Spilleliste Uke 8

Akkurat idet vi trodde våren hadde kommet til Bergen forrige uke, slo regnet inn over byen mellom de syv fjell igjen, og det har vel kanskje lagt en demper på stemningen begynnelsen av denne uken. Men jeg har noe mer interessant å presentere enn værmeldingen, og det er selvfølgelig, som hver uke, den eminente spillelisten fra Trigger! Denne uken har vi beveget oss litt bort fra vårt faste norgesfokus og lagd en godt og blandet liste med hint av alt fra elektronika til country.

UKAS LÅT: Moon tapes- Surf song

La oss bare brake løs med ukas låt med det samme! Disse fire gutta er fra Nederland, nærmere bestemt Amsterdam, og det de serverer for oss er nydelig drømmepop i beste indiestil  med catchy romklangsriff og vokaler. Cathrine i redaksjonen falt pladask allerede da hun hørte “a little bit of Paris” i 2015, og idag slipper bandet sin andre EP hvor “surf song” inngår. Hør den og bli betatt du og!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/305386145″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Botany- Janis Japlin

Botany er fra Texas i USA. Han utforsker grensene mellom hip-hop, psych, og nærliggende utrykk i sin hovedsaklig instrumentale musikk . Jeg får assosiasjoner til Jamie XX, og selv lar han seg inspirere av  blant annet Stars of the Lid, Madlib, og Dilla. Janis Japlin er en chill  låt henten fra albumet “raw light II”.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/304528453″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Silja Sol- Ni liv

Silja Sol er en spennende musikalsk personlighet å følge. Hun slapp debutalbumet i 2014 (hvilket hun ble nominert til spellemansprisen for under kategorien visesang) og har siden dette rukket å bli en etablert artist i musikknorge. Mye har skjedd siden hun slapp førsteplaten, og på det nyeste albumet “Ni liv” eksperimenterer hun med flere sjangre, blant annet elektronika, og til og med hint av psykedelisk. Kritikerne jubler over denne platen, så det er verdt å sjekke ut låten vi har plukket ut fra den

Elementary penguins- Dancing on your rooftop

Award for søteste bandnavn går til Elementary Penguins. Dette bandet på tre er nummer to på denne listen fra Amsterdam og slipper albumet “The charge of the light brigade” i Mars. La dem danse på taket ditt sammen med regnet denne uken (sorry, jeg kunne ikke dy meg)!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/307842424″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Ruby Empress- Escapism Deluxe

Sverige har også mye bra for seg, musikalsk sett (og sikkert ellers også (saklig da, red. anm)). Escapism Deluxe er fra hipsterstaden Göteborg og har blitt sammenlignet med band som Tame Impala (!), sett gjennom et skandinavisk pop-prisme. Intensivt og fengende med et dryss av glamour.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/305841813″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Waaktaar & Zoe – Beautiful Burnout

Ukens countryinspirerte! Pål Waaktaar-Savoy fra a-ha og Zoë Aphrodite Gnecco (datter av Jimmy Gnecco) bor begge i New York og signerte nettopp kontrakt med den norske labelen Drabant. Vi i Trigger venter spent på deres kommende album “world trouble”, som er ventet fredag denne uken.

I mellomtiden kan dere varme opp med en låt fra albumet- “beatiful burnout”

HJELP- Dit du vil

Det Oslobaserte bandet HJELP varmet opp for Honningbarna på Kronbar her i Bergen i Januar. De lover at de kommer til å få deg til  å danse. Om de tar deg dit du vil får du avgjøre når du har hørt låten deres ;)

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/304097849″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler