SPILLELISTEN UKE 47

This content has been archived. It may no longer be relevant

1. UKENS LÅT: ANDREW BIRD – PULASKI AT NIGHT

Andrew Bird er ikke bare en vokalist, gitarist og fiolinist. Han er også en utdannet plystrer, noe hans tidligere album har bevist. Denne kjekke amerikaneren fra Chicago var ikke særlig velkjent i Norge før albumet Noble Beast ble sluppet i 2009. I tillegg til å dyppe tærne sine i sigøynerjazz og tradisjonell folk, kombinerer Bird vakker stemning og nydelige musikalske elementer. “Pulaski at Night” sjamerte oss såpass at den inntok førsteplassen på denne ukens spilleliste. Andrew Bird har vært så grei og like gjerne sluppet hele EP’en I Want to See Pulaski at Night på Soundcloud. Vi deler den gjerne videre.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/12326857″ width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

2. UKENS ALBUM: SHEVILS – LOST IN TARTARUS – IS THIS WHERE WE ARE AT?

Dette hardrock-bandet fra Oslo sparer ikke på kreftene når de dundrer til på deres andre plate, Lost in Tartarus. Shevils oppsummerer egentlig musikken sin best selv:

– Shevils is pure sexiness driven by suggestive fast riffs and a singer who trashes up any audience.

Vi kunne ikke vært mer enig. Shevils spiller på Hulen i Bergen 05. desember!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/115642573″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

3. THE VINYL RECORDS – WHIMS

The Vinyl Records (eller TVR) er et jenteband fra New Delhi i India. Denne firkløveren har latt seg inspirere av band som The Clash og The Strokes, og det høres. Med sitt post punk-uttrykk blandet med musikk fra 1970- og 1980-tallet er det vanskelig å ikke bli forelsket i disse jentene. Hvis du ennå ikke er overbevist så har vi bare ett uslålig argument: keytar!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/114511851″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

4. WOODEN SHJIPS – BACK TO LAND

Selv om det kan virke som om Wooden Shjips lider av dysleksi, så er låten deres “Back to Land” et herlig stykke rock. Deres bandnavn skal visst være en referanse til det beryktede skipet den flyvende Hollender. Vi tar gjerne turen på et flyvende skip til San Francisco for å høre mer av dette syrlige bandet.

[soundcloud url=”https://soundcloud.com/thrilljockey/wooden-shjips-back-to-land” /]

 

5. JACK NAME – PURE TERROS

White Fence sin gitarist, John Webster, har gått solo. Resultatet har blitt denne lekkerbisken! Under artistnavnet Jack Name skal hans første soloplate komme i midten av januar. Pure Terror er psykadelisk pop blandet med dynamiske gitarer og vill energi. Det lukter kommende ukens album av dette beistet av en låt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/119658416″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

6. DANIEL KVAMMEN – INGEN VEGA UTENOM

Med forbilder som Neil Young, Stein Torleif Bjella og (overraskende nok) Bob Hund har denne karen fra Geilo mange musikalske kilder å plukke ifra. Med sitt koselige musikalske inntrykk står det til sterk kontrast mot hans mørke tekster. Geilo-dialekt har aldri hørt så bra ut i vintermørket. Sett deg foran peisen og nyt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/117945979″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

7. WE THE WILD – DAISY MAY

Som de selv sier:

– We the Wild is a perfect amalgamation of sophisticated musicianship and accessibility.

Med sine cheesy tekster og catchy melodier kombinerer We the Wild moderne punk og pop, og drysser lytteren med små hint av jazz. Denne duoen fra Portland er foreløpig ganske ferske, men har store musikkplaner for fremtiden. “Daisy May” er den låten vi kommer til å nynne på hele uken.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/119534476″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

8. RATKING & ERIC COPELAND OF BLACK DICE – GAUCHOS

Hiphop-gjengen i Ratking har to distinkte roller som de bringer til musikken; den ene er smart, sårbar og anti-sosial, mens den andre er poetisk og filosofisk. Dette gir absolutt ingen mening når du hører “Gauchos”, men humor er noe disse karene fra New York sporter. Ratking har gått sammen Eric Copeland fra Black Dice for å gi låten det lille elektroniske ekstra. Vi gir to tomler opp!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/119768607″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Ukens spilleliste, og mer til, kan du høre på Spotify:

Anbefalte artikler