Drømmepop og sci-fi godt

Ukas Låt: MAIH – Habits

Bergensbaserte MAIH har allerede høstet gode kritikker i blant annet BT, og det med gode grunner. Med trekninger mot Sigrid og Aurora, viser Martine her frem hvor sterkt et spekter stemmen hennes er på, noe som bare forbedres av den urbane bakgrunnssynthen som bygger seg opp til ett popmesterverk uten like. Knall levert av Bergens neste popdronning.

pig – anuva wan

18 år gamle Oscar mekker drømmepop på soveværelset i London. Og det gjør han med stor suksess. Med musikk som gir assosiasjoner til følelsen av å danse seg gjennom rosa skyer i sakte film, er det en stemningsfull låt det er lett å bare falle inn i. Dette forsterkes i Oscars dype men rolige vokal som virkelig legger vekkdrømmelsesmomentet klart frem i sangen. Her er det bare å la nattemørket komme, med pig på ørene stiller du godt forberedt.

Ramón – Kids Say

Oslobaserte Ramón leverer urban R&B av overraskende god kvalitet. Klart, når du har drevet med musikk siden du var 5, så er jo det heller ikke så rart. Med urbane rytmer og en tight men slow flow over det hele, viser 19-åringen her hvorfor han greide å komme seg til femteplass på The Stream.

The Marías – Ruthless

Drevet av en antikk-aktig synth og lette trommerytmer, viser The Marías her frem en drømmende låt av utenomjordisk kvalitet. Sterkt preget av den småhese stemmen til vokalist Maria, er det en låt som legger seg galant over en hver chill hjemmekveld. Tenn noen telys, skaff deg en toddy, og sett på Ruthless av The Marías, og alt stress vil være borte.

deaf dreamer – hmu (demo)

Om dette bare er demoversjonen av indieguttens nyeste låt, vil det være mye å se frem til i fra denne kanten. Med en introgitar som trekker tankene til tidlig coldplay, men sanggjennomføring som heller legger seg til Boy Pablo, gir låten en slack følelse av lo-fi indiepop på sitt beste. Denne gutten blir det gøy å følge med mere på.

Kris Effort – Move On

Funky og digg, er dette en lett diggbar låt med likheter til tidlig datarock typ fa-fa-fa, alt dette med en egen eksperimentell tvist over seg som gjør den til en interessant deltaker i eventuelle spillelister. Det gjør derimot ikke låten noe mindre kul. Med et drivende piano og avbrytende gitar som allikevel passer, lager Kris Effort med denne låten en kraftig sjangerpotpurri av gode lyder, og det med knallsterkt resultat. Atter en artist det blir digg å følge med på videre.

Trentemøller – Transformer Man

Kanskje ukens merkligste låt, er dette en av de låttypene som bare vokser på en jo mer av låten en hører. Originalt spilt av Neil Young, går Trentemøllers versjon av Transformer Man fra å være enkel indieaktig electronicalat, til å utviklr seg med en teknologibasert paranoiditet, for så gå over i en stadig mer sci-fi aktig robot-epos ala. The Robots av Kraftwerk. Sært, vilt, og helt sukt kult. Denne går rett i sci-fi lista vår ihvertfall!

 

Her kan du også sjekke ut A, B, og C-listen til Studentradioen på Spotify!

Anbefalte artikler