Bergens nye heartmachine

This content has been archived. It may no longer be relevant

 

Nylig listet Trigger Maylen Rustis debutalbum ”Heartmachine”, et ti-spors album av det gode popslaget. Et album hun er stolt av og går god for, sier hun. Tidligere i september besøkte hun oss i studio sammen med sin korist Line, og vi fikk både en god prat og en nydelig låt servert.

Egen sound

Da vi gjorde vår research i forkant av intervjuet, fant vi ut at Maylen hadde et album klart for noen år siden, men som hun lot ligge. Hun ville bruke mer tid på å finne sin sound, og sier at det føltes helt rett å ikke gi ut det første albumet.

Vi spurte den unge bergenseren om hva det var hun ønsket å formidle gjennom albumet sitt.

Maylen og Line i studio. (foto: Siren Døvik)
Maylen og Line i studio. (Foto: Siren Døvik)

– Først og fremst ønsker jeg å formidle gode poplåter.

Noe hun gjør mesterlig. Dama er høyt utdannet, vet dere. Klart hun leverer et godt album .

Ingen Early Bird

Den nedpå låten Early Bird oppsto på et litt sjeldnere vis. En måte vi var nysgjerrige på, og ønsket å høre mer om.

– Jeg er ingen Early Bird selv, men jeg likte tittelen og brukte derfor Google til å finne ulike artikler som omhandlet dette, og så ble det en låt ut av det.

Hun har aldri skrevet en låt på denne måten, og det er første gang vi har hørt om det også. Det er passelig utenfor boksen, og vi liker det.

Hør Early Bird og resten av albumet:
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/50582475″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Bergen er hjemme

Maylen har en bachelorgrad fra Universitetet i Agder, i utøvende musikk. Hun tok sin mastergrad i København, og det var derfor naturlig å spørre hvordan det var å komme tilbake til Bergen. Hun kunne fortelle at det egentlig var en helt naturlig ting å gjøre.

– Jeg er jo fra Bergen.

Det er her hun hører hjemme. Det er her hun har sitt band, sitt management, sine produsenter og ikke minst sin familie. Hva gjelder utdannelse var det ikke et vanskelig valg å bestemme seg for å utdanne seg til utøvende musiker. Det har tillatt henne å spille med drøssevis av flinke musikere, og det er spillingen som er kjernen i det hele. Å spille så mye som mulig.

Hvordan opplever du Kristiansand og Bergen med tanke på musikkmiljø?

– Først og fremst er miljøet i Kristiansand en god del mindre. Publikum i Kristiansand kjenner kanskje ikke helt sin besøkelsestid, røper Maylen en smule redd for å si noe galt.

Ingen fare, undertegnede må nikke seg enig her, og bibelbeltebyen holder sitt gode rykte intakt

Musikkbransjen må være full av konkurranse, eller?

– Miljøet er fint, vi er forskjellige, vi lager låter, vi er kollegaer og vi støtter hverandre. Det er selvfølgelig konkurranse, men den er også positiv. Det er en fin bransje.

Videre gikk praten om Maylens planer fremover, og her kan du høre intervjuet i sin hele helhet:

Notér deg også datoene for hennes fremtidige konserter, Bergen 2. desember.

Hør henne spille Up For The Game live i studio her:

Anbefalte artikler