Reisen fra undergrunnen til den kollektive bevissthet

Vi i Trigger lager radioens spillelister, og hver torsdag setter vi oss ned med alt av tilsendt materiale og musikk vi graver frem fra ulike plattformer. Undergrunn og nylig utgitt materiale er kriteriet vi har innad programmet og vi har i motsetning til flere spillelister ikke fokus på radiovennlighet. I samsvar med Vill Vill Vest har vi en interesse, og ikke minst et ønske om å bringe undergrunnen frem til den kollektive bevisstheten, som er en nydelig og evig sirkel.

Selv er jeg fra en by som har et relativt snevert kulturtilbud, Stavanger (til tross for tittelen kulturhovedstaden i 2008..). La meg si det slik at konserter som blir fullstappet i Bergen ofte ender med 2-5 tilskuere i Stavanger. Det blir sånn sirka du, lyd- og lysansvarlig, bartender og vakt som møter opp. I motsetning til Stavanger har Bergen en større del individer som jobber aktivt med at musikk og kulturtilbudet er stabilt, nyskapende og ikke minst et samlepunkt for den som måtte ønske å yte av det.

Under Vill Vill Vest i år hadde vi i Trigger en utesending der vi pratet om denne reisen.

Hvordan bryter artister opp av undergrunnen og inn i vår kollektive bevissthet?

« KUNNSKAP ER SEXY »

Thomas Digervold
Thomas Digervold (Foto: Vill Vill Vest)

Vill Vill Vest hadde et vidt spekter av seminarer som i år var gratis for alle som var på programmet – noe som er en helt unik sjanse for artistene å utvide sin kompetanse. Vi pratet med Thomas Digervold som var ansvarlig for promotering under årets VVV. I lydklippet under finner du intervjuet der vi blantannet prater om hans problematiske forhold til neonrosa i etterkant av festivalen, tips til nyetablerte artister og ikke minst at kunnskap er sexy! 

«HVILKE LØKER ER DET SOM LAGER DETTE»

Lekende Lett under deres konsert på Østre.
Lekende Lett under deres konsert på Østre. (Foto: Trigger Bergen)

Mystikken som er antatt rundt duoen Lekende Lett skyldes i bunn og grunn en mangel på håndhilsing. Neida. Men Lekende Lett har valgt en bemerkelsesverdig promoteringsvei, som er en sjelden merkevare i det ellers sultne markedet. Det at man liker musikk skal skje naturlig, og om den blir tvunget på er det rett og slett « stygg » biznis.

Lekende Lett har lenge vært en mystisk perle, men det er med den største påståelse at de er virkelig et unikt tilskudd til den musikalske arenaen og innehar noen verdier som flere burde ta til seg.

Her kan du høre den fine samtalen om hvordan Synne og Kristian valgte å lage musikk sammen, deres holdninger til musikkbransjen og fantasien som har bygget seg opp rundt dem. Dette blir uten tvil en travel høst for dem! Hør intervjuet for å finne ut hvilke «løker» som egentlig står bak denne musikken (den beste typen løk, vil jeg tørre påstå).

«HYGGELIG OM FOLK LIKER OSS LIKSOM»

Marius og Sara til venstre. Njål og Mathilde fra Evigheten til høyre.
Marius og Sara til venstre. Njål og Mathilde fra Evigheten til høyre. (Foto: Trigger Bergen)

Fristen for å sende inn bidrag til Vill Vill Vest er gått ut. Bandet Evigheten trosser alt og sender inn for et siste forsøk. Det ender med signering, baluba og ikke minst en plass på festivalprogrammet. I motsetning til Lekende Lett er de mer opptatt av å ta i bruk synergi-effekten og bli inspirert av kjenninger innad i miljøet.

Deres reise fra undergrunnen og inn i den kollektive bevisstheten har vært behagelig og naturlig på alle mulige måter. De er fire medlemmer, og vi tok en prat med to av dem. Idèen av faste elementer som synth, trommer, koring og langt vennskap har brakt dem sammen. De er enda en del av undergrunnen i Bergen, ettersom det er lite publisert materiale og ingen annonserte konserter (per dags dato!).

Her kan du høre praten vi hadde med Njål og Mathilde fra Evigheten, og skimte Tonje og Iselin som har blitt plassert lengre borte (nobody puts Baby in the corner?).

 

 

Anbefalte artikler