Spillelisten uke 36

UKAS LÅT: Yaeji – Last Breath

Ut i fra et spirende miljø av asiatiske artister i USA, kommer ukas nummer en. Yaeji er en dame fra Seoul, som bor i New York og lager en unik blanding mellom house og lo-fi hip-hop. Det er herlig å høre på, men bedre å danse til. Hun er en av få som faktisk klarer å sette vokaler til housemusikk, som ikke har vært prøvd mye på siden 90-tallet. Yaeji kan synge både på koreansk og engelsk, og jeg vil anbefale å sjekke ut coveren av Drake sin “Passionfruit” om du vil høre mer.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=pglE79xAGlA?rel=0&w=560&h=315]

Aiming For Enrike – Marion Jones

Har du av og til opplevd at du mangler kontroll på alt over en lengre periode, så du bestemmer deg for å gi slipp og bare flyte med strømmen? Aiming for Enrike er et fuzzete progrock-band, som perfekt klarer å gi deg denne følelsen. Alt de lager balanserer på en tynn linje mellom kaos og harmoni. Det skal også sies at de er best live, men om dette er nivået de leverer i studio, så må de være guder på scenen. Dette er det beste av eksperimentell norsk musikk i sjangeren akkurat nå.

scloudConz – Come and Go

Sully Sanyang er en av flere up-and-coming Oslo rappere som rapper med en internasjonal smak. Han har bare gitt ut 3 låter, men har allerede klart å bli Ukas Urørt på P3, og spilt på by:Larm. Under navnet Conz holder han på å sette et betydelig fotspor på en østkyst som sårt trenger nye stemmer i hip-hop-katalogen sin. Med rå flow og gode ordspill ser jeg for meg at det ikke tar lang tid før han får features og mer popularitet.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/339724853″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]


Daelen – I Won’t Tell Your Mother

Er du er ute etter musikk som har mer betydning enn det meste som blir spilt i dag? Som kan ta deg med til sørstatene i USA uten at du føler deg harry? Da er Marthe Dæhlen fra Hønefoss rett dame for deg. I over 10 år har hun spilt i bandet Albert og Elise som har tatt for seg alle politiske tema du kan tenke deg, men nå vil hun fokusere mer på musikk som handler om mennesket. Det får hun også bra til med hjelp av en nydelig stemme og en melodi som passer perfekt. Hennes første solo-EP kommer i slutten av august.

scloud
Alex the Astronaut – Not Worth Hiding

Alex Lynn fra Australia er nesten litt for talentfull. Hun studerer astrofysikk, er god i sport og lager dødsbra musikk. Hun er også bare 21 år gammel. I intervjuer forteller hun om et hektisk liv, og hennes inspirasjonskilder som du kan høre godt igjen i musikken hennes. Det er hint av David Bowie sin eksentrisitet, Bob Dylan sine tankevekkende tekster og Courtney Barnett sine moderne, enkle og kanskje litt banale tekster. Uansett om hun blir astrofysiker eller artist, har Alex en lys framtid.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fB6TeXeyxiQ?rel=0&w=560&h=315]

Lamark – Byen

Lamark fortsetter sin suksess som en av Norges beste popartister fra Bodø. Vi lista låta hans “Sorry Baby” i fjor, som viste en ny dimensjon av han som artist. Vi setter også veldig pris på at han synger på sin sukkersøte dialekt, og har brutalt ærlige tekster som alle kan relatere til. “Byen” har en litt mer flytende stil, men lyrikken er fortsatt i fokus. Dette er en låt som er utrolig lett å få på hjernen, og som er lagd for å synge med på.

Zeni Bois – Mat I Shtilen

I USA har du Lil Yatchy og Lil Uzi Vert, her i Bergen har vi Breveglieri og IMSITO som sammen danner duoen Zeni Bois. De lager gla’trap som kanskje er en sjanger mange har sterke meninger om. Det handler om å ha det gøy i studio og på scenen. Tekstene og melodiene er ikke like viktig. Om det er gjort feil, funker det meget dårlig. Zeni Bois klarer å lyse opp låten med et høyt energinivå og god dynamikk. De får deg til å smile og le, og så lenge de er glade, blir vi også glade.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/340171157″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler