#Joshuamåsvare

Fjorårets sesong ble en eneste stor opptur for den norske landslagsspissen Joshua King. I kledd den røde og sorte drakten til AFC Bournemouth scoret den norske sensasjonen 16 mål på 36 kamper. Ingen nordmann har vært nærmere å tangere Ole Gunnar Solskjær sin rekord fra 1996/97 sesongen, da han satt ballen i nettet 18 ganger.

Jakten på Joshua

11.januar 2015 startet min jakt etter å komme i kontakt med Joshua King. Blackburn tok imot Wolverhampton på en regnfull dag på selveste Ewood Park. Selv om Blackburn ikke klarte å overliste Wolves, så hadde jeg troen på å møte en gjennomvåt Joshua utenfor Ewood Park. Uheldigvis for min del så tok Joshua en bakvei ut av stadionet og rett i bilen, noe som førte til at jeg ikke kom i kontakt med landslagsspissen. Jeg bestemte meg derfor for å ta saken i egne hender og sendte en privat melding til datidens Blackburn stjerne.

#joshuamasvare

 

“Hei Joshua! Jeg var på kampen i dag og så dere mot Wolves på Ewood! Vi stod utenfor spillerutgangen og ventet på deg! Du spilte en bra kamp fra du kom innpå og til kampslutt! Jeg er kjempe supporter av deg og av Blackburn og lurte dersom på om du muligens har en kampdrakt eller noe til overs?:)”

 

Selvom mine norsk kunnskaper ikke viser like stor klasse som Joshua, så var tanken god. Jeg har innsett nå (har aldret litt siden 2015) at en drakt er litt urealistisk. Derfor har jeg endret ønsket mitt, i stedet for en drakt ønsker jeg meg heller nå en prat eller et intervju med Joshua. Jeg håper at så mange som mulig kan hjelpe meg med å realisere min drøm, #Joshuamåsvare. Derfor har jeg overtalt de andre medlemmene i Offside om å prøve å få tak i den norske utenlandsprofilen. Dette er blitt et av våre mål for semesteret: en prat med den Norske storspilleren.

Meldingen jeg sendte til Joshua på Facebook ble altså ingen sensasjon. Ingen svar, og nå to og et halvt år senere har han fremdeles ikke lest min rørende melding. Den eneste måten vi kanskje kunne kommet i kontakt med Joshua var å gå direkte gjennom AFC Bournemouth. Jeg har vokst opp i en verden der jeg tror at alle drømmer kan realiseres, så jeg sendte en mail til Bournemouth sitt mediasenter.

“Hello! My name is Jakob Blikra and I`m working for a radio channel in Norway. It is a student radio at the University of Bergen. Our program is called “Offside” and we`re a football program and we`re broadcasting each week and uploading podcasts regularly. In that matter I was wondering if it`s possible to get a interview with Joshua King? Since he is the best Norwegian player and a brilliant football player for AFC Bournemouth. Our plan if it is possible, to have a short interview with Joshua King over the phone or Skype, since we dont have the economy to travel all the way to England. I completely understand if this is not normal or a standard was to approach the player or the club but it´s the only way I know. Our radio program, “Offside”, have a goal for this semester and that is to get in contact with Joshua King, and I really hope you can lend us a helping hand. “

 

Skjermbilde 2017-09-04 kl. 12.10.39

 

Min mor og far lærte meg i ung alder at alt ordner seg for snille gutter. Dette er noe jeg trodde på da, og noe jeg fortsatt tror på. Jeg er såpass ydmyk at jeg ser på meg selv som en relativt snill gutt. Alle mine forbilder opp gjennom barndommen har vært fotballspillere med ett unntak, det unntaket er Dag Otto Lauritzen. Hans motto, som alle andre kan lære av lyder som følger:

“Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid”

Selv om denne drømmen kan virke langt borte, så slutter ikke den unge guttene som trodde alt var mulig og tro på dette prosjektet. Jeg trenger hjelp! Dersom noen har en idé til hvordan jeg kan oppnå min drøm så er det bare å gi en lyd til oss i Offside. #Joshuamåsvare!

 

 

Anbefalte artikler