Fortsett slik, 2018!

UKAS LÅT : Sunshine Reverberation – Golden Rule/Silver Smog

Det begynner å nærme seg et år siden vi først noterte oss navnet til Tromsøgjengen Sunshine Reverberation. Nå står de snart klare med nytt album, som er å høre i sin helhet 2. mars. Begge de store bransjefestivalene Trondheim Calling og ByLarm har vist sin interesse for bandet, og det er uten tvil at vi også ønsker å fremme dem! Jeg kan telle på èn hånd – garageband fra Norge som jeg syntes imponerer både med vokal og melodi, og Sunshine Reverberation er ett av dem. De gjennomfører den skitne stilen til garagerocken, samtidig som de har en repeterende og fengende melodi. Det blir en kjempeopplevelse å få dem til Bergen den 23. mars på Hulen!

Link til event her.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/381085025″ params=”color=#a2a2a2&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Living – Cherub

Beundrer disse bergensbaserte musikerne som klarer å bringe farger inn i vår ellers regnfulle hverdag! Living har vært aktive siden 2015, og har siden da spilt i både USA og Europa. Etter et intervju vi hadde med bandet i forrige uke, nevnte de at det er på en scene de trives best. Musikken deres passer veldig bra med det hele visuelle utrykket som en live-opptreden gir. Med en lys og drømmende vokal, svevende rytmer og euforiske utrykk. Skulle trodd bandet var bosatt på en strand Down Under. Men neida.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/387883166″ params=”color=#ebd9c1&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Montero – Running Race

Garantert ukas hyggeligste låt! Etter å turnert med Mac Demarco gode deler av 2017 er det med god margin at Montero har fått seg en god plass på ganske mange festivalplakater til sommeren. Med et kommende album på agendaen og flere konserter i UK vil vi tørre påstå at Montero er på god vei oppover. Vi gleder oss til albumslipp 23. februar!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/388160408″ params=”color=#2c481a&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Pinky Pinky – Hot Tears

Da jeg først hørte låta Hot Tears trakk jeg først tråder mot blues. Som plutselig havnet på et dansegulv i en scene fra Grease. En unik blanding av blues, garagerock og muligens inspirert av 50talls rockeband som Sha Na Na. De er i likhet med flere på denne eminente spillelisten aktuelle med EP, navngitt samme som den listede låtas tittel “Hot Tears”. Ønsker også å trekke inn den nydelige wah-pedalen her som gir hele låta et moderne preg! Veldig tilfeldig hvor nostalgisk denne låta plutselig ble.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/385088297″ params=”color=#fc8c84&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Okay Kaya – IOU

Vi leser stadig om nordmenn som gjør det stort i utlandet for tiden. Hennes ansikt og navn er å finne på flere felt i denne kulturelle verden som vi befinner oss i, både innen film, musikk og mote. Okay Kayas nyeste låt IOU ble sluppet med en nydelig musikkvideo, og er første singel fra hennes kommende debutalbum. Hennes tilstedeværelse i media viser en jordnær og selvsikker person. Det er en fint å se en genuin artist skape så mye fint, uten å bli for ivrig etter publisitet. Veldig fint.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/385761572″ params=”color=#131214&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Maysha – What is this thing?

De unge og lovende musikerne i Maysha har nylig blitt plukket opp av bransjefestivalen Trondheim Calling. Det er faktisk første gang vi ramler navnet. Og jeg tviler på at det blir siste gang! De 5-6 minuttene i låta er en blanding av drømmende gitarspill, svevende koring og en jordnær sjelfull vokal. De nevner selv at alle sammen kommer fra forskjellige musikalske bakgrunner, noe som er spennende med tanke på at låta har så mange forskjellige partier og har en dynamisk oppbygning som er merkverdig.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/366731489″ params=”color=#fc8c84&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Jpegmafia – Thug Tears

Det har vært et par tilfeller opp gjennom årene der vi har ramlet over artister som har fått enorm respons av musikkjournalister verden over, men som samtidig ikke helt har havnet på topplistene. Det nyeste albumet til jpegmafia fikk hele 7,7 på poengskalaen til Pitchfork, noe som er utmerket! Den 28 år gamle hiphopartisten har hatt en trøblete bakgrunn, og har sine politiske budskap til grunne for mye av musikken sin. Hele albumet er verdt å sjekke ut. Det er rimelig heftig konstruert, og tror dette havner høyt oppe som ett av – forhåpentligvis flere fantastiske album i 2018!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=eRKDBh1vlR4]

Anbefalte artikler