Spillelisten uke 20

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukas låt: Lamark – “Kroppspoesi”

Den bergensbaserte Bodøværingen som tidligere laget låter om fine damer, har droppet kassegitaren og gått over i en mer sofistikert retning. Den nye låten “Kroppspoesi” handler om kjærlighet og kroppsspråk. Sigurd Lamark har jobbet sammen med Matias Tellez. “Kroppspoesi” har gode synth-beats, og ved at Lamark synger på den tydelige dialekten, gjør det at det blir mer direkte mellom lytter og artist. Låten er med andre ord fette-deilig. Lamark spiller på Landmark (heheh) den 8. juni! Vi var også så heldige å få et par ord med Lamark i studio.

Hør intervjuet og den nye låten her:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/264375020″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/263849852″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Stenersen – “Engleøyne”

“Engleøyne” er en god gammel låt som Stenersen har blåst liv i. Musikeren fra Bergen har samarbeidet med vokalisten fra Verdensrommet, Andreas Høyset, som har produsert og koret på låten. Stenersen har varmet opp for både Verdensrommet og Chain Wallet, som vi begge har listet før, og er signert hos 777records. Låten bygger seg enormt opp mot sluttens høydepunkt, der stemmen er på sitt bristepunkt. Dette gir oss et sårbart og nydelig resultat. Vi har også vært så heldige å få prate med Stenersen i studio under denne ukens sending.

Låta og intervjuet hører du her:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/262915780″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/264374813″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Bloody Beach – “Mezcal Letters”

Bandet består av fire norske gutter som tidligere har hatt suksess med låten “Quembo Que”. Låten “Mezcal Letters” handler om avstandsforelskelse og det å la hele den pakken ligge. Den har en indisk-inspirert vibe over seg, og lette svevende toner som gir deg en real sommerfølelse. Musikerne spilte på Kvarteret i april, og slipper album til sommeren! Jippi! Disse gutta vet det å lage musikk som får foten til å bevege seg sakte, men sikkert. Bloody Beach har uten tvil lagt sitt navn over musikknorge med årene, og sørget for å pudre oss med god musikk. Det er sjeldent, men de leverer når de først gjør det.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/253925904″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Kontrollert Kaos – “En god dag”

Det begynner å bli en god stund siden vi listet noe fersk norsk hiphop. Kontrollert Kaos er et hiphop-kollektiv fra Sunnmøre, som nettopp har pustet ut debutalbumet sitt KaosKontroll. Hvis du liker fete beats med sommerlige toner, sjarmerende dialekt, og ikke minst god stemning, vil du like dette. Nå kan sommeren faktisk bare komme.

”Endelig er det ferie, noe vi fortjener” – amen to that, liksom.

Sjekk ut disse guttene og den fete musikkvideoen deres her:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=m9Da7LXPdVg]

Yogisoul – “City Nights”

Denne uken slår vi på hiphop-stortrommen, og har listet enda en perle fra nyutgitt norsk musikk. Yogisoul fra Oslo leverer en låt med meget høyt nivå. Det er en uventet norsk låt, med tanke på at vi ikke har så enormt mye hiphop som leverer på dette nivået, uten at det handler om ”gjengen min”, hvor man kommer fra eller hvor mye respekt man har der man kommer fra. Både teksten og beaten er gjennomført, og dette er en sjelfull, nedtemperert låt med kvinnelig korist, som gir en ny gnist til det ellers repeterende hiphop-Norge. Fantastisk!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/263402682″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Glattmann Feat Onge $ushimane – “En stjerne skal bli født”

Vi er ikke vant til å høre Onge $ushimanes avslappende side. Låta har en fet og nydelig beat, med noen spennende elementer, som gir låta dybde og energi. Sammen med den skarpe bergensdialekten og de fine vibbene som er mellom tekst og beat, er “En stjerne skal bli født” helt fantastisk å høre på. Det får oss til å savne John Olav Nilsen og Gjengen litt — en meget positiv sammenligning.

Dette har vi savnet! Mer av dette, Bergen. Plis.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/258919439″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Joey Purp – “PHOTOBOOTH”

Nostalgi på høyt nivå. Låta til Joey Purp fra Chicago er en dynamisk hiphop-låt, og den eneste låten som skiller seg ut (geografisk, hehe). Vi blir tatt litt mer tilbake til den standard hiphop-oppbyggelsen av låter her, med både tekst og beat, med gode linjer— men etter 2.57 minutter med heftig språkbruk sitter vi egentlig igjen med en følelse av å ha hørt Jay-Z sin “Dirt Off Your Shoulder” fra tidlig 2000-tallet på repeat. Fet låt, men den kunne gjerne ha vært litt mer særegen. Kanskje det kommer etter hvert.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/262640130″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

Dette var ukas liste. Du kan selvsagt høre hele listen fra dette semesteret på Spotify:

 

Anbefalte artikler