Moderne folk med en egen vri

This content has been archived. It may no longer be relevant

House By The Lake begynte som Sondre Strandskog Arnesens soloprosjekt, før det i senere tid har blitt om til et fullt band bestående av medlemmer med bakgrunn fra Monstereo, Hypertext og Ekkolodd. Etter å ha lista deres ferske “Woodlands” som denne ukas album, tok vi en prat med Mats Bjørkli Halvorsen og nevnte Sondre S. Arnesen fra det Bergensbaserte bandet.

Fascinert av naturen

Til tross for at House By The Lake (HBTL) hittil har blitt regnet som et rimelig uskrevet blad, ble bandet dannet allerede i 2009. Den gang var det universitetsansatte Sondre Strandskog Arnesens hobbyprosjekt. Siden har HBTL blitt utvidet med medlemmene Jørgen Stangeland Bach, Mats Halvorsen, Jarle Håland og Annette Kathinka Servan, og går i dag, etter slippet av “Woodlands”, definitivt under kategorien lovende.

Med låttitler som Springtime, Woodlands og That Great Ocean Sounds, ligger HBTLs tekster langt fra betraktninger om teknologi og storbyliv.
Jeg synes naturen er fascinerende på mange måter, sier vokalist og gitarist Sondre Strandskog Arnesen.
Det er et eller annet med det lyriske. Når jeg skriver tekster bruker jeg ofte den typen bilder.

Hør HBTL fortelle om musikken sin:

Har funnet sitt spor

Bandet ble dannet allerede i 2009, men har først nå sluppet sin første fullengder.

 Enkelte låter har vi spilt inn flere ganger i studio siden vi ikke var fornøyde første gangen. Når du gjør alt selv tar det litt lengre tid fordi du blir overeksponert for eget materiale, sier Mats Bjørkli Halvorsen.

Likevel tviler Mats og Sondre på at det vil ta like lang tid før neste album er klar. De sier at de er godt i gang med å skrive nye låter, og at de allerede er nesten halvveis på et nytt album.

 Jeg tror vi har funnet sporet vårt nå, og har en klarere formening om hva som, lydmessig, er målet for neste skive, sier Mats.

Hør om hvorfor de har brukt så lang tid på plateslipp:

Venter på invitasjon til skogskonsert

I en Studvest-artikkel fra 2010 ble det ferske bandet spurt om sine ambisjoner. Den gang svarte de at de ønsket å spille en konsert som noen betalte for å høre på, samt å spille konsert i en skog. Førstnevnte har de allerede oppnådd, men å spille konsert i en skog har det enda ikke blitt noe av:

 Vi har ikke kommet så langt enda, Vi venter på å bli invitert til å spille i en skog et eller annet sted, hvis ikke får vi bare invitere oss sjøl. Det er veldig mange andre steder vi kunne tenke oss å spille. Bare det å spille på Hulen synes jo vi er kjempestas, det er et av våre favorittsteder i Bergen, sier Sondre.

HBTL forteller om steder de kunne tenkt seg å spille:

Hør deres nye plate, Woodlands:

Anbefalte artikler