Fire konserter du må få med deg i november

This content has been archived. It may no longer be relevant

Lamark – Kvarteret, 13. november

(Sigurd) Lamark står bak låter som “Alle Dama Som E Fin”, “E Det Det Her” og “Amorbue”, og holder til i Bodø-land. Han er aktuell med sitt debutalbum God Nok Grunn Ute, som han nå feirer på Kvarteret. Han har sagt at han elsker musikk med store følelser, og har med seg i alt 13 instrumentalister på debutplata. Musikken dras i retning av Sigurd Julius, og hvis du liker trivelig visepop bør du absolutt få med deg denne konserten. Arrangør er Bergen Realistforening, og dørene åpnes kl 21.00.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=vaulgwLMfUs]

 

Bedford – Kvarteret, 14. november

Bedford er en folkpoptrio som har blitt C-listet på Nrk P1 med deres første singel “Fake the Blues”. Nå har de kommet med ny singel, “On the Road”, og gjester i den forbindelse Teglverket. Dette er behagelige toner litt utenom det vanlige du får servert her i Bergen. Som bonus står den lokale visepopsangeren Johannes Holtmon med backingbandet Vill Nikkers for oppvarming. Aktive studenters forening arrangerer, og dørene åpner 21.00.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/160338635″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Palmface – Hulen, 21. november

Guttene fra Åkra på Karmøy slapp nettopp sitt debutalbum, Waste A Day, på selskapet Made in Haugesund produsert av selveste Mathias Tellez. Trigger har listet både albumet og singelen “Keep The Good Days” tidligere. De kan uten å nøle kalles norges nye indiefavoritter, og har blitt skrytt opp i skyene av flere norske band som I Was a King og Young Dreams. Palmface lager slackerpop av beste sort, inspirert av blant annet Television og Pavement. De spilte en god konsert på Phonofestivalen, og at disse gutta fortsatt er i tenårene gjør deres prestasjoner på scenen enda mer imponerende. Sett av fredag 21 november, da spiller Palmface på Hulen!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/132917605″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Nils Bech – Østre, 22. november

Nils Bech er en performanceartist og musiker som har spilt i alt fra Veneziabiennalen og på Øyafestivalen, til Blå og det spanske Guggenheim-museet. Blant annet. Som ung sopran i Vikersund drømte Nils Bech om å bli operasanger, men fant etter hvert ut at han ønsket en friere og mindre teknikkfokusert tilnærming til musikk. Resultatet er noe av det mest spennende fra Norge for tiden; få, om noen, klarer med så stor suksess blande samtidsmusikk, disko og pop. På sitt tredje album, One Year, har Bech samarbeidet med André Bratten, Ost og Kjex og Ådne Meisfjord (120 Days), for å nevne noen få. Slippfesten på Parkteateret tidligere i november ble utsolgt, og det er stor grunn til å frykte det samme når mannen, i regi av Perfect Sounds Forever, gjester Østre. Fremdeles ikke overbevist? Sjekk hans Øya-palmebonanza fra i fjor.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=91ZCn1K1XrE]

Anbefalte artikler