Et soundtrack til livet

This content has been archived. It may no longer be relevant

For litt under et år siden var Iampsyencefiction et soloprosjekt for vokalist Aleksander Johansen. Et navnebytte og flere nye bandmedlemmer senere er Psyence Fiction blitt Norges nye indiefavoritter. De har for alvor gjort seg bemerket i norsk musikkbransje med den nydelige singelen “Spy vs. Spy”, og har varmet opp for band som Vulcano Choir og Highasakite.

Snart er de albumaktuelle med sin første plate, og nettopp den var temaet da Trigger møtte vokalist Aleksander Johansen og produsent Nils Martin Larsen.

Fornøyd med sounden

Veldig imponerende, svarer Johansen når vi spør om de kan beskrive platen med egne ord. Deretter fortsetter han med å si at dersom han hadde hørt den nye skiva til sitt eget band, så ville han gått i fistel.

Begge er enige om at platen har blitt akkurat slik de ønsket, og at de har fått til det de prøvde på. De er komfortable med plata og sounden. Uansett om folk liker det eller ikke føler de seg trygge på at det var slik det var meningen at det skulle høres ut.

Det er forskjell på det og på å skryte av seg selv, sier Larsen.

En avslappet prosess

Larsen, som sammen med Sjur Lyseid står som produsent for bandet, kan fortelle at de spilte inn hele plata i løpet av en måned i studioet deres, Six Feet Over, i Oslo. De har latt folk få komme i studio for å gjøre sin greie, enten det er å spille gitar eller å slå løs på trommene. Det har vært en lite stressende prosess, og selv om de er relativt ferske som band fungerer samarbeidet godt allerede.

Det er liten vits i at vi sitter og passer på han som spiller trommer, det er jo det han gjør best, og det vet vi. Så vi prøver å bare la folk få gjøre jobben sin uten å stresse. Det gir som regel bedre resultater enn hvis man skal pushe ting på folk, forteller den erfarne produsenten.

Det er Aleksander Johansen som skriver låtene. Denne gangen har han jobbet mest med å rendyrke det utrykket han hadde på den forrige EP-en.

Vi har forsøkt å ta med oss vibben fra den forrige EP-en og skape noe som er innenfor de rammene vi satte der. Det er mer velorganisert nå, og det er tydelig at det er brukt mer tid på det. Det har blitt mye mer slik jeg ønsket at det skulle være denne gangen, sier Johansen.

Hør hele intervjuet her:

Ventetiden

Det er mye godt i vente for fans av Psyence Fiction. Før de går rekker de å  gjøre en avtale med oss om å ta en session i studio neste gang bandet besøker Bergen. Det skal vi love å huske, uansett hvor kjente de har rukket å bli i mellomtiden. Etter å ha sett den fantastiske konserten på Logen Teater er det liten tvil blandt medlemmene i Trigger om at vi gleder oss veldig til å høre mer fra gutta i Psyence Fiction.

Dersom du skulle føle at det er alt for lenge til vi går inn i 2015, der du sitter i full av eksamensangst i den kalde studentleiligheten din: Frykt ikke, denne uken slapp Psyence Fiction en ny singel som i det minste kan gi deg en varm følelse:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=dGCEP-ZlUJM]

Dersom du er nysgjerrig på hvilken låt på det nye abumet de er spesielt fornøyd med, eller hvilke tanker de gjør seg om platesalget og bandets visuelle profil, kan du lytte til intervjuet i sin helhet.

En liten godbit til alle Trigger-fans! Sjekk ut videoen av Haakon som danser til Spy vs Spy i studio, det er verdt å få med seg. Psyence Fiction selv var mektig imponert av danseferdighetene.

Anbefalte artikler