Spillelisten uke 3

This content has been archived. It may no longer be relevant

8. Låpsley – Brownlow

Dersom navnet Låpsley høres kjent ut, er det kanskje ikke så rart ettersom det kun er få uker siden vi listet singelen “Falling Short” her på studentradioen. Da Låpsley på nyåret slapp sin debut-EP, Falling Short, kunne vi ikke motstå fristelsen til å liste det unge britiske stjerneskuddet nok en gang med nydelige “Brownlow”Hun drømmer visstnok om å jobbe med James Blake, et samarbeid som uten tvil ville blitt noe helt spesielt. Vi krysser fingrene!

 7. Dig Deeper – Tracks

Dig Deeper slipper sitt andre studioalbum, How You Spend Your Days, 23. januar på Snertingdal Records. Dette er en gjeng med lang fartstid i flere andre norske band, blant annet The Alexandia Quartet, Electric Eye, Low Frequency in Stereo, Utakk og Sgt. Peppers. Dig Deeper høstet gode kritikker for albumet August Afternoon i 2011. Singlene de har sluppet så langt tyder på at det neste albumet også vil ha god mulighet til å gjøre det samme, og singelen «Dreaming With Einar» har allerede fått mye god omtale både i norsk og utenlandsk media.

6. The Dodos – Retriever

San Fransisco-baserte The Dodos har laget indierock siden 2006 og slipper nå sin femte plate som har fått tittelen Individ. Med snart ti års erfaring på sine skuldre har de blant annet rukket å turnere med bandet The New Pornographers, og har på et tidspunkt blitt kraftig kritisert for å ha solgt låten «Fools» til det amerikanske ølmerket Miller Chill for reklamebruk. Deres nye singel “Retriever” er en konge låt, og fant derfor naturlig sin plass på våre spillelister.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/184737305″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

5. ICELANDIA – Paper Suns

Anthony David Martens heter han egentlig, den mystiske figuren bak synthpop-bandet ICELANDIA. Han er oppvokst på Grønland, av alle steder, og sier at oppveksten der har hatt sterk innflytelse på musikken hans. Det er liten tvil om at det å vokse opp i et så ruralt og kaldt landskap virkelig gir folk en helt egen evne til å skape fantastisk musikk, det er bare å se til Island for å få det bekreftet. Låten “Paper Suns” er den andre singelen ICELANDIA slipper, og allerede nå ser det ut til at 2015 kan bli et spesielt godt år for oss som har en forkjærlighet for iskald synthpop.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/184637387″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

4. Sonny & the Sunsets – Happy Carrot Health Food Store

Dette er kanskje denne ukas mest humoristiske innslag på vår spilleliste. Sonny and The Sunsets er Sonny Smiths sære musikkprosjekt med tonnevis av fans i Japan og en egen tegneserie som illustrerer låtene. Denne låten handler om en Happy Carrot Health Food Store, noe som er særdeles passende i disse post ribbefett- og julekaketider. Kanskje kan du lytte til denne låten mens du desperat løper i intervall til din nærmeste helsekostbutikk for å kjøpe proteinpulver og algeshake. Slapp av, det er snart februar og du kan igjen lene deg tilbake i sofaen med en big size-pose ostepop.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/184932829″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

3. DRÖM – Når Æ Våkne

Trondheimsbandet DRÖM består av Sondre Pettersen, Vegard Lie Bjerkan, Kristian B Jacobsen og Henrik Lodøen. Alle har bakgrunn fra impro- og jazzscenen i Trondheim. De har blant annet blitt anbefalt av NRK Urørt, og har mottatt en rekke gode omtaler allerede. DRÖM sier selv at de vil ta med seg den nordnorske dialekten inn i nye musikalske landskap ved hjelp av Sondre Pettersens vakre svevende vokal. Er det noen som kan klare det, så må det være DRÖM. Vi håper og regner med å få se mer til disse guttene i løpet av festivalsommeren, kanskje klarer de til og med å kapre DRÖMmegig’en på Øyafestivalen?

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/178485971″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

2. Ukens Album: SILK Rhodes – Silk Rhodes

SILK Rhodes slapp riktignok sitt fantastiske selvtitulerte debutalbum 1. desember i fjor, men vi kunne ikke motstå fristelsen til å liste Silk Rhodes som ukas album på denne spillelisten. Det er rett og slett for bra til at vi kunne la være. Det er futuristisk soul på sitt aller beste, et minimalistisk, groovy album som så absolutt bør høres i sin helhet for å få den beste musikalske opplevelsen. Låtene «Face 2 Face», «Realtime» og «Pains» anbefales, men seriøst; gjør deg selv en tjeneste og lytt til HELE albumet, det tar kun 30 min.

1. Ukens Låt: Her Habits – Truth

Her Habits er en duo bestående av Joanie Wolkoff og produsent Sanford Livingston. De to har tidligere samarbeidet under navnet Foxe Basin, og Her Habits er deres nyeste prosjekt. 27. januar slippes den første EP-en, Northener. Hvis du i likhet med oss ikke klarer å vente så lenge på å høre mer fra Her Habits, kan vi friste med at det ligger flere fine singler ute på SoundCloud som du kan lytte til i mellomtiden!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/184614415″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Sjekk ut spillelisten på Spotify:

Anbefalte artikler