Spillelisten uke 14

Ukas Låt: Lamark – Sorry Baby

Sigurd Lamark er litt av en kar, med hans pop-poesi-musikk som han synger på sin nordnorske dialekt. Han er en veldig aktiv musiker her i Bergen og en viktig figur når det kommer til musikk. Han har blant annet jobbet med folk fra bandene Kråkesølv og Young Dreams. Låta, “Sorry Baby” er en dansbar poplåt med noe triste preg i lyrikken. Han er en poet som bruker musikk som uttrykksform. Noe som passer ham veldig. Kom nylig ut med musikkvideo også (YES) til låta, som er utradisjonell og KUL!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/313307609″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

Elida Høgalmen – Winter Sun

Elida er en veldig jordnær jente som synger utrolig fint. Man kan si at hun høres ut som Emile Nicolas, med sin melankolske stemning og myke vokaler. Min klasse og jeg fikk faktisk en privatkonsert av Elida, og jeg tror de fleste i det rommet satt med gåsehud. Hun har en veldig behagelig stemme som treffer mange. Vi fikk dessverre ikke mulighet til å se henne på fjorårets Vill Vill Vest, men håper muligheten kommer denne gangen (psst, dere som booker til VVV).

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/308828597″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

Anja Elena Viken – Vil Ha Deg I Bergen

Anja har vært vekke en periode grunnet sykdom, men nå har hun endelig komt tilbake med ny låt. Hun har blant annet spilt på kvarteret når hun slapp ut sitt nye album i 2014, “Herfra til i morgen”. Hun har blant annet jobbet sammen Matias Tellez og Marinius fra Lìnt på den forrige platen hennes, som igjen er med på å produsere låta “Vil Ha Deg I Bergen”. Vi ønsker henne fortsatt god bedring, og håper hun ikke legger musikken helt på hylla. Kjekt med nytt, fantastisk materiale fra henne.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/314886872″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

Solen – Olof, kara olof

Vi beveger oss til et annet land i Scandinavia, nemlig Sverige! Solen tar sin inspirasjon fra Chris Martin, og tar for seg 90-talls rock med preg av pop. De har til nå sluppet tre album til sammen, og det nyeste albumet heter “Känslor säljer/Miljonär”. Alle tre albumene har veldig forskjellig musikalsk preg, men har alltid hatt snev av mørket i seg. De er en kritisk gjeng med sterke meninger og litt fuck-you holdning til alt og alle (sjekk ut merchen deres for eksempel). De imponerte meget med konserten de hadde på Hulen for en stund siden, og vi håper at de vil ta turen tilbake igjen. Solen skriver veldig bra tekster, som når ut til mange.

Kristina Skyberg – Bare Meg

Kristina Skyberg er fra Bergen, og synger varm musikk som utspiller seg i landskap. Sangene hennes er harmoniske, med preg av jazz/pop og folketoner. Hun skriver sine egne låter, og er inspirert av blant annet Ella Fitzgerald, Norah Jones og Daughter. Ifjor spilte hun også for kultruelle toner og har spilt rundt omkring i Bergen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/312744018″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Poppongene – Esky

Poppongene består av en kvinnelig soloartist som er fra Melbourne. Musikken er drømmende og er psykedelisk med preg av pop. Hun gjør det meste selv, men hun har med seg live band når hun skal ha konsert. Og det gjør også Kevin Parker, fra Tame Impala. En veldig chill sang til sommeren #summervibes

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/314675286″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

PRTLVX – Witch Sewer trip

PRTLVX er en gruppe på fem som er fra Oslo. Her møter vi sjangeren hard rock/freedom rock. Kjernen i bandet er vokalist/tekstforfatter/låtskriver Gul Saft og gitarist/låtskriver/produsent Milton Von Krogh. De kom nettopp ut med en ny singel ”War Dreams”, og vi håper de dropper ut et nytt album snart. Vi skal om en ukes tid dele ut to billetter til deres konsert på Hulen, håper du liker låta like mye som oss og vil holde deg oppdatert på vår facebookside om konkurransen fortløpende.

Anbefalte artikler