TABELLTIPS: OBOS-ligaen 2017

OBOS-ligaen sparkes i gang lørdag 2. april og det er delte meninger om hvilke to av de 16 lagene på nest øverste nivå i norsk fotball som får æren av å spille i Eliteserien neste sesong, og hvilke tre som må ta den tunge turen ned til nivå tre.

LES OGSÅ: Tabelltips: Eliteserien 2017!

Også innad i Offside-redaksjonen er meningene delte om hvordan tabellen i OBOS-ligaen vil se ut når sesongen er over. I denne artikkelen får du vite hvordan Joachim, Aleksander og Jakob tror tabellen i OBOS-ligaen blir seende ut når sesongen er over.

Lang og tøff sesong i vente for Fredrikstad

Flere av lagene i OBOS-ligaen har en vanskelig sesong i vente, noe som gjør det vanskelig å avgjøre hvilke lag som må ta den tunge turen ned til nivå tre. Aleksander mener at dårlig klubbdrift kan sende Fredrikstad ned.

Aleksanders tabelltips:


1. Sandnes Ulf


2. Bodø/Glimt


3. Start


4. Mjøndalen


5. Jerv


6. Strømmen


7. Levanger


8. Ranheim


9. Kongsvinger


10. Åsane


11. Ullensaker/Kisa


12. Florø


13. Elverum


14. Arendal


15. Fredrikstad


16. Tromsdalen


– Hva gjør Fredrikstad til en nedrykkskandidat?

– Fredrikstad ble nummer 12 i 2015 og nummer 11 i 2016 og klubben har ikke klart å hente inn de nødvendige spillerne som skal til for at de skal overleve på nivå to. Signeringen av Kevin Wright, tidligere elev ved Chelseas ungdomsakademi, holder ikke det nødvendige nivået som FFK hadde trodd, og vitner om at klubben ikke har oversikt over spillermarkedet, sier Aleksander, før han fortsetter:

– Det foregår mye rart i klubben og selv om Andrea Lomberto er en god trener, skal han få en tøff jobb med å holde klubben på nivå to.

Tipper Sandnes Ulf rett opp

Det er mange spekulasjoner om hvilke to klubber som rykker direkte opp fra årets utgave av OBOS-ligaen. Joachim har tippet Sandnes Ulf og Bodø/Glimt direkte opp til Eliteserien.

Joachims tabelltips:


1. Bodø/Glimt


2. Sandnes Ulf


3. Jerv


4. Start


5. Mjøndalen


6. Strømmen


7. Levanger


8. Kongsvinger


9. Fredrikstad


10. Åsane


11. Ranheim


12. Florø


13. Arendal


14. Elverum


15. Ullensaker/Kisa


16. Tromsdalen


– Hvorfor tror du Bodø/Glimt gjør rent bord?

– Jeg mener at Bodø/Glimt, selv om de har mistet Fitim Azemi, har nok kvaliteter til å rykke rett opp. Klubben har signert flere spillere der jeg mener at Jose Angel Jurado er den mest spennende. Den 24 år gamle midtbanespilleren, som kom fra Almeria, har vist stort potensiale og vil være en av de ledende spillerne på Glimt sin vei mot Eliteserien, sier Joachim.

Hvorfor har du troen på at Sandnes Ulf tar 2. plassen?

– Sandes Ulf har en veldig sterk tropp, der angrepet peker seg ut som en viktig faktor for Ulf sin suksess. Signeringer som Kjell Rune Sellin, Roy Miljeteig og Oddbjørn Skartun utgjør et angrep som det lukter svidd av. Disse signeringene, sammen med de resterende angrepsspillerne, er årsaken til at Sandnes Ulf tar andreplassen og rykker direkte opp til Eliteserien, forklarer Joachim.

Spår Jerv-kollaps

Jerv har kjempet om å rykke opp til Eliteserien i de to siste sesongen etter at de endte som nummer fem i 2015 og som nummer tre i 2016, men har ikke klart å ta det siste steget for å nå opp til Eliteserien. Jakob spår en Jerv-kollaps som vil ende med direkte nedrykk for Grimstad-klubben.

Jakobs tabelltips:


1. Sandnes Ulf


2. Bodø/Glimt


3. Start


4. Fredrikstad


5. Ranheim


6. Mjøndalen


7. Åsane


8. Kongsvinger


9. Tromsdalen


10. Strømmen


11. Ullensaker/Kisa


12. Elverum


13. Levanger


14. Florø


15. Jerv


16. Arendal


Hva er det som får deg til å tro på Jerv-kollaps?

– Jerv har spilt over evne de siste sesongene, men jeg er redd for at klubbens formkurve nå har snudd. Etter en dårlig sesongoppkjøring er jeg redd for at Grimstads stolthet ligger langt bak skjema for å hevde seg i den kommende sesongen, forklarer Jakob.

– Er det en spesiell grunn til at du tror Jerv rykker ned?

– Som IK Start-supporter er det er kun plass til et lag fra Sørlandet på dette nivået og da resulterer det i at Jerv rykker direkte ned til nivå tre i norsk toppfotball. Den eneste grunnen til at jeg spår Jerv over Arendal er deres 3-2-seier over nettopp Arendal i den siste kampen i sesongoppkjøringen.

Hør Melvin, Joachim og Aleksanders tanker om OBOS-liga-profilene:

Tror du at OBOS-ligaen ender på en annen måte?

Send oss gjerne dine tabelltips på Facebook eller Twitter.

Siste podcaster

  • TOP 10 Premier League spillere 23/24
    Det er mai og det nærmer seg sesongslutt. Offside har nå tatt på seg analysebrillene fordi, hvem har egentlig vært Premier League sin beste spiller i sesongen 23/24? Offside sine medlemmer har med hjelp fra gode venner kåret Premier League sine 10 beste spillere denne sesongen. Her blir det uenigheter og intriger for hvem i Offside har egentlig best ball knowledge? I studio: Jonathan Broome, Simon Harbo & Martin Primavera. Følg oss på Instagram: @offside_srib

Anbefalte artikler