsinspirerte beats er denne Bergensrapperens hjemmebane. Den lokale 17-åringen har gang på gang vist hva han er god for, blant annet for et stapfullt Victoria under Vill Vill Vest, og med lekne tekster og en flow som vekker assosiasjoner til Will Smiths legendariske prøvetur i rapgamet på midten av 90-tallet, er dette en artist det er verdt å holde øynene åpne for.

Hubbabubbaklubb – Konkylie

Siden de slapp dansebangeren Mopedbart i 2013, har det vært relativt stille fra disse oslobaserte discogutta, men ikke lenger. Med et rykende ferskt album under armen, lager de discopop som får en til å lengte til sommeren, varme netter, og kald iskrem. Med glade melodier ala. Svømmebasseng, er dette musikken for oss som nekter å innse at sommeren er over, og fortsatt vil danse til solen igjen står opp.

Lokoy – Unfortunate (ft. dePresno)

Med en basstung beat viser Lokoy at han kan gjøre noe annet enn å bare spille bass og lage sinnapunk for Sløtface. Godt hjulpet av dePresno sine følsomme men mandige vokaler, er Lokoy på plass med elektropop av høy klassa ala. Lemaitre, noe som resulterer i en elektrofisert R&B-låt av høy klasse. Skrevet mens han var på turne med Sløtface og savnet kjæresten hjemme i Norge, viser dette at Lokoy er et navn å merke seg, ikke bare som del av ovennevnte band, men også som soloartist.


Her kan du også sjekke ut A, B, og C-listen til Studentradioen på Spotify!

Anbefalte artikler