Kontroversielt klimaks

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det er mulig at enkelte rynket på nesen da den feministiske og smålig vulgære rapduoen KUUK ble booket til å spille på rockestedet Hulen, og flere har nok stusset på om de to ville klare å trekke nok publikum til den mørke grotten. Men der ble det motsatte bevist.

Et eventyr av rabalder og fryd

Det er uvisst om det var kveldens support, den unge rapperen Sophie Krüger, sin main-squad fra videregående – som for øvrig måtte ha med seg verge på konserten – som gjorde at Hulen hadde et godt oppmøte, eller om folk fra Bergen rett og slett digger KUUK. Jeg liker å tro det siste.

Til tross for bare helt ok lyd, er disse damene ekstremt underholdende, og de har en underskjønn kontakt med publikum hvor hver enkelt føler seg sett og viktig. Konserten var rett og slett et eventyr og et rabalder av fest og fryd.

Som forventet både sjokkerer og provoserer KUUK ved å simulere pøking samtidig som de sier ordene “av og til må man bare bli pult”. Det er heftig mange seanser med gnikking på innovertiss og roping av ordet “klamydia”. Dette er ikke sted for KrFU, for å si det salsa type mildt.

Norge trenger KUUK

Når det kommer til det musikalske, må jeg si at jeg ble overrasket da jeg så at de stilte opp med både trommis, bassist og backupsanger. Det forundret meg hvor mye jeg hadde undervurdert dem rent musikalsk, men disse damene vet virkelig hva de gjør på scenen.

Deres rapskills kan kanskje diskuteres, men prosjektet KUUK kan på en absurd måte kalles både originalt og kontroversielt. Og det settes stor pris på.

KUUK er skamløst, det er vulgært, det er banalt – og alle andre lignende synonymer. Og de legger ikke skjul på det. Til tross for at de covret en litt lol versjon av A-lagets “Funksjonhemmet”, og tok opp Sophie Krüger og hennes main-squad på scenen, var det en over gjennomsnittlig fet opplevelse.

Lenge leve KUUK! Jeg kan definitivt konkludere med at Norge faktisk trenger KUUK (“Norge trenger KUUK” er tittel på en av låtene deres, dersom du ikke skjønte referansen. Over og ut!).

Anbefalte artikler