Spillelisten uke 45

This content has been archived. It may no longer be relevant

1. Ukens låt: Mind Spiders – Suicide

Mind Spiders er tidligere Marked Men-medlem Mark Ryans “nye” band. Dette er science fiction-inspirert punk, med minimale akkordprogresjoner og synth. Det er veldig Ramones anno 2013.  Låten vi har listet denne uken er fra det tredje albumet Inhumanistic, nok et solid album fra bandet.

[soundcloud]https://soundcloud.com/user3105090/mind-spiders-suicide[/soundcloud]

 

2. Ukens Album: Fjorden Baby! – Fjordkloden – Undervannskarate

Fjorden Baby! ble til i 2005, og er nå ute med sitt tredje album Fjordkloden og har både fått veldig god kritikke, samt noen heller dårlige tilbakemeldinger. Fjorden Baby! er kanskje mer stødig og balansert enn hva vi har hørt tidligere, og vi lar det bli opp til hver enkelt å bedømme om de liker vendingen de har tatt eller ikke.

 

3. LOVELOVELOVE – Eyes Closed

LOVELOVELOVE er en shoe-gaze-post-rock kvintett som ble etablert i 2012 av Simon Bergseth. Dette var først og fremst et sideprosjekt til bandet Aristillus, men LOVELOVELOVE ble fort det nye store. Med litt utskiftninger i bandbesetningen fra deres første EP Your Heart Stops With a Beat fra 2012, er debutplata like rundt hjørnet, og det gis ut på Kakao Musikk tidlig 2014, noe vi gleder oss veldig til.

Bandet er fremadstormende og har gjort support for blant annet Sondre Lerche og Omar Rodriguez Lopez fra Mars Volta.

 

4. Nobunny – Bye Bye Roxie

Nobunny er Justin Champlin, som har opptrådt siden 2001, en fyr som er kjent for å blande lo-fi garagepunk, med elementer av bubblegum-pop og power-pop. Han nevner Ramones som en inspriasjonskilde, noe vi hører godt.

Denne karen er kanskje en av de rareste vi har listet her på Studentradioen i Bergen. Da menes det på den måten rar i at han ser vanvittig rar ut, og sier utrolig mye rart. Han sier selv at han er en skrue, en ingenting, en tilbakestående fyr, egentlig. Det er veldig flaks for ham at han lager punkrock med trøkk som vi liker, da kan han være så fjollete han bare vil. Bye Bye Roxie er fra siste albumet Secret Songs som ble gitt ut på Goner Records.  Det anbefales å sjekke ham ut på SoundCloud, og da også for underholdningen sin del.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/108839980″ params=”color=785874&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

5. Jonas V – Hvite Løgner

Jonas V er en 23 år gammel kar fra Bergen. Han slapp nylig mixtapen 21 dager senere med produsent Haakon, som er en etterlengtet oppfølger til kritikerroste 21 gram fra 2011. Hans nye album lover enda styggere språk og enda hardere beats, visstnok.

 

6. Lumikide – Breaking You Down

Lumikide består av Birgitta Alida Hove (vokal og synth,) Martin Miguel Almagro Tonne (gitar) og Axel Skalstad (trommer). Alle tre har jazz og improbakgrunn og musikken de serverer bærer preg av dette gjennom sitt mektige lydbilde. Alle tre har sansen for åpen og ærlig musikk, og de liker å sette seg inn i andres perspektiver og situasjoner når de skriver låttekstene sine.

“Tekstene handler ofte om dårlige kjærlighetsopplevelser, om å være rastløs, forelska og litt om miljøvern,” ifølge Urørt.

De har flere låter ute på Soundcloud, og undertegnede kan også anbefale å sjekke ut låtene Steps og Heartache. Forrige uke var de Ukas Urørt og ryktet er at Bendik Baksaas skal lage en remix av låta vi har lista denne uka, noe vi gleder oss STORT til. 

 

7. Mutual Benefit – Advanced Falconry

Mutual Benefit er  25 år gamle Jordan Lee. Liker du det melankolske, det behagelige, det som tillater deg å vandre ute i regnet uten at du skynder deg i fare for å bli våt? Da ville jeg hørt på den nye platen til Mutual Benefit Love’s Crushing Diamond 

Vår egen Alexander Slotten kaller deres nye album for  en “varmhjertet, buddhistisk-inspirert terapisesjon de fleste kan ha godt av,” med “tekster som gjenspeiler viktigheten av å ta vare på seg selv slik at man bedre kan ta vare på andre.” Anmeldelsen kan du lese her.

Lee selv, som er igang med sin neste plate allerede, sier at musikken har gått fra å være et lidenskapsprosjekt til en karriere. Han påpeker at det er tricky å legge all sin lit på at å gjøre det man elsker også skal betale regningene.

 

8. Sigurd Ytre-Arne – August

Sigurd Ytre-Arne er en musiker og komponist født i Bergen, oppvokst i Seljord, og han er nå stasjonert i Oslo. Han har blitt listet flere ganger her hos oss, og han er fremdeles like mystisk og framstår som tidenes musikk- og filmprodusent. Han har mange baller i luften, både i sitt samarbeid med Natalie Sandtorv i duoen Wauwatosa, i trioen Elif med Tobias Andersen og Håkon Aase, samtidig som han driver med sine egne soloprosjekter. Han spiller attpåtil trommer, keyboard og elektronikk i Englestøv, Komakid og Since Rabbit. En aktiv og dyktig kar med andre ord. Vi følger veldig med.

 

Du kan også få med deg forrige ukes spilleliste og lytte til tidligere listede sanger i Spotify-listen under.

Anbefalte artikler